Coronavirusul, înfruntat cu mâinile goale

Cadrele medicale din Suceava spun că vor ajunge să moară la datorie din cauza incompetenţei şefilor care nu au gestionat corespunzător criza atunci când ea a apărut.

„Nimeni nu face nimic. Şefa mea sta închisă în cabinet. Nu iese. Dar își trimite oamenii rămași să se confrunte cu dezastrul rămas. Vom muri. Vom muri pe capete. Soţul meu are febră de azi noapte. Eu sunt negativă. De ce toţi din casă sunt bolnavi în acest moment? O să mor la datorie Dar ce sunt, militar? Eu am spus că voi salva vieți. Nu că voi fi nevoită să mor eu pentru alte vieți. România, trezește-te! Văd și la noi aceeasi imagine sumbră din Italia”, a spus asistenta.

Soțul unei asistente care a cerut să fie testată a murit, miercuri, acesta fiind al 14-lea deces din România, din cauza coronavirusului.

Nici în prezent, singura asistentă care se ocupă de 25 de infectaţi cu COVID 19 la Suceava nu are echipament de protecţie.

Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Județean Suceava a fost demis din funcție, miercuri, de către președintele CJ Suceava, Gheroghe Flutur, la solicitarea secretarului de stat Nelu Tătaru.

„Managerul Vasile Rîmbu a fost demis, așa am înțeles, nu de mult timp. Domnul secretar de stat Nelu Tătaru a cerut demisia, iar președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur a acceptat acest lucru. Era și normal să fie așa pentru că datorită unor grave erori manageriale s-a ajuns aici, a explodat acest focar de COVID19 și acum suntem pe primul loc în România”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Sorin Hancu, președintele Colegiului Medicilor Suceava.

Peste 100 de cadre medicale de la spitalul din Suceava sunt infectate cu noul coronavirus, iar unitatea medicală este închisă pentru 48 de ore.

Între sucevenii infectați cu noul coronavirus este și președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Si ce se schimba daca este demis managerul, vine altul si nu face nimic.Ca nu are cu ce si nici de unde sa primeasca masti nici combinezoane si alte materiale de protectie. SI apoi va fi demis si acel al doilea manager, intretimp cu pretul altor decese din nefericire.Asta este solutia ? sa demiteti fara sir, sau sa trimiteti ce trebuia trimis inca de acum doua luni ? echipamente de protectie si teste in masa.Dar e bine ca doamna Violeta apare la sedinte cu manusi si masca.Suntem linistiti cand o vedem ca e bine sanatoasa.Si devreme acasa.Huooo guvernului Orban, huo pentru decesele oamenilor care puteau fi salvati, inclusiv a cadrelor medicale.

  2. Manusile erau doldora de mita si acoperite cu botnita caraghioasa sa nu urle???!

  3. nu te bagau medicii in seama pana acum dar sa te fereasca Dumnezeu sa ajungi la spital, de acum inainte.
    Cand directorii si sefii de sectii sunt numiti majoritar politic…

  4. Va veni momentul in care se va actiona in spitale dupa principiul: Scapa cine poate……[Leo]

  5. Când subfinanțezi, zeci de ani, un domeniu vital pentru țară, când plătești cu salarii nesemnificative o elită, s-ar putea să vedem și astfel de rezultate. Toate astea în următorul context, tot de zeci de ani,… afaceri veroase cu clientela de partid, mai mult sau mai puțin analfabetă; retrocedările ilegale și absolut năucitoare; falimentarea unor intreprinderi puternice și dispariția unor industrii strategice; perdeaua de fum numită DNA, un coteț de porci supusă ordinelor politice;…și lista poate continua.
    Urmărim cazurile cu medici corupți, dar nu-i vedem pe ”afaceriștii” semianalfabeți, loazele de securiști și milițieni, jigodiile de politicieni și haștagiști, care pun botul la robinetul banilor publici. Fiecare cum s-a văzut la butoane, a și făcut afacerea, din banii noștri, în timp ce sănătatea și alte domenii erau abandonate. Trebuie să judecăm lucrurile într-un context mai larg, să găsim cauzele și nu să etichetăm pur și simplu.

    • vorbesti in lozinci. Sunt bani dar nu apelam la cine ne poate furniza. Serbiei nu i-a fost frica ca ii va supara si a comandat din China. Acum nu subfinatarea este problema, un tratament cu antimalaric costa 25$/luna ci echipamentul de protectie. Poate intr-o zi vom intelege ca poporul este mai important decat ”abstinenta” comerciala ceruta de unii.

  6. Nu m-am decis. Care este lozinca?…Subfinanțarea există! Priveștea realitatea zilei!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.