Cele mai gustoase cocktailuri de primăvară cu vin rosé

Primăvara, cu temperaturile sale îmbietoare și natura colorată, ne invită la petreceri de weekend și ieșiri în oraș alături de cei dragi.

Dacă vreți să vă uimiți apropiații și să vă bucurați împreună de vremea frumoasă, acest articol vă este dedicat. În rândurile ce urmează, aflați mai multe informații despre una dintre cele mai îndrăgite băuturi de sezon și anume, vinul rosé . Veți afla care sunt caracteristicile sale și cu ce mâncăruri îl puteți savura, dar și ce rețete de cocktailuri care îl au în componență puteți prepara pentru un weekend relaxant. Așa, veți impresiona pe toată lumea.

Un vin rosé, asemenea unui vin roșu, se recunoaște după culoarea sa inconfundabilă și notele fructate de o eleganță de nedescris. Aromele multiple din componența sa și efectul aerat pe care îl oferă fac din acest sortiment de vin un adevărat deliciu. Acesta se obține prin macerarea tipului de struguri ales împreună cu cojile acestora, timp de câteva ore. După ce iese la suprafață culoarea pală și caldă, cojile din compoziție sunt scoase, moment în care băutura obținută se lasă la fermentat. Totodată, trebuie să mai aflați și că există atât vin rosé dulce cât și sec. Printre cele mai populare se numără White Merlot, Pink Moscato sau chiar Carignan. După ce alegeți sortimentul favorit, trebuie să știți și cum să îl asortați meniului. Să spunem că organizați un picnic de weekend în grădină, alături de toți cei dragi. Cu ce tipuri de mâncăruri îi puteți servi? Ei bine, alături de un rosé merg de minune antreuri precum brânza brie, bruschetele, măslinele, alunele și alte elemente sărate; felurile principale precum: fructele de mare ori carnea de pui sau miel alături de ardei, vinete și dovlecei; sau deserturi precum: ciocolata neagră, cheesecake-ul, trufele sau prăjiturile pe bază de lămâie. Alegând unul dintre aceste preparate, cu siguranță, vă veți impresiona musafirii. Iar acum, după cum v-am promis, urmează să vă prezentăm și câteva rețete de cocktailuri cu vin rosé, perfecte pentru serile relaxante de primăvară. Iată ce opțiuni aveți la dispoziție.

• Cocktailuri de primăvară

Vinul rosé, o băutură fină, elegantă și revigorantă, iese cel mai mult în evidență atunci când este personajul principal dintr-un cocktail. Indiferent de ocazia pentru care doriți să preparați băuturile sau mâncărurile pe care le veți servi alături, aflați că aceste rețete se vor potrivi oricăror situații. Iată ce licori gustoase puteți prepara:
– Sangria Rosé: amestecați câteva felii de portocală și căpșune cu două linguri de zahăr și lăsați-le să stea într-un vas mare până ce își lasă sucul. Turnați deasupra o sticlă de rosé și 75 ml de brandy și lăsați la frigider până la sosirea invitaților. Puneți în pahare, alături de o frunză de mentă și ați obținut cel mai răcoritor cocktail.

– Rose cu sirop de soc: turnați un deget de sirop de soc în paharul dorit împreună cu rosé-ul demidulce și trei lingurițe de zeamă de lămâie. Amestecați bine, puneți puțină gheață deasupra și gata. Aveți o băutură ce reflectă primăvara pe deplin.

– Rosé înghețat: într-un blender, puneți o sticlă de vin rosé, câteva căpșune după gust și două lingurițe de zeamă de lămâie, alături de gheață din belșug. Porniți blenderul la cea mai înaltă viteză și așteptați ca acesta să formeze o băutură înghețată. Când obțineți cocktailul, turnați-l în pahare, puneți o frunză de mentă deasupra și păstrați-l la frigider până în momentul servirii. Ceva mai răcoritor de atât nu se poate.

Acestea sunt doar câteva dintre băuturile multiple care se pot face cu ajutorul rosé-ului. Acest tip de vin este alegerea potrivită pentru primăvară nu doar datorită culorii sale, ci și pentru aromele fructate și elegante pe care le conține. Veți obține niște cocktailuri la fel de delicate precum anotimpul.

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că acum vă simțiți pregătit să organizați cel mai frumos picnic de weekend din acest sezon.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. Cel mai bun cocktail se face din gin Gordon’s si vermut Cinzano Bianco, in ce proportie doriti, cu lamaie si maslina. orice variatie la reteta asta da o porcarie.

  2. „rose” ? 😀
    toate bauturile alcoolice sunt smenuite IN LUME(nu doar la noi) cu coloranti(unii periculosi) , cafeaua senuita la baruri de mafie cu faringosept(unii mafioti au fost deferiti justitiei=sacrificati sa ascunda baietii pe altii ,care nu trebuie arestati)

  3. Cel mai bun cocteil este ala Molotov……[Rumburak]

  4. Toate gunoaie si chimicale hohaiala si reclama de doi bani pentru sclavii naivi si creduli

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.