Mîrlanii pămîntului bat toba

De cînd se aşază ca un căţel răzgîiat în preajma lui Klaus Iohannis, Rareş Bogdan pare să contamineze. Lui, penibil om politic român, îi apartin frazele de mai jos:

„Prima dată când sunt nevoit să o fac pur și simplu PROASTA pământului. Nu am văzut asa ceva în viața mea! Ruşine maximă pentru PSD și pesedişti că au ajuns să fie conduşi de o astfel de creatură“.

Ce fel de educaţie, de instrucţie şi de caracter poate avea un asemenea om? De ce nu-l fugăreşte nimeni de la microfoane? Și ce stofă poate avea cel care se însoţeşte cu o asemenea caricatură? Cunoscut drept bişniţar de presă mai mult decît jurnalist, Rareş Bogdan a funcţionat la Realitatea TV pe post de agitator şi agent de influenţă pentru aripa binomului de pe scena publică. Ce consecinţă a avut trecerea sa în politică? Mass-media a scăpat de un impostor în vreme ce politica românească s-a pricopsit cu un ins care nu contaminează numai cu exprimări grosolane, ameninţătoare, nedemne.

Exercită Rareş Bogdan o influenţă asupra liberalilor? Stilul său zăltat pare a-l încuraja şi pe Ludovic Orban.
Sunt obligat să mă întreb dacă nu cumva răbufnirile caricaturii liberale îl influenţează şi pe preşedintele României? Greu de crezut! Ca primar, Klaus Iohannis s-a purtat ca un căprar încruntat. Ca preşedinte, la fel. Nu-mi vine să cred că omul de care în urmă cu cinci ani ne legam atîtea speranţe poate derapa înstr-un asemenea hal încît să scrie:

“Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori. Vorbim de candidata unui partid care acum mimează democrația, după ce a sfidat sistematic valorile și principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în fața corupților și penalilor în toți acești ani. Nu trebuie să uităm nicio clipă cine este PSD și care este pericolul pe care îl reprezintă pentru viitorul României, oricât ar vrea acum să fugă de responsabilitate și să încerce să ne dezbine prin tot soiul de tertipuri!”

Să fi stat el cu Rareş Bogdan şi cu Ludovic Orban şi să fi zis „proasta aia” şi de la o asemenea discuţie să fi pornit toată campania pe Facebook? Oricît de fudul şi de rar vorbeşte liber, fără să citească, Klaus Iohannis n-a probat niciodată într-o frază că ar fi peste gîndirea sau peste gramatica Vioricăi Dăncilă. Și Rareş Bogdan, în clipele sale de exalatre şi în isteriile sale politice, nu este nici mai corect şi nici mai şchiop decît emotivităţile lingvistice ale doamnei Dăncilă. Și dacă ar fi aşa, ieşirile sale în decor nu sunt de tolerat şi nu au nici o justificare. Îl descalifică şi pe el şi pe Klaus Iohannis, şi ca oameni şi ca politicieni.
Încă un lucru. Judecăţile lui Klaus Iohannis puse de el, sau în numele său, pe Facebook emană un spirit totalitar cu accente de o factură cumplită.
Cum să afirme un om care a dormit în funcţie o mare parte din mandatul său că adversara sa „a guvernat împotriva românilor”, că „a călcat în picioare statul de drept”? Poate că trei milioane de români stîrniţi de violenţa preşedintelui cred asta şi de-aia l-au votat. Dar două milioane sunt de altă părere. Iar ce gîndesc celelalte 14 milioane de români care nu s-au exprimat prin vot nu ştim. Poate că îl acuză pe Klaus Iohannis de dispreţ, de aroganţă, de fascism, de lene, de incompetenţă, de gîndire retardă sau de… Dumnezeu ştie ce. Poate că unii îl cred geniu neînţeles, sau… cine ştie ce. Dar nici un premier sau fost premier şi nici preşedinte nu are dreptul să vorbească în numele unor asemenea fantezii pentru că asemenea afirmaţii n-ar fi decît preludiul unui asalt asupra Palatului Cotroceni. Sau chiar începutul unui război civil.

Regretabil acest mod de a acuza şi de a condamna din partea unui ins care a pus mîna (şi foloseşte la greu) pe multe pârghii de putere în România şi este pe cale să le înşface pe toate.
Mă tem că mîrlăniile de impostor ale lui Rareş Bogdan, cel care a prins glas în ultimul an, sună atît de vulgar şi de grosolan pentru că în întîlnirile de la Cotroceni cam acesta este limbajul şi tonul. Dacă este aşa, atunci vreau să spun că nu caricatura de Batistuţă produce influenţe nefaste.
Dimpotrivă, el exprimă stilul şi calitatea gîndirii locatarului din Palatul Cotrocenilor!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 43

82 de Comentarii

  1. Veni,Vidi,Videle!E scris in stele!Grupul de la Cluj cade in picioare permanent prin Andrei Marga,prin Gusa ,prin Rares Bogdan,prin Ioan Rus, Vasile Dâncu şi Vasile Puşcaş si,bineinteles,prin Boc!
    Mufati la diverse partide,extrem de vocali,isi fac partea lor de politica nationala!Teleormanenii,clanurile din Oltenia,nu au aceiasi pregatire,sunt vai si amar..

