Suedia: Integrarea imigranților în ultimii 20 de ani a eșuat

Premierul suedez susține că integrarea imigranților din ultimele două decenii a eșuat și a alimentat criminalitatea, potrivit Reuters.

Suedia nu a reușit să integreze numărul mare de imigranți pe care i-a primit în ultimele două decenii, ceea ce a dus la apariția unor societăți paralele și a violenței între bande, a declarat joi premierul Magdalena Andersson, care a lansat o serie de inițiative pentru combaterea crimei organizate.

Mulți suedezi au fost șocați la începutul acestei luni, după ce revolte violente s-au soldat cu peste 100 de polițiști răniți. Violențele au izbucnit după ce un politician suedez a dat foc Coranului la un miting și a încercat să organizeze altele în mai multe cartiere dominate de imigranți.

Andersson a dat vina pe criminali și a declarat că atât islamismul, cât și extremismul de dreapta au câștigat teren în Suedia, în comentarii neobișnuit de sincere și autocritice.

„Segregarea a fost lăsată să meargă atât de departe încât avem societăți paralele în Suedia. Trăim în aceeași țară, dar în realități complet diferite”, a declarat Andersson într-o conferință de presă.

Numărul persoanelor din Suedia născute în străinătate s-a dublat în ultimele două decenii, ajungând la 2 milioane, adică o cincime din populație. Social-democrații lui Andersson au fost la putere în 28 din ultimii 40 de ani, inclusiv în ultimii opt ani.

Andersson a declarat că dorește să introducă comisii locale de combatere a criminalității în rândul tinerilor, în cadrul cărora serviciile sociale și poliția să colaboreze. De asemenea, ea a propus instrumente pentru a se asigura că tinerii rămân în școli și nu se află pe străzi fără acordul părinților.

„Integrarea a fost prea slabă în același timp în care am avut o imigrație mare. Societatea a fost prea slabă, resursele pentru poliție și serviciile sociale au fost prea slabe”, a spus ea.

Suedia, care organizează alegeri generale la sfârșitul acestui an, și-a înăsprit radical politicile de imigrație de când a primit mai multe persoane pe cap de locuitor decât orice altă țară din Uniunea Europeană în timpul crizei migrației din 2015. În prezent, are una dintre cele mai restrictive politici ale blocului.

Organizația pentru drepturile omului Amnesty International a criticat înăsprirea politicilor Suediei, susținând că aceasta provoacă suferință umană și face integrarea și mai dificilă pentru imigranți.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

29 de Comentarii

  1. Noah, cum? Suedia? Care ne dadea noua lectii si mistouri pe feisbuci? Tara cea mai ateista din lume, cea mai socialista, cea mai intelegatoare si minunata, cea mai toleranta?
    „Ce bine imi pare ca v-ati luat teapa!
    Ce bine imi pare ca v-ati pierdut,
    Ca toate ideile v-au intrat la apa,
    Ca nu mai aveti nimic din tot ce-ati avut!!

    • Dar mai exista suedeji? Probabil cei peste 50 de ani. Din spate vin puternic numai barbati virili. Chestia istorica cu vichingii a ramas intre copertile cartilor pe care nu le mai citeste nimeni.

  2. Niciodată nu se vor integra, ci vor răsturna civilizația existenta, trăgând-o după gândirea și nivelul lor, la nivelul lor.
    Nu pot sa cred ca gânditorii suedezi au fost atât de naivi. Își vând tara, civilizația, cultura, imigrantilor.

  3. Ha,ha,hă, hă!! Și iar ha,ha, hă hă!
    Iată -că vorbele lui Viktor Orban se adeveresc

  4. Sa spuna si ce fel de emigranti sunt aia care nu se integreaza, dar se intelege dupa ce revoltele lor au izbucnit dupa incendierea Coranului. Astia nu se vor integra niciodata. Le-au trebuit musulmani, acum sa le fie de bine.

