Simona Halep va reveni pe primul loc în clasamentul mondial 

Simona Halep, în vârstă de 26 de ani, va reveni pe primul loc în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA) la finalul turneului de la Dubai, programat în perioada 19 – 24 februarie.

Halep, care a mai fost lider mondial timp de 16 săptămâni, între 7 octombrie 2017 şi 28 ianuarie 2018, se află în acest moment la doar 45 de puncte de actuala ocupantă a primului loc, daneza Caroline Wozniacki, eliminată de Petra Kvitova în semifinalele turneului de la Doha. În aceeaşi fază a competiţiei s-a oprit şi Simona Halep, după ce a abandonat înainte de meciul cu Garbine Muguruza.

Primele două clasate nu vor participa la turneul de la Dubai, dar Simona Halep nu a evoluat nici anul trecut la competiţia din Emiratele Arabe Unite, astfel că nu are nimic de pierdut. Danezei, însă, i se vor scădea 305 de puncte, pentru că a jucat finala ediţiei din 2017. Astfel, Halep va redeveni lider, la 260 de puncte avans de Wozniacki.

Caroline Wozniacki a fost eliminată în semifinalele turneului de la Doha, după ce a pierdut, sâmbătă  în faţa cehoaicei Petra Kvitova, numărul 21 mondial. A fost a 12-a victorie la rând obţinută de Petra Kvitova, în acest an.

Sportiva cehă o va întâlni în finala competiţiei pe jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza, locul 4 WTA, care nu a fost nevoită să joace în semifinale, după ce Simona Halep, numărul 2 mondial, s-a accidentat în partida câştigată în sferturi şi s-a retras din turneu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Stelian Cornea 1092 Articole
Author

4 Comentarii

  1. dle Cornea, cum putea sa piarda Caroline Wozniacki în semifinalele turneului de la Doha, sâmbătă, cu scorul de 3-6, 7-6 (3), 7-5, în faţa cehoaicei Petra Kvitova, numărul 21 mondial ?.Daca era asa scorul ar fi fost victorie clara pentru ea nu pentur Kvitova…

    • O cunosti pe Petra Kvitova? Aparent este pe locul 21 pentru ca a fost accidenta, are doua trofee la Wimbledon, participari la Singapore, chiar o crezi o jucatoare de locul 21? zilele acestea se va intoarce in top Ten, va castiga si la Doha si in Dubai, a invins-o pe Pliskova campioana Asi-lor si fosta nr. I anul trecut. Pare ciudat, dar in multe cazuri cine castiga setul doi castiga si meciul, Kerber a pierdut pentru ca nu a luat in seama valoarea adversarei si dupa 6-1 s-a relaxat, altfel Wosniacki ar fi fost eliminata de Kerber. In Australia a facut o smecherie in final, obicei pe care il are si Muguruza cand este condusa, iar medicii n-au fost in stare sa-i echilibreze starea lui Simona cand a acuzat tulburari de tensiune, atunci ar fi trebuit sa-i de sa bea apa cu sare ca sa se reechilibreze hidric. Iai apararea jucatoarei care face scandal la meciuri de ani de zile.

  2. @Dan:dur e modul in care functioneaza clasamentul WTA, exact spiritul capitalist, daca nu dai din bicicleta cazi jos, iar pe anul in curs, daca nu dai mai repede decat anul trecut, esti depunctat! Dumneata nu pricepi nimic, dar nimic!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.