SPP-ul lui Băsescu dictează la Palatul Parlamentului

Palatul SPP-iştilor lui Băsescu a devenit Palatul Parlamentului, de la miezul nopţii trecute dar mai ales de la prima oră a dimineţii, când clădirea celei mai importante instituţii democratice a fost ocupată de forţele mai obişnuite cu represiunea decât cu democraţia. A nu se uita cine a tras în manifestanţi la revoltele populare din septembrie 1991 !

 

Bine hrănite şi extrem de corect motivate – prin alocaţii corespunzătoare, medicamente gratuite şi decoraţii în masă din partea lui Traian Băsescu  – trupele forţelor aflate la comanda directă a aceluiaşi Băsescu s-au apucat deja de ceea ce ştiu cel mai bine să facă: violenţe, cu incredibile bruscări de parlamentari (aşa cum a arătat deputatul Bogdan Niculescu Duvăz) şi cu interdicţii pentru presa încă liberă din România (conform jurnalistului acreditat la Parlament al Antenei 1 şi Antenei 3, Iosif Buble, pe blogul său pesurse.ro). Şi toate în clădirea esenţei democratice a unei naţii libere: Parlamentul. Băsescu însuşi se pregăteşte de surprize conform pesurse.ro.

În cătare poate fi orice Foto: SPP

În SPP, conform unor informaţii obţinute de cotidianul.ro de la surse din Administraţia Prezidenţială, este alertă de gradul zero. Toate cadrele de SPP au fost convocate încă de azi-noapte şi au primit ordin de alarmă,  fiind sunt consemnate în cazărmi. Pentru că una dintre cazărmile unităţilor militare ale SPP este corespunzătoare sediului Palatului Parlamentului, în clădirea devenită şi cazarmă s-a instituit starea de alarmă.

Atât de penibili au fost oamenii în uniformă ai lui Băsescu încât, cu alarma în cap sunându-le probabil – au confiscat până şi paşnicele banane din traista cu merinde a celor de la Miliţia Spirituală.

Ca nişte demni continuatori ai Trupelor de Securitate, acceaşi oameni ai lui Băsescu adus în Palatul Parlamentului chiar şi trupe speciale de intervenţie brutală de la jandarmi şi de la poliţie pentru a-i proteja pe membrii guvernului şi în general pe cei ai puterii (Ministrul de Interne şi-a permis să aducă trupe speciale în Parlament – IGAŞ DEMISIA!). Şi totul în condiţiile în care paza interiorului Palatului Parlamentului este de competenţa strictă a SPP – Secţiunea a II-a.

Până la urmă, jandarmii şi poliţiştii au fost alungaţi din Palatul Parlamentului, dar numai la intervenţia preşedintelui de onoare al PC şi vicepreşedinte al Senatului României, profesorul Dan Voiculescu. Birourile Permanente reunite au decis miercuri dimineaţă ca toate forţele militarizate care nu aparţin SPP sau serviciului de protecţie a Camerei Deputaţilor,care sunt prezente în clădirea Parlamentului,să plece, această decizie fiind luată la propunerea vicepreşedintelui Senatului, Dan Voiculescu.

Târziu, după protestele opoziţiei cu tupeu Igaş spunea că nimic nu este adevărat.

Penibiliul a mai căpătat o formă: având în vedere că presa îi e atât de dragă lui Traian Băsescu, SPP a sigilat loja presei din  Aula Magna a Palatului Parlamentului, şi conform corespondentului parlamentar al Radio România a fost “deschisă cu zece minute înaintea începerii şedinţei în plen”.

Pedeliştii care continuă să se comporte precum martorii lui Băsescu au găsit cu cale să umle paralemntul cu inşi care au astfel de insigne. PDL a umplut lojele Camerei Deputaţilor cu oameni plătiţi care poartă în piept ecusoane de acest tip.

Din nou, jandarmeria a numărat mai puţini manisfetanţi, şi nu întâmplător

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Izabela Niculescu 253 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.