Turnătorii lui Boloș. Dar cu loteria bonurilor fiscale ce-ați făcut?

Declarația ministrului Finanțelor Marcel Boloș, care vrea ca românii să se toarne între ei pentru a plăti taxe statului, continuă să stârnească vâlvă.
Economistul Bogdan Glăvan amintește în acest context de defuncta Loterie a bonurilor fiscale.
”În loc să vină cu demisia pentru faptul că România va încheia anul cu un deficit de 6,3% din PIB, mai mare decât cel de anul trecut, vine cu o idee bolșevică.
Oare cu idei din astea bolșevice au rezolvat estonienii colectarea taxelor? Dar ungurii? Dar cehii sau bulgarii?
În acest context reamintesc loteria bonurilor fiscale. A fost înființată în 2014 și a fost desființată în 2022. Am criticat ideea la momentul adoptării ei, istoria mi-a dat dreptate. Evident, nici un bolovan din Ministerul Finanțelor nu și-a asumat eșecul, nici vorbă, din contră ei s-au acoperit cu tot soiul de argumente hazlii, cum că majoritatea populației trăiește în orașe și cumpără de la hipermarket acum sau că toți vânzătorii și-au cumpărat case de marcat inteligente care sunt conectate la ANAF 🤣… râzi de mori, nu alta. Adevărul este că ideea era inutilă, dar nimeni nu și-a asumat prostia.
Acum vine Boloș cu ideea încurajării delațiunilor. Mare finanțist, mare liberal, mare caracter… deh, fiecare propune exact ce este în stare să facă sau ce îi place să facă.
După ce s-au păpat nenumărate milioane de euro pe consultanță și pe training-uri despre cum să crească colectarea taxelor, bolșevicul travestit liberal a venit în sfârșit cu soluția. Păi nu era bre nevoie de toate astea, ne uitam direct la metoda lui Stalin sau a lui Ceaușescu, dacă chiar credem că niște criminali au știut să guverneze.
P.S. Hai că mai e puțin până celebrăm Revoluția din 1989. Cum se cuvine, readucând în actualitate practicile securiste ”, a scris Glăvan pe pagina de Facebook.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

9 Comentarii

  1. Pariu ca, cu loteria bonurilor fiscale, mulți din interiorul mafiei fsn au ajuns milionari. In euro !

  2. Turnatori din toate tarile uniti-va ! Ceasca si partidul dus peneleul ne-a adus !

  3. Bolos este tocmai bun sa cante in biserica. De spovedit este periculos ca afla ce nu trebuie. Nu stim de ce PM nu il trimite mai iute la o parohie sa aibe enoriasi si sa gestioneze cutia milei.

  4. Metoda asta a fost utilizata pe scara larga inainte de ’90.
    De comunistii de atunci.

  5. Primii pe lista evazioniștilor sunt popii, categorie din care face parte și (editat) ăsta!
    Sau pentru ei se vrea o exceptare de la turnătorie?

  6. În Țara Lucrului Bine Furat, unde multinaționalele sifonează profitul prin paradisuri fiscale, unde băncile calcă în picioare clienții, unde se face trafic de droguri și de persoane la greu (LA CARE – ȘOC! – NU SE PLĂTESC TAXE LA STAT!), unde firme de tip Clanul Stănescu sifonează toți banii statului, unde parchetele nu recuperează prejudiciile cauzate de infracțiuni, unde șpaga se predă încă din școala primară cu meditații la negru și fondul clasei, unde mori în spitale dacă nu dai șpagă, unde popi șpăgari te vămuiesc de la naștere până la înmormântare fără bon fiscal, unde președintele geambaș de BMW-uri nu răspunde pentru cât cheltuie, TOATE ÎN VALOARE DE SUTE DE MILIARDE DE EURO, trăiam de prea mult timp cu dorința profundă să îmi torn instalatorul, taximetristul și buticăreasa că au făcut evaziune fiscală de o sută de euro.

    Mulțumim tovarășe securist Boloș!

    Sunteți foarte deștept!

    Suta de euro de la amărâți valorează mai mult decât sutele de miliarde de euro de la infractori!

    Vorba aia: Spune-mi pe cine iubești, să îți spun cine ești!

  7. …m-am convins definitiv, acest glavan este idiotul perfect!… normal ca loteria nu putea rezolva nimic, era un joc de noroc, trebuiau multe conditii indeplinite…solutia este simpla, transforma loteria intr-un joc in care castiga toata lumea:deducerea tva din cumparaturi!…pt cine are doi neuroni intelege si avantajele adiacente…

  8. Sa va fereasca Dumnezeu sa va spovediti la Turnatorul Bolosh ! Ca va fi dat afara din guvern !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.