    • @Gollum. E adevarat, doar cei din pnl si Grupul de la Cluj sunt cu Engiereich in brate, de Dacia(n) Renault nici nu vor s-auda !.

    • @gollum,..clanurile din Oltenia,nu au aceiasi ci ACEEASI pregatire,

    • Doar o micuta corectie:cei de la Cluj isi fac partea lor de „politica” ANTINATIONALA!
      E mai mult decat evident.
      Si „unii” de pe la Sibiu, tot ase!

  2. Ny sunt numai marlani, sunt si foarte hoti! Presa germana a inceput sa se dumireasca!

  3. UN DROGAT A AJUNS MINISTRU DE FINANȚE
     
     office@flux24.ro

    FLUX 24, 12 noiembrie 2019

    Eu nu am scris nimic pana azi, din bun simt, de Florin Citu, pe care îl știu de când eu eram încă ziarist, iar el era șomer. Era șomer din cauza lui Isarescu, care îl dăduse afara de la Doctorat și ING, pe motiv ca făcuse atac speculativ la leu.Sunt curios cum îl tolerează azi Isarescu. Cât eu eram încă ziarist, iar el se dorea politician, i-am zis, public, ca greșește. El nu și nu. Bine, el fuma intr-una marijuana și derivate! Și mulți amici de-ai lui, a scris pe facebook fostul consilier la Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu.

    Repet, nu am scris niciodată nimic, DAR NU MI SE PARE NORMAL CA UN DROGAT, care fumează zilnic și constant, SA AJUNGĂ SA FIE MINISTRU DE FINANTE!!! Mai avem instituții in tara asta?!, a mai scris Vasilcoiu.
     https://www.flux24.ro/un-drogat-a-ajuns-ministru-de-finante/

    Orban returnează din banii noștri salariile primite de el cât a fost angajat fictiv la Trăilă. Nu că e frumos!?”

     office@flux24.ro

    FLUX 24, 12 noiembrie 2019, 16:27

    Orban a fost angajat la casa de avocatură a lui Doru Trăilă, în ultimii ani, ca să aibă și el un salariu.Azi Orban îl propune pe prietenul din facultate al lui Trăilă, Oleg Burlacu, în Consiliul de Administrație al Transelectrica, scrie pe facebook fostul purtător de cuvânt la Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu.
    Adică Orban returnează din banii noștri salariile primite de el cât a fost angajat fictiv la Trăilă.
    Nu că e frumos!?, mai spune Vasilcoiu
     https://www.flux24.ro/orban-returneaza-din-banii-nostri-salariile-primite-de-el-cat-a-fost-angajat-fictiv-la-traila-nu-ca-e-frumos/

    CUM? PAI DRAGNEA A FOST ACUZAT PE DECLARATII CA A FAVORIZAT ANGAJAREA FICTIVA!
    CUM E CU „JUSTITEA INDEPENDENTA”: PENTRU UNII MUMA, PENTRU ALTII CIUMA !

  4. Indivizii ăștia știu doar să semene ură și dezbinare între români! Clanul parveniților ăstora nu iubeste poporul român. Obiectivul clanului de mincinoși și needucați este să ne facă slugile altora și să stam în genunchi în fața străinilor. Asa cum cheliuță-batistuță stătea acum puțin timp în fața cuconiței Merkel. Mai, mai să i pupe papucul! Români, nu vă lăsați înșelați, călcați în picioare și vânduți străinilor de acest cor grotesc!!! Tineri, priviți va părinții care au trudit sa clădească țara aceasta, pe care acum o haita de hoți vor s o dea pe nimic, și nu i dezamăgiți!

  5. „Exerciţiu pentru boi:
    – Germania e condusă de nemţi
    – Franţa e condusă de francezi
    – Polonia e condusă de polonezi
    – Ungaria e condusă de unguri
    – Până şi Bulgaria e condusă de bulgari
    Dacă n-aţi înţeles cum stau lucrurile, înseamnă că sunteţi retardaţi şi trebuie să mergeţi la doctor!!!”

    • Exercițiu de imagine real acum este sa alegi între proasta satului și un roman de etnie germană????

  6. Excelent articol! Rares Bogdan, un bandit de Cluj,si Ludovic Orban, un Louis de Funes al politicii de pe Dambovita

    • @Ion-SIMT NEVOIA,NU COMPARA PE LOUIS DE FUNES,COMEDIANT DE GENIU CARE A MUNCIT DIN GREU,CU MASCARICIUL IEFTIN DE ORBAN CARE N-A MUNCIT IN VIATA LUI!RARES BOGADAN E MAHALAGIU IPOCRIT CU VID IN CAP,ASA FACE SI CU NEVASTA-SA?

    • Luis de Funes a fost un actor genial,inteligent si charismatic.Cum sa-l compari cu sica mandolina?!
      Daca il urmaresti pe sica orban 4-5 minute la tv, ai sentimentul acut ca singura solutie care ti-a ramas e sa emigrezi in Siria.Daca nu ai o funie la indemana, ca e mai…economic iar sica vede numai taieri si crize.

  7. Ce spui tu straine? – Daca in discursul acestui strain in loc de PSD pune numele sau ii iese Autoportretul

  8. Nivi acum nu va e clar? Ce urlam in decembrie ’89 la munca de ma hartuiau toti comuistii secu si utecistii pupatori de secu:”o sa ajungwm o stana de idioti cu mapa si un amarat cu sapa”! Nu e realitate de ani de zile?

