Alertă după un nou caz de ciumă

Autoritățile chineze au confirmat un nou caz de ciumă bubonică, al treilea caz de îmbolnăvire în China luna aceasta, în pofida faptului că oficiali din domeniul sănătății au declarat în repetate rânduri că nu există riscul unor noi îmbolnăviri, informează The Guardian.

Potrivit informațiilor oficiale, un bărbat în vârstă de 55 de ani din regiunea autonomă Mongolia Interioară, aflată în nordul țării, a fost diagnosticat cu ciumă bubonică după ce a mâncat carne de iepure sălbatic pe 5 noiembrie.

Ciuma bubonică este cea mai întâlnită formă a bolii, însă, netratată, poate evolua în ciumă pulmonară, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Cazul din Mongolia Interioară vine la scurt timp după două alte cazuri de ciumă confirmate la începutul acestei luni, la Beijing. Și pacienții internați la Beijing proveneau din Mongolia Interioară și au fost plasați în carantină în capitala chineză.

Comisia de Sănătate din Mongolia Interioară a informat că nu a fost identificată până acum o legătură între îmbolnăviri. Autoritățile au mai anunțat că bărbatul a fost izolat și este tratat într-un spital din Ulanqab. De asemenea, 28 de persoane care au intrat în contact cu pacientul au fost izolate și se află sub supraveghere medicală, însă Comisia a informat că momentan acestea nu prezintă semne de boală.

Cazurile de ciumă sunt relativ rare în China, însă o zonă întinsă a orașului Yumen a fost izolată în 2014 după ce un bărbat în vârstă de 38 de ani a decedat din cauza ciumei.

Ciuma este o boală infecțioasă foarte contagioasă, răspândită în principal de către șobolani. Numărul acestora a înregistrat o creştere în Mongolia Interioară după seceta persistentă de anul acesta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.