A crescut numărul firmelor care și-au suspendat activitatea

Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în 2023 a fost de 16.335, în creştere cu 4,04% comparativ cu anul precedent, conform datelor publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Cele mai multe companii care şi-au suspendat activitatea au fost din Bucureşti, respectiv 1.979 (număr în creştere cu 13,61% faţă 2022), Capitala fiind urmată de judeţele Cluj, cu 1.057 firme suspendate (număr în creştere cu 30,17%), Iaşi – 739 (plus 7,41%), Braşov – 722 (plus 2,27%) şi Bihor – 671 (plus 12,58%).

La polul opus, cele mai puţine suspendări au fost consemnate în judeţele Ialomiţa – 97 (în creştere cu 12,79% faţă de 2022), Giurgiu – 96 (minus 25%), Tulcea – 101 (minus 21,09%) şi Covasna – 123 (plus 1,65%).

Pe domenii de activitate, cel mai mare număr de suspendări s-a înregistrat în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, respectiv 3.891 (minus 10,12%), în activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice – 1.666 suspendări (plus 13,64%) şi informaţii şi comunicaţii – 1.610 suspendări (plus 38,55%).

În decembrie 2023, au fost înregistrate 2.390 suspendări de firme, cele mai multe în Bucureşti (306) şi în judeţele Cluj (157), Bihor (133) şi Iaşi (122). 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

13 Comentarii

  1. Nu-i adevărat! Colacu dă la Buzău şi Rolex Bogdan ne-au zis că suntem tigrul economic al Europei, că avem cele mai mici prețuri la alimente şi că economia duduie!

    Terminați cu fake news!

    TOTUL E MINUNAT!

    TRĂIASCĂ JUNTA MILITARĂ!
    TRĂIASCĂ PARTIDUL UNIC!
    TRĂIASCĂ GENERALUL NICOLAE CIUCĂŞESCU!
    TRĂIASCĂ PENSII SPECIALE!

  2. Planul lui de a falimenta firmele mici și redistribuirea clienților către marile firme merge că pe roate. Și toți trebuie sa vă digitalizați, că să mănânce și băncile ceva. Cu doi-trei ani in urma, nu aveai nevoie nici de cont la banca, nici de PC, că să vinzi cartofi la piata. Al naiba progres…

  3. Păi, urmează cam toți,. Era greu de prevăzut.. Guvernanți inteligenți, ce mnai,. și flămînzi, mai ales,..

  4. cata ipocrizie…”digitalizarea” si e-fakatura intru distrugerea muncii libere. ori esti inmatriculat in sistemul maoist ori platesti ca sa muncesti. pish pe Constoitutia cladita prin sangele celor din 1989, fir-ati ai gheenei de ticalosi si nemernici! dormi pe viata si libertatea copiilor tai rumane! DORMI, MAH, DORMI!!

  5. Ce nu se înțelege din conținutul articolului este nota in care s-a redactat; e o notă optimistă sau din contra, pesimistă… Oricare ar fi aceasta, există o singură cauză: “expertiza” celor doi(și nu numai) șefi de partide ce conduc această coaliție. Și cum să n-o numești “expertiza” a Guvernului Lolek și Bolek? Haideți să ne gândim nițel: Lolek, actualmente la manșa acestei “rachete” a economiei românești a reușit performanța de-a falimenta o covrigărie! Care covrigărie -se știe, luând in considerare apetența romanilor pentru acest gen de produse – funcționează singură, din inerție. E suficient sa o deschizi pe o uliță cu acces pietonal și românul face coadă… In cazul lui Bolek e puțin mai complicat deoarece dânsul abia acum învață să buchiseasca. Ce la recomandat la manșa “rachetei”? Expertiza acestuia nu are nimic in comun cu domeniul economic. In schimb sunt recunoscute celebrele “raiduri” conduse cu destoinicie in diverse teatre de operațiuni asupra ceaunului de fasole cu costită…

  6. Totuși, de ce nu auzim de notariate că sunt in faliment și se închid? Alina blonda justiției știe! De ce urla blonda doar despre firme comerciale că evaziune, sa se uite în curtea ei să vadă câtă evaziune exista, apoi să tragă linia!

  7. Pai, unii si-au deschis firme, ca-i ieftin, poate fac ceva, o nefacuta. Dar si daca nu faci ceva, trebuie facute acte si raportari ca la o firma care duduie. Si atunci le suspenda, ca pentru a le inchide trebuie alte acte, hahaha. Stati linistiti, firmele astea nu faceau ceva, poate o evaziune, pe cache.

  8. „Ești vizionar, amice!”

    Eu de 34 de ani sunt in domeniu, nu sunt de la Maciuca. Toti care au scris pe aici au vorbit pe nas, suspendare inseamna neactivitate, iar falimentul inseamna activitate. Faliment este prostie, iar inactivitate inseamna nepricepere. De asta va pun firmele straine intre 75% si 150% adaos comercial si voua va spun ca doar 5%. Asta este AUR, o gashca de nepriceputi „diasporezi” si numerologi la moldoveni.

  9. „PĂI ADEVĂRUL (după mine și alți autori) MULTE S-AU ÎNFIINȚAT-MULTE S-AU DESFIINȚAT-C-AȘA-I CAPITALISMUL LIBER,DEMOCRAT, ȘI…ECONOMIC -DICTAT DE CEI CARE AU ORGANIZAT „TEMBOLUȚIA”!!!

  10. tomlin vorbeste din carti si este pareris profesionist. se vede ca nu a produs nimic in viata lui: muta banutzii altora. cand vei produce matalik ceva si nu mai ai materie prima, ca ai distrus industria si nu mai ai ce-ti trebuie, ca totul este din china, ca asa au stabilit niste unii care te coordoneaza pe tine si te mituiesc sa achiesezi de la mizeria careia tu-i spui „munca” si „firma”, cand vei inventa tu ceva si statul iti pune bete-n roate, aprobabil ca atunci ai fi revoltat cum suntem toti cei care am incercat sa supravietuim aici! sa declaram. sa nu plecam. daca alegeam sa plecam dupa 1989 in America, probabil ca multi dintre cei care intr-adevar stiu sa munceasca ar fi fost foarte bine. am prieteni acolo si stiu. toti securistii si-au facut „firme” de jocuri pe bursa si „management” sau „marketing” sau „consultanta”: pe rumaneshte: SIFONATI ORICE BANUTZ P[RINDETI DE LA PROSTIME! ATAT STITI SA FACETI!

  11. „se vede ca nu a produs nimic in viata lui: muta banutzii altora”

    Un aurist se vede imediat, vorbeste fara sa stie. Nu te duce mintea sa traiesti in UE: gandesti ceva, un dispozitiv, cu capul tau, ca asta nu costa TVA, apoi il produci in alta tara UE, iar nu platesti TVA si la sfarsit il vinzi in alta tara UE, cu 150% adaos, fara TVA. Fac asta decand am intrat in UE, vreo 13 ani. N-am salariu, n-am salariati, profitul il investesc in fonduri financiare. Asa se produce, cu mintea, nu cu bratele. Fondurile de investitii financiare sunt distractie, bani pentru noul apartament, pentru locuintele copiilor, pentru excursii, pentru de dimineata. De asta un aurist nu va produce ceva, o cutie de chibrituri, macar, pentru fata aceea care ingheta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.