  9. Eu am sa ma refer la o alta categorie de comportari,unele razlete venind din comunism,altele par ca sunt comandate si dirijate de undeva si daca „par” inseamna ca asa si e.Ma refer la animalele din administratia publica din Romania si la cele din consulatele Romaniei.Purtarile astea induc ura si dispretul impotriva psd-ului (si citeodata impotriva tarii) in cazul asta iar astea se reflecta (cum in alta parte?),exact la urne pentru ca diaspora e formata din oameni si contra acestor barbari-tilhari trebuie sa se manifeste cumva.Diaspora nu stie ce face psd-ul,usr-ul sau pnl-ul (sau cine o mai fi)în Romania, contactul lor cu Romania fiind de cele mai multe ori la ambasade/consulate.As spune ca 99% dintre voturile in favoarea lui Johannis vin de la oamenii care au patit-o cu banditii astia.Cind va veni Johannis si cred ca va veni, nu se vor schimba si functionarii corupti din consulate, se va schimba numai comportarea lor.Deci Johanis va cistiga pe seama coruptilor din consulate (asta-i parerea mea verificata de citeva ori).Dupa cite mi-au facut nenorocitii astia eu as vota cu Johannis fara discutie.De doua ori m-a scos din ghiarele mafiotilor (sigur ca nu el,consilierii lui) scriindu-i direct de pe pagina lui.

  10. Mai vin doua randuri de alegeri si ca sa le castige, neputand asigura bunastarea, gasca asta va trebui sa instaureze teroarea.
    Ultimul care s-a gandit s-o faca a fost Nastase…

  11. Diferenta dintre Bogdan Rares si Doamna Dancila este ca Doamna Dancila nu isi permite sa jigneasca un roman simplu dar incapabil de politica.in timp ce Bogdan Rares nu are capacitatea si nici intelectul necesar pentru a se manifesta ca un politician. El este un om de mahala mai rau ca o tzatza.

  12. – ” Nu-mi vine să cred că omul de care în urmă cu cinci ani ne legam atîtea speranţe…” De ce folositi pluralul dle CN si nu specificati cam care ati votat cu Joian ? Eu nu mi-am legat nicio speranta acum cinci ani de cei doi candidati si am votat alb. Miza electorala cea mare acum, mai mult ca la prezidentialele anterioare este Tara !
    Suntem si acum indemnati sa simtim si sa fim fericiti pentru al IV-lea Reich si global pt. Deep.State. Eu nu vreau sa simt nemteste.

  13. pot intelege aversiunea fata de johannis,ardelean de-al tau,dar nu pricep cum iti poti imagina pe viorica presedinte de stat.

    • Viorica ar fi fost exact ca la Presedentia Consiliului UE – un mediator (intre puterile statului si cetatean) ascultand de specialistii mai,,destepti” decat dansa ! Ar fi fost infinit mai bine chiar daca unele gafe lingvistice ( dar nu logice) ar fi continuat .

  14. Un GUNOI cu miros pestilential !!Un GUNOI caruia cineva trebuie sa-i verifice trecutul !

  15. @gollum. Amesteci mere cu pere, graul cu neghina. Un parerist cica cu priviri de sus. Cred ca nu poti baga cheia in usa propriei case. Mai citeste cate ceva, nu-ti strica.

  16. … „emotivități gramaticale”?! Hoopa! Cumva… tip a-Gagamiță Dandanache?! La Mitoc, slujbașii de acolo știau gramatică, convinși că gramatica este o știință, pe care doar cei cu mintea peltică n-o stăpânesc! Și n-au scăpat de calificativul de… „mitocani”! Și-aș mai adăuga ceva aici: gramatica, fonetica, lexicul, ortografia sau ortoepia, „stilul care-i omul” sunt substratul muzical-armonic al Spiritului Național! Mă îngrozesc pastorii aceia năimiți, ai unei secte, cică creștine, ce fac vrăji la distanță cu apă chioară, pe Nașul Tv, care bălăcăresc ORIBIL, MONSTRUOS frumoasa limbă a vechilor cazanii și a cronicilor înțelepte! Pe acei escroci nu-i oprește nimeni să desfigureze în asemenea hal Spiritul Național?!!… Viorica ciripește frumos, ca o adevărată… coțofană limba română, față de acei asini ce se cred privighetori! Ea are ștaif, calcă a președintă de Românie multimilenară! Vorbesc eu, dar vă rog, dle C. N., iertați-mi gramatica a la Trăsnea!

  17. Am crezut că derapajele verbale ale lui Băsescu nu vor fi întrecute de niciun alt președinte ori chiar de oameni politici . Băsescu a jignit enorm jurnalistele , descalificându-l ca om .
    Iată însă că m-am înșelat .
    Iohannis îl întrece prin josnicia comportamentului său de Mare Mahăr .
    Vor mai trece încă 5 ani de huzur , dar după aceea ?
    Pesediștii nu vor dispărea înaintea dispariției sale .
    Să nu uiți române de stuchitul sasului .

    • Din pacate multi vedem dar si mai multi nu pricepem – ne razbunam pe Romania/PSD pentru ca angajatul de la ambasada e un prost !

