Aproximativ 40% din elevii bucureșteni au picat Bac-ul

Doar 58,92% din elevii de clasa a XII-a care au dat Bacalaureatul în Capitală au trecut examenul. Cu aproape 20% mai puţini decât anul trecut.

„În 2010 a fost un examen adevărat. Examenul oral a fost corect, iar la scris nu s-a mai putut copia după ce ministrul Educaţiei i-a scancţioat pe cei care au încercat să fraudeze exemenul”, au explicat, duminică, pentru Mediafax, surse din minister.

Potrivit statisticilor MECTS, la nivelul Capitalei, promovabilitatea a fost de 58,92 la sută , cu 17,18 la sută mai mică decât în 2009.

„Este un procent cu aproximativ 15-18% mai mic decât în 2009. Este un lucru firesc, pentru că au fost trei probe de concurs, în care fiecare candidat a făcut dovada în scris a pregătirii. În Bucureşti, comisia municipală a luat examenul foarte în serios. Am vrut să avem o toleranţă zero faţă de orice încercare de a copia”, a declarat la Realitatea TV, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

Cei care nu sunt mulţumiţi de nota de la BAC au putut depune contestaţii până duminică, la ora 20.00. Soluţionarea acestora este prevăzută în perioada 6 – 7 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie.

Anul acesta s-au înscris la examenul de Bacalaureat 217.227 de absolvenţi de clasa a XII-a, care au susţinut probele în 630 de centre de examinare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.