Mâna dreaptă a lui Kovesi și-a aflat „verdictul”

Secția pentru procurori a CSM a respins acțiunile disciplinare ale Inspecției Judiciare împotriva adjunctului DNA, Marius Iacob, și procurorului Carmen Simona Ricu, după ce au fost cercetați pentru abateri în legătură cu reprezentarea instituţiei în procesul Iorga-DNA, potrivit ordinii de zi soluționate a ședinței.

Decizia poate fi contestată în termen de 15 zile de la comunicare, la completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Marius Iacob, adjunct al DNA, şi Carmen Simona Ricu, şef serviciu al Direcţiei, au fost cercetați de Inspecție pentru abateri disciplinare sâvârşite în legătură cu reprezentarea instituţiei în procesul Iorga-DNA, intentat de magistrat după ce a fost revocat din DNA.

„Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de domnul Marius Constantin Iacob, procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie („DNA”), pentru nerespectarea dispoziţiilor procurorului ierarhic superior, date în scris şi în conformitate cu legea, precum şi pentru nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ, dispuse în conformitate cu legea de conducătorul parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ, prevăzute de lege sau regulamente, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. g) şi m) din Legea nr. 303/2004”, a transmis Inspecţia Judiciară.

De asemenea, inspectorii au exercitat acţiunea disciplinară faţă de Carmen Simona Ricu, procuror şef serviciu la DNA, „pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii, nerespectarea dispoziţiilor procurorului ierarhic superior, date în scris şi în conformitate cu legea, precum şi pentru nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. b), g) şi m) din Legea nr. 303/2004”, precizează IJ.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

3 Comentarii

  1. Este timpul să se pună lucrurile la punct în privința procurorilor, altfel nu vom avea niciodată justiție în această țară. Cine crede că dacă a căzut sistemul comunist au dispărut practicile din anii 50 este ori naiv ori n-a văzut poza doamnei procuror Monica Macovei.

  2. CSM e garantul imunitatii porcurorilor, nu a independentei lor. Practic CSM se comporta ca un sindicat, nu ca un organ de control. Intre astia de la CSM si Coarna ala de la militieni nu este nicio diferenta.

  3. Trebuie facuta curatenie in toate institutiile statului roman si toti acoperitii,santajabili sa fie dati afara!
    Curatat de lichele!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.