  18. „Ion”, bolsevic abject, ai iesit de la balamuc? Sa-ti fie rusine securist de „stanga” care postezi cu zeci de pseudonime.
    Te crezi destept sarind in ajutorul Profesorului Marga cu abjectia care te caracterizeaza! Crezi ca atacurile la ticalosii de „dreapta” pe care i-ai enumerat acum te disculpa?Asa cum se intampla astazi in Romania se intampla de 170 de ani pe tot
    Mapamondul! Dar marsavia dogmatica marxista va impiedica sa vedeti,sa recunoasteti aceasta realitate. Camarada ta „Simona”
    zisa si „Rollason”, contesta existenta Securitatii, ignorand unde a fost angajat BA-SILA si toata garnitura de PDL-isti care a luat captiv PNL-ul, ca si apartenenta lui Danca, Rares si tot grupul securist de la Cluj!!!Aceasta cana-lie nu vrea sa recunoasca nici miliardele de victime ale marxismului, atunci cand nu le considera INDREPTATITE!

  19. Ceea ce vedem la pesedisti si sefa lor este nu lupta pentru bunastarea romanilor, ci lupta pentru pozitiile confortabile in ierarhia sociala.Bunastarea a fost creata de amaratii care presteaza muncile dificile din sectorul particular, insa de ea au profitat privilegiatii de la butoane, alti politicieni si cei din administratie, coruptii, incompetentii si pilele, fiindca si-au marit salariile de cateva ori, in timp ce amaratii au primit cresteri nesemnificative. Societatile functioneaza dupa principiul recompenselor si pedepselor. Ce fel de societate este aceea unde coruptii, incompetentii si pilele pot fi alesi sau numiti in functii de conducere in care decid viitorul cetatenilor onesti? Ca sa profite, sa poata ocupa si sa ramana in functiile importante, cei de la butoane din regimurile trecute au rasturnat ierahia valorilor, ceea ce a avut drept consecinta plecarea celor competenti in afara. Cresterile inechitabile de salarii si acordarea de privilegii ‘speciale’ unor categorii au determinat adancirea inegalitatilor sociale . Democratia a fost pusa in opozitie cu statul de drept , regulile si legislatia au fost modificate ori impinse catre limite pentru ca indivizii care aveau probleme cu justitia sa poata sa se puna la adapost. A fost vreuna dintre aceste practici in favoarea romanilor?

  20. Iohanis a ajuns ca Ceausescu: adulat de slugi, citind dupa o foaie singur in fata ecranului.

    • Am și eu o rugăminte.Te rog sa nu compari o persoană care nu are nici o valoare și care se lasă ghidat ca un robot de altii pentru ca sa isi satisfacă orgoliul prostesc cu CEAUSESCU.Pentru cei care stiu cu adevarat diferenta este colosală chiar și numai prin faptul că deși avea doar 6 clase in marea majoritate discursurile și le scria singur.Intotdeauna cand caracterizeze o persoană o faci după fapte și nu după studii sau din auzite cum mulți il caracterizează pe Ceausescu fără să aibă habar de comunism.Cel mai mult ma distrează filmele de PROPAGANDA gen Sora care manipulează grosolan realitățile.Tinerii inainte sa vorbeasca despre comunism mai bine ar vorbii cu mulți bătrâni pentru ca sa afle adevărul.Astazi 40 % din tineri sunt analfabeti.TRIST DAR ADEVARAT.

  21. N-ai cu cine…,uite la el ce lingaciune la intrecere cu Orban si ceilalti tzucalari care sa arate Tartorului care este mai incantat si devotat dintre ei in ducerea tzucalului regal la buda.

  22. Uucht! Eine grossen … Deutschland avem nevoie de Klaun Von Strudel!! vrem sa punem laba pe TOT GAZ METAN ca distributie va rupem la buzunare cu Liberalisierung!! Rumen pezevenki – Neam de slugi, Va dam mancare la supermarket de doua ori mai prost si de doua ori mai scump – Vierfacher Gewinn !! Hi,Hi,Hi…Mars la vot!

  23. JOHA-NIX cel fudul.

    Sasu prost (ca si romänul) dacä nu e fudul,
    parca nu e prost desul.

    Un personaj atit de limitat intelectul a fost 5 ani presedinte in Romania.
    Dupa um mare MIRLAN ca PETROV zis BÄSE.

    Groaznic

  24. Despre razboiul civil invocat, impartirea societatii in ai lor si restul – raii si dezastrul pamantului, precum si activarea constanta a strazi (unde presedintele tarii a devenit port drapel) cu intretinerea manipulatorie a opozitiei contondente intre institutiile statului (a carui sef si nas este tocmai presedintele) si nemultumitii cu revendicari mai mult ori mai putin reale, poate tocmai asta urmareste.

  25. R.B. alias klitul cu batistutza este un agent acoperit al statului //. Tot ce scoate pe gaura gurii este primit de la statul //, in spatele sau stau multi baieti cu okii albastri. De ce este klitul cu batistutza agent acoperit? pentru ca intruneste conditiile necesare : parinti comunisti, persoana vicioasa la lux, santajabil cu asazisele afaceri ale lui si ale socrului si nu in ultimul rand recrutarea sa inca de pe bancile facultatii impreuna cu pretenarul Helwig de catre serviciile romanesti DAR SI STRAINE. Deci acesti doi baieti au dubla comanda, mare atentie……

  26. Dacă aș fi soțul doamnei Dăncilâ nu l-aș ierta. În țară, sau la Bruxelles tot aș da gunoiul care mi-a jignit soția și vorba lui Iancu Pampon: -nemernic și laș care batjocorești o femeie, acum ai de aface cu un bărbat. Asemea nemernici nu pot fi lasați cu mutra întregă. Iar doamna profesiară de liceu Carmen Iohannis dacă îi mai permite ca soțului dânsei să stea alaturi de un asemenea individ, și să jignească urât, rautacios și perseverent o femeie care-i este și colegă de breaslă, nu are ce căuta în învățamânt. Să-și dea de mâine demisia și să-și deschidă la parterul uneia din casele ce le dețin pe centru Sibiului birou de traducător autorizat.

