A dat foc la clinica din Cluj

Aproximativ 20 de pacienţi de la clinica Medicală 2 din Cluj-Napoca au fost evacuaţi, în noaptea de luni spre marţi, în urma unui incendiu. Pompierii au indicii că focul a fost pus intenţionat, fiind declanşată şi o anchetă internă a unităţii medicale, transmite corespondentul Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea, a declarat, marţi, că la locul incendiului au fost trimise trei autospeciale pentru stins incendii şi două ambulanţe.
”În noaptea de luni spre marţi a izbucnit un incendiu la clinica Medicală 2 din Cluj-Napoca unde s-a intervenit cu trei autospeciale de stins incendii şi două ambulanţe, cu un total de 14 pompieri. A ars un dulap aflat pe un hol de la un etaj al clădirii şi au fost evacuaţi aproximativ 20 de pacienţi, adulţi. Nu au fost victime. Cauza probabilă a incendiului este folosirea intenţionată a mijloacelor de aprindere, cineva a folosit focul cu intenţie”, a spus Cornea.

Directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, de care aparţine clinica Medicală 2, Monica Costin, a declarat, la rândul său, că pacienţii nu au avut de suferit în urma incendiului.

”A fost un incendiu la Medicală 2, pe un coridor mai izolat, au fost evacuaţi o parte din pacienţi care puteau să meargă, mai mult din cauza fumului şi a sperieturii. Nu s-a întâmplat nimic, nimeni nu a păţit nimic, nici pacienţii, nici personalul medical. Focul a fost stins, se presupune că ar fi fost pus de cineva. Ne punem întrebarea cine ce a făcut şi ce a dorit. Ulterior a mai fost un foc descoperit pe un coridor între secţiile de ORL şi Reumatologie, care sunt în aceeaşi clădire a clinicii Medicală 2, şi a fost anunţat de asistenta care era de gardă”, a spus Costin.
Potrivit acesteia, conducerea unităţii medicale a declanşat o anchetă internă pentru a se stabili ce s-a întâmplat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.