Germanii, ca păduchele în frunte!

Sau mai cu moț, cum ar spune românul! Astfel, în ciuda relaxării restricţiilor la nivelul Uniunii Europene începând de luni, pasagerii care călătoresc cu avionul înspre şi dinspre Germania vor fi nevoiţi în continuare să poarte măşti în timpul zborului, potrivit Ministerului de Interne din Berlin, transmite DPA.

Măştile de tip FF2 sau măştile medicale trebuie să fie purtate în timpul procesului de îmbarcare şi debarcare, precum şi pe durata zborului.

Măştile pot fi îndepărtate doar pentru a consuma alimente sau băuturi. Copiii cu vârsta sub şase ani sunt exceptaţi de la această regulă.

Ministerul a explicat că obligativitatea purtării măştii corespunde noilor recomandări la nivelul Uniunii Europene.

Agenţia pentru Siguranţă Aviatică a UE (EASA) şi Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) nu mai recomandă purtarea măştilor în aeroporturi şi în aeronave ca regulă generală începând de luni. Dar dacă măştile sunt obligatorii în ţara de îmbarcare sau în cea de destinaţie, măştile trebuie să fie purtate în timpul zborului.

În Germania, obligativitatea purtării măştilor în avioane şi în timpul călătoriilor cu trenul pe rute luni rămâne în vigoare până pe 23 septembrie. Măştile sunt de asemenea obligatorii în transportul public local şi în cel pe calea ferată.

Ministrul german al Transporturilor, Volker Wissing, şi industria de transport au solicitat renunţarea la obligativitatea purtării măştii în aeronave, trenuri şi autobuze.

Cu toate acestea, guvernul federal nu intenţionează să renunţe la această regulă pentru moment.

Ministrul Sănătăţii Karl Lauterbach (SPD) a explicat că, întrucât numărul cazurilor de coronavirus este în continuare foarte ridicat, ”nu există nicio posibilitatea de a renunţa la măşti în transportul public”.

În general, relaxarea reglementărilor la nivelul Uniunii Europene nu înseamnă că purtarea măştilor nu mai este solicitată pe toate cursele aeriene. Cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, Ryanair, a publicat o listă cu 15 ţări din blocul comunitar unde legile naţionale impun încă purtarea măştilor faciale în scopul prevenirii transmiterii noului coronavirus.

În plus faţă de Germania, acestea includ destinaţii turistice populare cum ar fi Spania, Grecia, Portugalia şi Italia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

  1. lockstep si lockdown – se implementeaza noul minister al „sanataitii” aka lagar la tine acasa. alaturi de ministerul adevarului, cooperarea va fi extroedina – binele cu forta si nivelarea gandirii. un experiment Pitesti la nivel mondial. NU POT FACE NIMIC DACA NU ACCEPTI. DACA TOTI CALATORII AR AVEA CONSTITUTIA IN MAINI SI NU AR ACHIESA LA ACESTE CERERI, ANULAND ZBORURILE SI SOLICITAND BANII INAPOI, DACA NIMENI NU AR MAI ACCEPTA SA CALATOREASCA, OARE CE S-AR INTAMPLA?

  2. Acest lucru l-au spus și medicii noștri, încă n-a dispărut virusul din europa!!..
    De exemplu în aeroportul schipol din amsterdam purtatul maștii e obligatoriu!!..ieri am venit de acolo!!..pe linia KLM obligatoriu!!..
    Nu va luati dupa toți cretinii, ca să fiți în siguranță purtați masca în mijloacele de transport,mall-uri, piețe!!…
    Este o răceală, sau gripă de ce sa nu o preveniți !!..aveți grija de voi!!..sănătate!!!

  3. Foarte corect,atata timp cit acest virus inca exista ,iar toate gamele de vaccinuri nu isi fac efectul.

  4. Ca paduchele da – dar pentru altceva! Reglementarea nu e noua, a fost doar prelungita. In ziua de 4 mai in timp ce reglementarea era in vigoare aparent pentru toti fara exceptie, un grup de pasageri evrei care veaneau din America in drum spre Budapesta au refuzat in avionul Lusfthansa sa-si pun masti. Ssositi la Frankfurt au fost poftiti conformn regementarilor sa paraseasca avionul. Cateva ore mai tarziu ceo-ul Lufthansa, dl Carsten Spohr , si-a cerut smerit iertare comunitatii evreiesti din Berlin si apoi telefonic si sefului suprem al comunitatii din Germania, dlui Schuster si a promis sa instruiasca personaulul companiei cu privire la antisemitism. Nu nu ni s-a spus daca scuz ele erau pentru aplicarea unor reglementari unor persoane care nu trebuie sa se supuna niciunei reglementari. Dar mai era nevoie? Unele animale sunt mai agale decat altele …

  5. Poveste asta cu mastile pe zborurile Lufthansa inceteaza cu 1 Iunie 2022, dupa aia pot purta masti doar cei care mai vor.
    Adica inca 15 zile, apoi revenim si la Lfthansa la o normalitate dorita de toata lumea, si de nemti.

  6. Nu stiu despre codul QR care in ultima zi de apeilie, il cereau pe otopeni, in rest, sa cante muzica afacerista…la ei.

  7. Esentialul este spalarea pe maini. Nu confundati sars-cov-ul cu gripa sezoniera pentru care mastile sunt necesare.

  8. Steine, sărac cu duhul mai poți fi. Credeam că mai înveți ceva dar tot waxer o s-o mierlești.
    să te prezinți la doza a patra, da?

  9. Nu mai merg cu fomistii aia de fritzi de ani de zile. Au fost primii cu ani de zile in urma cand au obligat pasagerii ce mergeau peste ocean sa-si plateasca alcoolul (se zgarceau la 10 euro si-ti luau o mie pe bilet) cand restul companiilor au continuat mult timp sa dea whisky sau votca gratis. Tot ei au bagat primii plata la bagajul de cala. Au niste aeroporturi murdare pline de golani iar cursele spre Romania sunt bagate cel mai departe posibil. Sa mearga la Istambul si sa vada ce curatenie si ordine domneste in aeroport.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.