Când Dragnea o încasează, Ponta și PNL plusează

Încăierare politică după decizia CCR privind Fondul Suveran de Investiții. Fostul premier Victor Ponta afirmă, miercuri, că prin decizia care a stabilit că Legea de înființare a Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții este neconstituțională, CCR a împiedicat „cel mai mare jaf din avuția României după 1989”, o „hoție” făcută de liderul PSD, Liviu Dragnea.

„Curtea Constituțională a oprit (pentru moment cel puțin) cel mai mare jaf din avuția României după 1989-această uriașa hoție a fost promisă de Liviu Dragnea “protectorilor” săi din afară țării (Rusia, Israel, SUA) / era un preț de peste 10 miliarde de euro din ce a mai rămas Statului și poporului Român pe care Dragnea era dispus să îl plătească pentru protecția sa politică și pentru câteva fotografii cu lideri internaționali! Însă CCR nu poate face mai mult-dacă vrem ca Dragnea să nu vîndă România la bucată trebuie să facem și noi mai mult ( iar parlamentarii care au votat acest jaf să nu închidă ochii și să știe că sunt complici la acesta crimă împotrivă României)!”, a scris Ponta, pe Facebook.

La rândul său, PNL consideră decizia Curții „o lovitură dură” primită de Liviu Dragnea și a transmis totodată prin purtătorul de cuvânt al partidului, Ionel Dancă că va ataca în instanţa de contencios administrativ orice act normativ iniţiat în acest sens.

“Curtea Constituțională a admis astăzi una dintre obiecțiile de neconstituționalitate invocate de PNL privind Legea de înființare a Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții. Este o lovitură dură dată planului lui Liviu Dragnea de a pune mâna pe activele de 10 miliarde de euro ale celor mai importante companii de stat și de a le transforma în pușculița de partid a PSD. Suntem convinși că în urma deciziei CCR de a admite sesizarea Partidului Național Liberal, Liviu Dragnea va folosi guvernul său de marionete pentru a înființa Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții prin Hotărâre de Guvern. Îl somăm public pe liderul PSD, Liviu Dragnea, să renunțe la orice demers de a pune în practică această inițiativă frauduloasă de preluare abuzivă a companiilor de stat printr-un fond suveran controlat politic, la dispoziția sa și a clientelei de partid. Cerem Guvernului României să respecte Legea 111/2016 și OUG 109/2011 privind principiile guvernanței corporative în managementul companiilor de stat și să oprească politizarea acestor companii. Avertizăm membrii Guvernului României că orice decizie a Guvernului care poate aduce prejudicii patrimoniului public al statului poate atrage răspunderea ministerială individuală iar o astfel de hotărâre va fi atacată de Partidul Național Liberal pe calea judecătorească”, afirmă Dancă într-un comunicat de presă.

Curtea Constituțională a declarat miercuri neconstituțională legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, proiect de suflet al liderului PSD.

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a precizat că legea privind înfiinţarea FSDI a fost declarată neconstituţională, deoarece acest fond nu trebuia înfiinţat printr-o lege, ci printr-o hotărâre de Guvern

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8517 Articole
Author

14 Comentarii

  1. PONTA are un plagiat(= furt), la activ. Plus altele si altele…Ar trebui sa faca „ciocu mic”. Este deja o figura pe cat de jalnica, pe atat „expirata”.

    • Cel putin Ponta nu a furat de la orfani!Faptul ca PSDragnea isi trimite postacii la atac la fiecare iesire a lui Ponta demonstreaza ca Ponta nu este atat de „expirat” …inca provoaca teama in randul gastii teleormanene care a pus mana pe PSD!

  2. Ponta e u un tradator,din punct de vedere politic el ar trbui impuscat(la figurat),alaturi de daciana si tata socru securist,niste comunisti si bolsevici in minus nu strica Romaniei deloc !

    • De ce e Ponta tradator? Ce a tradat? Argumenteaza. Minciunile PD-istul lui Basescu, numitul Liviu Dragnea nu constituie argumente!

    • Ponta a tradat tot ce putea trada: in primul rand pe romani cu referendumul si cu „dreptare pana la capat” si cu coabitarea apoi pe Crin Antonescu cu care a avut o intelegere pe care nu a respectat-o, apoi pe Geoana caruia I-a fost sef de campanie dar nu l-a votat, Marga, Pivniceru… si tot asa, adica ori de cate ori a avut interes. El si cu socrul faceau guvernul iar numirile de procurori le-a facut prin negociere/troc cu Basescu iar acum il ataca pe Dragnea care trage de o condamnare pe o actiune decisa impreuna.

