Angajatorii cer ajutor ca să treacă peste criză

Oamenii de afaceri propun 100 de măsuri pentru sprijinirea business-ului în contextul Covid-19, printre care amânarea plăţii contribuţiilor sociale și împrumuturi de la stat pentru a supravieţui acestei perioade.

Consiliul Investitorilor Străini şi Confederaţia Patronală Concordia, două dintre cele mai puternice organizaţii care reprezintă interesele mediului de afaceri, au realizat un document cu 100 de măsuri propuse Guvernului pentru a ajuta investitorii să reziste dificultăţilor create de noul coronavirus.

Amânarea termenului de plată pentru contribuţiile sociale pentru o perioadă de trei luni şi oferirea unei bonificaţii de 5% pentru companiile care le plătesc la timp sunt două dintre măsurile propuse. Plata acestor contribuţii reprezintă, spun patronatele, cea mai mare cheltuială a companiilor, de aproximativ 10 miliarde de lei lunar. O amânare a termenelor de plată ar putea diminua numărul de concedieri din această perioadă.

Pentru afacerile mici şi mijlocii, oamenii de afaceri mai cer scheme rapide de împrumut garantate de stat, pentru ca acestea să poată supravieţui.

Investitorii propun Guvernului să transforme, temporar, programul Start-Up Nation într-o schemă de sprijin pentru IMM-uri.
Investitorii spun că este necesară o procedură medicală specială în vamă, pentru a evita intrarea în carantină de 14 zile a şoferilor care vin din zone afectate. Măsura este necesară pentru a nu bloca activitatea transportatorilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Firmele fac profit an de an.Daca baga salariatii o luna in concediu…cade cerul pe ei.

  2. Scutiri pentru cine n-are si recuperare de la toti cei care fac parte din Consiliul Investitorilor Străini şi Confederaţia Patronală Concordia daca cei care au primit scutirile nu vor plati dupa o perioadă de trei luni – solidari pana la capat! Iar pentru cine are…, nici o scutire! Nu este normal sa ceara scutire cine are, de exemplu supermarket-urile de ce trebui sa primeasca reduceri ca doar au vandut in dra..ci! Neseriosi cei care in vremuri grele se urca in carca celorlalti adica a Statului care trebuie sa-i ajute pe toti cei bolnavi nu pe profitori ! Rusine celor care pozeaza in victime solicitand neintemeiat ajutor de stat!

  3. Uauuu ! De abia astept sa vad „Cherfur”, Auchan, OMV/Petrom, Dacia/Renault, Microsoft si alti „amariti” din astia cum fac coada la ajutoare de stat ! Si cum, daca sint trimisi la plimbare, o scot pe aia cu „sintem obligati, in cazul asta, sa concediem si sa inchidem buticu’ !”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.