A. Iordănescu: mi-e frică să nu mi se oprească inima

 

Edi Iordănescu duce mai departe ștafeta familiei Iordănescu pe banca tehnică a echipei naționale. Tatăl său a fost selecționerul Generației de Aur (anii 1993 – 1998) cu un alt intermezzo de succes la calificarea pentru EURO 2016,  pentru că, altfel, la turneul final, nu am ieșit din grupă.

 

Acum, este rândul fiului Edward să poarte ștafeta, după ce a calificat neașteptat de spectaculos naționala la EURO 2024 de pe primul loc. Cum familia Iordănescu a fost mereu una caracterizată de unitatea de monolit faptul că va fi prezentă in corpore la turneul final din Germania nu este deloc o surpriză.

Maria, mezina familiei Iordănescu, a dezvăluit la podcastul SportCast pe Site că trebuie să fie extrem de atenți la starea de sănătate a tatălui ei care se consumă enorm în timpul meciurilor. Așa a fost pe durata competiției din 2016 când soția sa, Valeria, și-a făcut foarte multe griji pentru el.

O să spun un singur lucru şi spun sincer, nu ştiu dacă o să mă certe sau nu, dar dau din casă. Nimeni nu mai poate sta lângă tata când se uită de acasă la meciurile lui Edi şi vorbim despre meciuri când era antrenor la echipele de club. Nu ştiu cum va reacţiona el acolo (n.r. la EURO 2024) şi cum va trăi meciurile acestea, că atunci când e vorba despre tine gestionezi lucrurile, dar când e vorba despre copilul tău cu atât mai mult… Orice părinte pentru copil trăieşte totul cu intensitate (…)

Îi va fi foarte greu, îmi aduc aminte că în 2016 îi spunea mamei «Efectiv îmi este frică să nu mi se oprească inima pe bancă, pentru că aşa emoţii şi aşa intensitate şi aşa greutate am în spate». Acum trebuie să fim pregătiţi pentru orice, cu apă, să-i facem un refresh, ceva.

Da, era emoţionat tata în 2016, emoţionat şi stresat. Da, i-a fost greu. Aşa cum l-am văzut pe tata după ce ne-am întors din Franţa nu l-am văzut niciodată. Valul de critici, apogeul răutăţii… Era destul de greu de gestionat stresul de după, oricât de obişnuit eşti cu asta”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

 1. Ha, ha! Cu jenerali di-eștia, vria Plavanu’ s-atace Rusia…

 2. noua ne este frica sa nu-ti pierzi caschieta, don gheneral. Este cod rosu de vreme rea!

 3. Cacau cal tropăitor
  Privea Generalu’ din pridvor,
  Cacau cal mai democrat
  Găsi Generalu’ de-ncălecat,
  Cacau cal , cacau iapă
  Le dete Generalu’ apă,
  Cacau votcă și trabuce
  De unde Generalu’ aduce ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.