  27. E rau, e jale, mai sunt 10 zile si va fi trist…net solda, net russkaya votka, net mahorca… „saraci kopeikari…, de unde o „kopeika gramada”, Vasilika are ceas de s’pe mii de parai, dar are arici la degete pentru populime…iar aia cu „proasta Romaniei”…nu a fost scoasa de Rares, a fost scoasa de baronul ala de Vrancea. ala a carui mama a ajuns multimilionara in parai dintr-o pensie de 1000lei/luna, norocos baiatu asta cu asa mama stranguitoare! Dasvidane gaspadini!

  28. Ca simplu observator independent urmarind manifestarile din ultimii 5 ani ale acestui individ Iohanis, pus in functie de mafia externa antiromaneasca , observi cu groaza culmea meercenarului zilelor noastre intr-un individ mai putin dotat intelectual , fara demnitate , fara onoare , fara cele mai elementare notiuni de buni simt care actioneaza ca un robot care se preteaza la orice mojicie ridicola pentru asi indeplini misiunea mafiota impotriva acestei tari
    Evident ca in sprijinul acestuia, aceste forte obscure externe antiromanesti, ce urmaresc acapararea a tot ce a mai ,ramas in Romania , au angajat o serie de mercenari care prin propaganda de tip nazist au manipulat populatia prin cele mai mizerabile metode lansand zi de zi minciuni oribile si tinte false LA CARE O SERIE DE ROMANI NEVINOVATI AU CREZUT FIIND IN MOD ORIBIL INSELATI SI MINTITI !!!

  29. „Batistuţă” pe naiba ! Ce are malagambistu’ asta la buzunarul de la piept e cearceaf toata ziua ! Iar modul „Color by Technicolor” in care se imbraca l-ar face gelos pine si pe un papagal din jungla Amazoniei !

  30. 2 proverbe: Sasul daca nu e prost, nu e sas Daca mergi in prima casa si nu gasesti un sas prost, in a doua vei gasi trei sasi prosti! IOHANNIS E SAS, A SPUS MAREA MINCIUNA CA GUVERNAREA PSD A FOST CATASTROFALA DESI TOATA LUMEA A VAZUT CA A FOST CEA MAI BUNA DE DUPA REVOLUTIE!

  31. Cornele, e ARDELEAN de-al tau !!!
    Vezi ce odiosi sint unii ardeleni ?!
    Luati-l de pe capul nostru ca sa nu se intimple vreo nenorocire, ca tot bintuie gripa !

  32. Putem vorbi acum de ”GRUPUL de la SIBIU ” ( Iohannis , Kovesi , Lazar , Barna etc.) care s-a alaturat celui de la Cluj si care , impreuna , fac legea in Romania.
    Daca s-ar face o statistica referitoare la greselile de exprimare si de logica ale lui Iohannis o sa avem surpriza ca o depaseste mult pe Dancila . Iohannis vorbeste putin si nimeni nu a contabilizat si evidentiat greselile lui asa cum s-a facut cu Dancila.Cacofonii cu nemiluita , dezacorduri la fel , formulari nefericite precum ” in timpula acesta ” pronuntate sacadat sunt deja o obisnuinta la domnul Iohannis.
    In rest numai de bine . Sper !

  33. Acum,chiar pe bune,nu-i mai pot intelege…Cui prodest ? Dupa lupte seculare si balacareli cat incape,cui ii mai foloseste bestelirea grobiana a Viorichii,cand s-au vazut cu sacii in caruta ? Cred ca cineva din staful campaniei lui Klaus tine mortis sa-l faulteze acum pe ultima suta…Nu-mi vine sa cred ca vorbele grele vin din gura unui sas din Sibiu,pe care-i cunosc destul de bine,la urma urmei fata de un fost coleg,cam din aceeasi breasla de dascali…Probabil ca la o eventuala dezbatere comuna,isi vor da si palme,iar in loc de salutul de rigoare cu scoaterea palariei,ce putin de ochii lumii,isi va scoate dracului si casca buclucasa din urechi…Mi-e scarba…

  34. Dintr-un politruc, cum se definea în 2014, Iohannis a devenit un politician demn de PPE, ticălos precum Băsescu, Coldea, Dumbravă, Kovesi și Monica Macovei la un loc și idiot și arogant precum Gigi Becali!

  35. Am ajuns sa avem candidatii pe care ii avem fiindca sistemul a scos din politica o lista lunga de politicieni. In loc sa avem o finala Crin Antonescu, Dragnea sau Nastase, avem ce avem.
    Ei, din ce avem, Dancila are o fata umana, este un om, in comparatie cu Johannis care provoaca greață si ca nivel de inteligenta nu are nici un avantaj fata de Dancila.