  5. 33 miliarde!!! Dar, dar 20 miliarde rămân în USA pentru că, a spus alt oficial, “noi armamentul îl dăm din depozite având oportunitatea să dăm de lucru industriei de armament pentru armament nou”!!! În ritmul acesta al mărinimiei USA-Biden, Ucraina va intra în clubul select al țarilor cu datorie externă comparabilă cu PIB-ul. Domnul Cîțu s-a dus la Kiiv nu numai ca președinte al Senatului, ci și ca experimentat finanțist în îndatorarea României.

    • Vezi ca ai gresit plicul cu textul scris! Cauta la alt articol sau nici nu le citesti?

  6. I-auzi,domne, ca sa vezi !
    Kalergi nu se supara de aolo din mormintul lui ….?
    Ca „Amnesty International a criticat înăsprirea politicilor Suediei, susținând că aceasta provoacă suferință umană și face integrarea și mai dificilă pentru imigranți”, se supara rau, ce sa faca si ea servitoarea servitorilor ,paraita si intretinuta in lux…

  7. Planul din agenda globalistilor este cu amestecarea raselor si haos in toata lumea. Asta va duce , ca pana la urma lumea sa ceara dictatura,lumea sa ceara cipuri,lumea sa ceara supraveghere video Totul se va face pentru siguranta cetateanului,la solicitarile lui si cu acordul lui.Nu cred ca politia, armata daca vor nu pot sa instaureze linistea. Cert este ca nu se doreste.

    • Pai tocmai asta este, peninsularii si-au abandonat religia si automat locul ramas gol se completeaza cu alta. Este logic!

  8. Suedia e una din cele mai naive țări din Occident. E cea mai naivă.
    Cum să integreze pe dușmanii creștinismului. Scopul lor final e distrugerea civilizației occidentale si islamizarea Europei.

  9. Realitatile duferite sunt cele din capul liderilor europeni si americani deveniti niste marionete care aplica politici Orwelliane. Care duc la dezastru peste tot…

  10. Tiganii noștri s-au integrat perfect! Acum sunt model de suedezi, manca-i-as! Cat de curând o sa vedem si la „suedeji” un bulibasa prim ministru. Macar primar la Stokholm, ca ala de la Londra. Oare Stokholm sa fie acum capitala lor?
    PS: Publicati voi la vara comentariul.

  11. Bine ca ne uitam in grădina vecinului? Da’ noi am reușit sa-i integram pe sași?…,

  12. Jumate de Roterdam e neagra. Am lucrat intr-o fabrica ca mecanic.
    Negrii nu stau cu albii la masa.
    Ura e atat de mare ca un olandez zicea ca ar lua toti negrii pe un vapor si l-ar scufunda cu tot cu negrii in mijlocul oceanului.
    La asta duce amestecul raselor. La ura rasiala.

    • Cine zboara prin Amsterdam crede ca este in Africa. Toti salariatii aeroportului sunt africani sau metisi. Aeroportul de acum peste 20 de ani a decazut mereu din toate privintele. Comparativ, aeroportul nou din Instambul este de o curatenie exemplara. Dar Erdogan nu este suedez naiv, cum scria cineva mai sus.

  13. @ „sclavetele pro-american”, 28 aprilie 2022 la 21:43
    „…Da’ noi am reușit sa-i integram pe sași?”
    NU, că nici n-am vrut! …da’ am reușit SĂ-I ALUNGĂM! Ca ioropieni dă az’, alungăm o comunitate milenară, ce și-a adus în zonă contribuția civilizațională fără egal (orașe fondate, tehnologii rurale, sate, sute de cetăți ce au apărat Creștinătatea timp de sute de ani împotriva musulmanilor invadatori, terenuri agricole scoase din mlaștini veșnice, conexiunea cu centrele cele mai avansate ale civilizației europene, Kultur, etc.),
    https://www.youtube.com/watch?v=l1HJTY9o5bw
    și în paraIel acceptăm (deja au început să se instaleze, se văd tot mai mulți colorați pă străzi!) milioane de venetici musulmani trăitori în epoca tăierii dă gîturi, violării europencelor și urlatului în public! Asta DA, „evoluție socială”…
    __________________________________________________________
    În altă ordine de idei, ne ?$$ăm pă „Amnesty International”! …și pă $oroș.

