Claudiu Manda: Guvernul PNL concurează bancurile cu Bulă

Claudiu Manda a afirmat că „băieții deștepți” din Guvernul PNL concurează bancurile cu Bulă. Europarlamentarul PSD a precizat că a treia rectificare bugetară este ilegală, iar liberalii au tăiat pensiile speciale, majorându-le și au ieftinit combustibilul, scumpindu-l.

„Băieții deștepți din Guvernul PNL, profesioniștii, concurează bancurile cu Bulă. Au tăiat pensiile speciale, majorându-le; fac a treia rectificare bugetară, care este ilegală; ieftinesc combustibilul, scumpindu-l…! Ar fi de râs, dacă, în urmă acestor măsuri aiuristice, nu ar avea de suferit românii! Și tot acest amatorism este susținut de corecții, oamenii noi de la USR, care între execuțiile dintre ei, se mai gândesc să mai beneficieze de câte ceva!”, a scris Claudiu Manda, sâmbătă, pe Facebook.

Social-democratul face referire la o postare pe Facebook a avocatului Adrian Toni Neacșu care susține că deputații PNL și USR au votat în Comisia de muncă a Camerei Deputaților pentru eliminarea plafonării pensiilor, motivați de eliminarea pensiilor speciale.

„În plin asalt populist împotriva pensiilor de serviciu (zise speciale) Comisia de muncă din Camera Deputaților, cameră decizională, propune eliminarea plafonarilor acestora, introduse prin OUG nr. 59/2017. Acest OUG a blocat din 2017 actualizarea pensiilor de serviciu (zise speciale, inclusiv ale militarilor, mai puțin ale magistraților) cu salariile/soldele aflate în plată, în sensul că acestea se actualizau doar cu rată medie anuală a inflației.
Excepțional e că deputații PNL și USR au votat la unison revenirea la modul de calcul anterior al pensiilor speciale, adică la majorarea lor.

Concluzia: până și pentru măsuri populiste e nevoie de minimă pricepere tehnică, altfel îți tai singur craca (demagogică) de sub fund”, precizează Adrian Toni Neacșu, în postarea pe Facebook, citată de Claudiu Manda.

Eurodeputatul PSD vorbește și despre decizia Guvernului de a mai efectua o rectificare bugetară, citând un articol de presă referitor la subiect cu declarațiile premierului Ludovic Orban. Manda mai face referire și la rectificarea bugetară care realimentează Fondul de rezervă al Guvernului pentru efectuarea plăților care să asigure cheltuielile de funcționare pentru autoritățile locale, anunțată de premier și care va fi adoptată în ședința de luni a Executivului.

„Am luat decizia de a plăti suma pentru care există titlu executoriu în România. (…) Am stabilit împreună cu ministrul Finanțelor ca, în cadrul ședinței de luni, să adoptăm o nouă rectificare de buget, astfel încât să realimentăm fondul de rezervă al Guvernului și să putem să efectuăm plățile pentru a asigura cheltuielile de funcționare pentru autoritățile locale”, a afirmat Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern de vineri dimineață.

Executivul a luat decizia de a aloca, în ședința de vineri dimineață, 912,5 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară, bani care vor fi folosiți pentru plata titlului executoriu emis în baza deciziei Curții de Arbitraj Internațională către frații Micula, pentru a rezolva situația Romatsa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. Toti politrucii care au concurat pentru guwernarea penibila a RO sunt candidati pt bancuri; majoritatea il intrec cu mult pe „legendarul Bula”,chiar daca au ajuns, pe seama electoratului confuz, europarlamentari…

  2. Acest Suca care functionaeza cu Praz, Zaibar si Euro ar trebui sata taca milc ca si Dihorul Parfumat Rares Bogdan.

  3. Sa taca dar le spune lucrurilor pe nume. Tăierea pensiilor speciale la pnl usr înseamnă majorarea plafoanelor iar eliminarea supraccizei se face cu majorarea accize pret final crescut și gaura in buzunarele românilor.asta e romania normală? E foamea ciumei galbene și a pnlipitorilor debusolați de febra puterii

  4. Tocmai neajutoratul ala la cap, Manda, vorbeste de bancuri cu Bula, tocmai el care ca sef de campanie electorala prezidentiala pentru PSD a repurtata o victoria prostiei si incompetentei umane si politice! Din nou Manda subliniaza o caracteristica olteneasca, prost si fudul.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.