  36. În perioade tulburi de trecere de la o societate la alta apar la suprafață o serie întreagă de scursuri ale societății gen Rareș Bogdan.Nu este singurul și nici ultimul.Problema pentru noi este sa ii vedem la adevarata valoare si sa incercam sa ne îndreptăm către cei care VOR SA FACA CEVA PENTRU NOI SI IMPLICIT PENTRU TARA.Daca v-om pune inainte interesul personal fata de cel al natiei sa daca nu vom reveni la ideile de baza care formează o națiune și un popor și vom accepta orice prostie de la altii atunci chiar nu mai avem șanse ca popor și națiune.CINE ZICE CA SUNT CUVINTE MARI CHIAR ESTE UN HABARNIST PERFECT AL ZILELOR NOASTRE.

  37. Fratilor comentariile voaste +filmul cu Mihai Viteazul ma fac sa ma duc la vot …istoria Europei Occidentale plina de comploturi si nemernicii ma face sa ma duc la vot…oare ce ar vota Mihai Viteazul ? Sau Mihai Eminescu ? Pe WERNER si pe Orban adica un neamț si un ungur sau un Român ? Pai daca iese Dancila il trimitem si pe ungur si pe neamț la gunoi putem sa facem un efort

    • Andrei subscriu. Acum ne explicam de ce ardelenii au suportat jugul imperial austro-ungar, tradatori au fost mereu, incepand cu trecerea episcopilor ortodoxi la greco catolici.

  38. Bratienii cred ca au ajuns sfarleze de atata rasucit in mormant „vazand” pe mainile caror derbedei a ajuns MARELE lor partid national…le adresez un repros sincer de : SA VA FIE RUSINE!!! tuturor celor care mai simt stindardul liberalismului national si s-au lasat purtati de acesti grobieni antiromani si NEOliberali…pupincurismul lui „coate goale” il pune la acelasi nivel cu derbedeii chiar daca nu poate fi acuzat de grobianism si fudulie!

  39. Un GUNOI a carui loc clar e la Obregia sau la Sapoca !!P.S.-pentru instigarea la violentele din 10 august 2018 trebuia demult sa fie la Jilava !!

  40. Ca presedinte Petrov a fost un individ suficient de inteligent chiar daca era incult (la capitolul gramatica elementara se „scufundaseu” definitiv) . Dar la ce le-a folosit romanilor istetimea sa cat timp a fost un presedinte catastrofal pentru tara. Ca presedinte Johanis a dovedit in acesti cinci ani ca este suficient de impiedicat mintal chiar daca mimeaza o spoiala de cultura, atata cat i-a permis conditia sa modesta de dascal de fizica sa dobandeasca. Dar faptul ca s-a situat permanent pe o pozitie subalterna mai marilor de afara in detrimentul tarii sale il face la fel de catastrofal ca si Petrov. Concluzia este una si buna: in ziua de azi un presedinte ideal pentru Romania trebuie sa indeplineasca conditia esetiala de a fi inainte de orice un real patriot. Restul sunt diversiuni securisto-sorosiste pentru gagauti.

    • @ george2-El e ca si cum n-ar fi !!Adica ori cu el ori fara el,romania e la fel de ”importanta” in UE sau aiurea!!Sigur,Trump nu i-a facut cadou acea sapca fara sa nu se revanseze si el,la randul lui, cu un cadou !Fii pe faza,sa vezi cadoul !

  41. Pai si eu as vrea o tara fara prostul satului in fruntea statului ! Sa fie clar , daca neghiobii astia nu vorbeau in asa hal , nici prin gand nu mi-ar fi trecut sa scriu asa ceva ! Asta e singurul lucru pe care l-a facut iepurele fricos si fara testicole , vrajba si ura intre oameni , ca-n rest nu e bun de nimic . P.S. Uitati-va cu atentie ce fata are Farfuridi , discipolul , care-l soarbe din ochi pe vataf ! Cam cum era , nu demult , Matrioska Turcana cu Nuti , spaima puntii ! Acum , desigur , a schimbat si ea directia !

  42. Eu cred ca s- format deja un grup infractional organizat, condus de Iohannis, format din sefi PNL, USR, procurori, oameni din servicii, cu scopul de a subjuga complet Romania si a o transforma in colonie europeana.

  43. Comportamentul lui Rares Batistutza imi aminteste de comportamentul episcopului greco-catolic din Transilvania anilor 1948-49( Ioan Lemeny), care a tradat cauza romanilor si cele stabilite la Adunarea de la Blaj de pe Campia Libertatii, fiind de acord cu „unirea’ Transilvaniei cu Ungaria! Pentru cine nu stie, cam asta a fost cauza razboiului dintre romani si unguri in acea perioada! Dar sa nu-i uitam pe sasi, mai rai chiar decit ungurii, o buna perioada istorica! Ei au fost si sunt benefiaciarii directi ai odiosului Unio Trium Nationum, care s-a reinstaurat azi, mai intai economic si acum, definitiv si politic!