  14. Majoritatea migrantilor NU se vor integra niciodata. Musulmanii radicali ii vor integra pe nemusulmani in islamizare. Cei mai multi musulmanii se vor simti acasa la ei, acasa in tarile arabe de unde provin crudul adevar, nu in Europa. Tarile nordice nici macar crestine nu mai sunt.

  15. Guvernul Suediei a zis ca refuza sa organizeze referendum popular pentru accederea in NATO 🙂 curat „democratic”

  16. Un esec rasunator a vestului, de zeci de ani al asa zisei globalizari migranti fara noima din Asia si Africa, integrarea fabrici de teroristi pentru statul islamic si alqaeda.

    Multuculturalismul este esec, Merkel a zis-o.

  17. Suedia este doar una din tarile care au probleme multiculturale. In general fara a numi pe cineva specific multe tari au constatat ca integrarea si omogenizarea unor grupuri etnice nu se produce. In schimb apar enclave care, marindu-se, ajung si la dimensiunea oraselor. Cei care traiesc in aceste tari stiu de existenta problemelor. Relatia dintre enclavele grupurilor etnice este aproape inexistenta. Au culturi, traditii, sarbatori, obiceiuri si afaceri diferite. Atata timp cat poti intra in siguranta fara sa fii agresat in aceste enclave este in regula, chiar daca se uita cate unul chioras la tine.

  18. Se vede ca suedezii sint bune pentru stiinta si pentru tehnologia, dar de istoria nu stiu nimica. Altfel ar fi stiut ca arabii nu vor sa se integreze cu europenii. Ce vor ei este sa manince gratis si sa se roage la Alah, fara sa lucreze.

  19. Ura rasială este irațională şi abjectă. Să judeci oamenii după pigmentul pielii este o însuşire defectă sociopată umană pe care nu o întâlneşti la animale. Apoi vine ura culturală dintre oameni cu diferite sisteme de credințe care amplifică ura rasială. Arderea carților este mereu o idee proastă, mai ales în locuri publice. Unii exultă când sunt arse biblii sau coranuri, alții se bucură când sunt arse cărți de acelaşi gen literar fantasy fantezie sau magie, ca „Harry Potter”. În lumea lor abjectă a incendiatorilor de cărți, copiii trebuie să gândească exact ca ei, altfel lumea se duce de râpă, dacă copiii nu le moştenesc ura subanimalică rasială sau culturală.

  20. Pe sasi nu i-a discriminat si alungat nimeni. Nici pe altii. Au plecat la mai bine, dupa cum au facut si altii, inclusiv romanii. Macar ei aveu unde se duce.

  21. Toate tarile cu multi emigranti nu au nici un viitor si isi merita soarta

    • Depinde de emigranti. Nu poti compara emigrantii irlandezi,englezi,germani,italieni,etc …din Statele Unite sau Australia cu imigrantii musulmani care nu vor sa se integreze.

  22. Păi, cât de prost trebuie să fii de să-ți dai seama atât de târziu ?? De câte ori trebuie să-ți fie spartă casa și să găsești defecări pe masă, in loc de bunurile furate ?/ Mai e de stat și gândit de cum trebuie procedat ??

  23. Eu zic sa primiti si mai multi africani si arabi suedezi imbecili ce sunteti. Asta va rezolva problema societatii paralele, ea nemaiexistant…prin eliminarea natiunii suedeze. Asa cum merita!

  24. Suedia trebuie sa refuze primirea imigrantilor de rasa alba pentru a nu strica componenta etnica predominant asiatica care se intrevede in urmatorii zece ani. Soros va muri fericit sa vada Suedia dominata de arabi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.