    • @ wow
      Daca inca mai ai nevoie de argumente in ceea ce-l priveste pe Ponta,inseamna ca citesti presa degeaba….

  3. Fondul Suveran de Investitii infiintat de Dragnea e al doilea mare jaf ,dupa Fondul Proprietatea infiintat de Basescu si Tariceanu in decembrie 2005!Asta sunt oamenii poolitici romanes ,fura de sting gaini si elefantii ii da moca la altii!

    • Dragnea tot in PD-ul lu Basescu a fost crescut si acum e in alianta cu Tariceanu, face si Dragnea ce a vazut la ei doi!

  4. Las’ ca Infiinteaza Guvernul Dancila acest Fond suveran!
    Vasilica Veorica Dancila NU e fricoasa, cum au fost Grindenau si Tudose, ea va DA o Hotarare de Guvern prin care va Infiinta Fondul suveran al lui Dragnea!
    De ce NU ar da?
    O fi cumva ceva putred la mijloc, de ce oare au mutat asta cu Fondul suveran la Parlament dupa ce Grindeanu si Tudose au REFUZAT sa dea HG de infiintare, de ce NU a dat Urmatorul premier Vasilica Veorica Dancila o HG?
    Ceva e aoclo, ceva necurat iar Vasilica NU a vrut sa riste!
    Dragnea e disperat, CCR zice ca e Neconstitutional Fondul lui suveran desi Juristii INCOMPETENTI ai PSD-ALDE-UDMR au trecuut Legea de infiintare a Fondului suveran!
    Va dati seama ca aceiasi INCOMPETENTI au macelarit si Legile Justitiei si Codurile penale!??
    Cum vor explica Dragnea si Taricenau aceasta Lovitura dura din partea CCR data INCOMPETENTILOR din Parlament?!

    • „Dragnea e disperat, CCR zice ca e Neconstitutional Fondul lui suveran desi Juristii INCOMPETENTI ai PSD-ALDE-UDMR au trecuut Legea de infiintare a Fondului suveran!” Asta-i tot ce ai inteles? Vai de capul tau!

  5. Romanii, trebuie sa impuna de buna voie sau NU abrogarea legii care interzice un partid comunist. Un partid comunist, fara securitatea si celelalte fenomene care au ingropat Romania si pe romani in dictatura. Un partid comunist care sa-i apere pe romanii de … actuala democratie dictatoriala.

  6. He, he , he ! Ponta , precum Bastus , din filmul „Columna ” , musca mana care l-a hranit , adica partidul care l-a promovat ! Acum , daca partidul , din ce motive treaba lui , nu-l mai sustine , da cu pietre si scuipa ! N-are mama , n-are tata ! Doar ca pe acest drum sinuos si confuz , nu va ajunge prea departe ! Precum „prietenul ” Crin , a ajuns si el la capat ! Din pacate in „maretia ” lui , el inca nu stie asta , dar o sa afle curand ! Iar o sa-l pomenesc pe Napoleon : ” De la sublim la ridicol nu este decat un pas !”

  7. mesaj pentru wow:wwp nu-ti venea mai bine?ba io crez ca da, dottore!nici pe Crin nu l-ai tradat nu-i asa? a cazut el in freza,ca nu era atent!pe barosso putea-i sa-l sfidezi,dar ai fost MULT prea las ca s-o faci!
    ai tradat 7.4 milioane de votanti la referednum,stiind ca daca te expui prea mult o patesti.asa ca ti-ai scos prietenii si aliatii la inaintare,ca sa si-o ia ei:Antonescu,Fenechiu,Sova,Becali,Dragnea si ultimul,dar nu cel din urma:Vanghelie.dar faza cu Guvernul Grindeanu, wwp secretaur general a fost cea mai marsava combinatie la care te-i pretat, ca un jalnic pisoi fara sira spinarii si fara urma de caracter,doar ca sa-ti scpi pielea, sub comanda Deep State. rusine! Rumanii nu sunt atta de prosti pe cat crede Propaganda! sa vezi ce de voturi o sa iei cu partidul tau de apartament, …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.