  44. Sunt suficienți 5 ani pentru un președinte. Sa vedem și pe alții.

  45. Exemplele din articol sunt doar cateva dintre abjectiile si marlaniile acestui ipochimen. Numai ca, nu este vorba doar despre el. „M–e PSD” (un partid cu cateva sute de mii de membri), racnite, afisate pe cladiri, scrise pe tricoclorul Romaniei (DE CE nu s-a sesizat nimeni?), urletul unui „artist” sutinator „M–e celor care au votat PSD). Intr-o emisiune la B1, „moderata” de S.Manastire i-a denumit pe PSD-isti „jigodii”, in zabetele „moderatorului” (CNA-ul nu a intervenit).
    Ma opresc aici pentru ca, mi-ar trebui cel putin 10 pagini pentru a insira toate abjectiile acestor facaturi de „oameni”, in frunte cu Orban, Werner, Raluga si multi altii! Nu-l mai pun la socoteala pe „Ceausescu”! Iar daca cineva indrazneste sa le raspunda cu aceeasi moneda, iese mare scandal !! Rezulata doua chestiuni triste: prima, acesti indivizi au introdus pe scara larga in politica romaneasca insulta, injuria, grobianismul si tot ceea ce este mai urat si mai scrbos! Doi, nu putem sa nu fim ingrijorati ca acesti indivizi au pus mana pe putere in Romania, ca PDL-ul lui Petrov, impreuna cu „liberalii” lui Werner-Klaus, au ajuns sa jigneasca, sa insulte si sa umileasca o mare parte a romanilor! Au facut-o si o vor face si in continuare!! Totusi…pana cand????

  46. Hei kopeikarii, va intreb, nu dau cu paru, raspundeti „cinstit si lautareste”, cum este mai bine pentru Romania, sa fie „colonie Europeana”, deci membra a UE, sau sa fie sub cizma muscalilor, deci a o gubernie a lu’ davai ceas?!

  47. D,nule nistorescu,va rog.sa urmăriți atent.intalnirea dintre iohannis si ponta mediată de rareș B in campania trecuta .Si.sa vedeti cu cine ținea rareș si cum se.bucura la intepaturile.lui ponta.spre.iohannis.

  48. Doamnelor si domnilor, cu siguranta rares bogdan se viseaaza presedintele Romaniei peste 5 ani ! Tineti mintea asta. Asta va candida din partea liberalilor peste 5 ani !!!!!!

  49. „Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte/ Neîncetat să-i cauţi. Și fugi de tonţi şi răi./ Dacă-ţi va da otrava un înţelept, s-o bei – / Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde”

  50. Citeam pe undeva ca milionul adus lui Iohannis la primul mandat prin care a castigat imp.lui Ponta a fost adus de „nebunul si nebunia”lui Coldea prin facebook care deci a emulat asa mult „spiritele”incat a reusit poate „imposibilul”acel imposibil ce nu poate fi admis in fata mintilor manipulate-
    Cam acelasi lucru il face si nebunul in nebunia lui Rares Bogdan ,acoperit jurnalist la realitatea si imi amintesc cum la inceput pleda cauza satului acela luat pe acte false de niste falsificatori Nades parca-.Si-a facut deci o intrare de luptator pt.”dreptate”devenind acum extremistul care este prin limbaj, atitudine si atacuri insalubre de taur ce vede rosu pentru „presedintele nostru”.Trioul cunoscut Rares Bogdan-Helwig -Iohannis este trinom afisat public „scopul scuza mijloacele”fara nici-o jena.Acesti agenti iluminati de rele nu mai au jena, bun simt si nici masura,intre „Ceausescu” acela si Rares Bogdan nu este diferenta decat de un mic grad, esenta este aceiasi,mult mai rea la cel din urma.

  51. Dragos Patraru, Starea natiei, 13 noiembrie, minutul 3:
    „Sa ne intelegem, Iohannis nu are dreptul de a refuza un dialog despre performantele sale in primul mandat si despre ce are de gand in al doilea.
    Adica, sa inteleg ca, Romania normala e acea Romanie in care dialogul cu societatea prin intermediul presei, e o chestie, pe care o facem, doar cind ne convine?
    Serios?!
    Asta e Romania pe care o vreti?”

  52. nu va plac marlanii educati in Vest, mergeti in Est. Acolo aveti democratie cu carul, erea sa zic.., cu tancul!

  53. Intelegem ca autorul e,pur si simplu,indragostit de limbajul si stilul de a face politica ale unor psdisti gen mitraliera,olguta+olgutul,flociordache,nicolicea,romul ala sofer al lui voicu(mesterul psdist al justitiei) si cati altii.

  54. Da’, cine este acest Rares Bogdan , ce a facut pentru tara asta? Ce merite are el ? Cine se crede aceast cavaler al tristei figuri , de-si permite sa-i judece si sa-i jigneasca pe altii ? In ce calitate ? Te pomenesti ca se crede destept , perfect! Inainte sa-i categoriseasca pe altii , de parca ar fi stapanul adevarului absolut , este mai bine sa se analizeze, mai intai, pe el insusi .

  55. 3:57 PMPanglicari în ale ţării, care joacă ca pe funii,
    Măşti cu toate de renume din comedia minciunii?
    Au de patrie, virtute, nu vorbeşte liberalul,
    De ai crede că viaţa-i e curată ca cristalul?
    Nici visezi că înainte-ţi stă un stâlp de cafenele,
    Ce îşi râde de-aste vorbe îngânându-le pe ele.
    Vezi colo pe uriciunea fără suflet, fără cuget,
    Cu privirea-mpăroşată şi la fălci umflat şi buget,
    Negru, cocoşat şi lacom, un izvor de şiretlicuri,
    La tovarăşii săi spune veninoasele-i nimicuri;
    Toţi pe buze-având virtute, iar în ei monedă calpă,
    Chintesenţă de mizerii de la creştet până-n talpa
    Şi deasupra tuturora, oastea să şi-o recunoască,
    Îşi aruncă pocitura bulbucaţii ochi de broască…
    Dintr-aceştia ţara noastră îşi alege astăzi solii!
    Oameni vrednici ca să şază în zidirea sfintei Golii,
    În cămeşi cu mâneci lunge şi pe capete scufie,
    Ne fac legi şi ne pun biruri, ne vorbesc filosofie.
    Patrioţii! Virtuoşii, ctitori de aşezăminte,
    Unde spumegă desfrâul în mişcări şi în cuvinte,
    Cu evlavie de vulpe, ca în strane, şed pe locuri
    Şi aplaudă frenetic schime, cântece şi jocuri…
    Şi apoi în sfatul ţării se adun să se admire

  56. Voi sunteţi urmaşii Romei? Nişte răi şi nişte fameni!
    I-e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni!
    Şi această ciumă-n lume şi aceste creaturi
    Nici ruşine n-au să ieie în smintitele lor guri
    Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară,
    Îndrăznesc ca să rostească pân’ şi numele tău… ţară!
    La Paris, în lupanare de cinismu şi de lene,
    Cu femeile-i pierdute şi-n orgiile-i obscene,
    Acolo v-aţi pus averea, tinereţele la stos…
    Ce a scos din voi Apusul, când nimic nu e de scos?
    Ne-aţi venit apoi, drept minte o sticluţă de pomadă,
    Cu monoclu-n ochi, drept armă beţişor de promenadă,
    Vestejiţi fără de vreme, dar cu creieri de copil,
    Drept ştiinţ-având în minte vre un vals de Bal-Mabil,
    Iar în schimb cu-averea toată vrun papuc de curtezană…
    O, te-admir, progenitură de origine romană!

  57. Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
    Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
    Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
    Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
    Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
    Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
    https://Versuri.ro/w/h617
    Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
    Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
    Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
    Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei!
    Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire;
    Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.
    Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici;
    Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.
    Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
    Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
    Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni! Scrisoarea a IIIa Mihai Eminescu

  58. Nea’ Cornele, nu te mai screme bre…Chiar crezi că țața Dăncilă ar putea fi Prezident ??!!!…De când cu accidentul acela (motociclistul) matale ai devenit de stânga și scrii conform cu plata !…Se vede bre !…☝

  59. Este trist foarte trist,…limbaj suburban,jigniri …de ce!???cata SARACIE si la propriu si la figur
    at…vreau binele POPORULUI MEU cum vreau sa respir si maine dar PAINEA VA FI MAI MARE , MAI BUNA , daca vom munci mai mult , mai serios si fara HOTII. Am fost condusi spre umilinta, saracie…le pasa numai de binele LOR. SUNT POLITICIENI SARACI???? CARE????!!!CARE isi da averea lui unui sarac…sau cine renunta la pensii speciale, salarii

  60. Am inteles de ce Johanis nu prea accepta sa apara in Media:fiindca e de o prostie neinchipuita ,habar nu are sa vorbeasca fluent si nu prea intelege nici ce i se spune.Mai are o problema.Are o nevasta atat de urata si de proasta ca trebuie s-o duca de mana ca altfel se impiedica si isi juleste frumusete de labe cracanate.Ar mai veni el sa mai spuna tampenii,dar ce face cu proasta ,ca daca
    nu o vegheaza ,cine stie ce face urata.Apropo,rareori am vazut asa o femeie si proasta si urata . greu,foarte greu sa ai o nevasta atat de urata si de proasta.Ce o fi cautat omul la sefie?

  61. @ nast’y…raspundeti „cinstit si lautareste”, cum este mai bine pentru Romania, sa fie „colonie Europeana”, deci membra a UE, sau sa fie sub cizma muscalilor, deci a o gubernie a lu’ davai ceas?!”
    acum cativa ani erai „detept foarte” acum esti si mai si.
    1.UE azi=URSS de ieri.
    2 deci e mai nasol in mUE.
    3.De ce crezi tu ca am ajuns la m.UE? Pt ca rusii si-au stabilt zona tampon in Moldova, cedand Ro.
    4.”davai ceas”.Numai spalatii pecreier mai vor azi cat mai multa „tehnica” pe ei, „ceasul”de azi fiind Iphone-ul, cu care esti cu atat mai supravegheat, cu cat e mai performant.
    5.Noile gubernii, se pare mai de interes, cum ar fi Siria si Turcia (se pregatesc Serbia si Iranul, in discutii Venezuela, in „coasta” Licuriciului) o iau la deal nu la vale

  62. Fuhrerul si-a ales Goebbels-ul,mai ramane redactarea…main campf.

  63. @ Hadrian =cand s-a mai incins internetul si postam cu destele ca craca,avand 2,20 si 140 ,fiind la volan(chilot) direct da la mansa pa ciololar,se mai gasea cate o saracie,un prost-fudul care imi zicea ba analfabetule ca destiu imi manca olitera.Asa faci tu cu GOLLUM,milionar in euro la tineretea lui,care acuma comenteaza,dun pamplezir in dosul foii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.