Alpha Bank, aproape de preluarea băncii elene Emporiki

Alpha Bank este aproape de preluarea subsidiarei elene Emporiki Bank a grupului francez Credit Agricole, potrivit unor surse citate de cotidianul elen Imerisia, preluat de Kathimerini.

Un acord va fi semnat la mijlocul lunii septembrie, după finalizarea termenilor recapitalizării sectorului bancar elen, scrie Imerisia.

Noua bancă rezultată după preluare va avea sprijinul fondului Paramount din Qatar, notează publicaţia, fără să detalieze sub ce formă, iar Credit Agricol va păstra o participaţie.

Credit Agricole a încercat în ultima perioadă să-şi reducă expunerea de 4,6 miliarde de euro faţă de Emporiki, ca urmare a temerilor că o ieşire a Greciei din zona euro ar declanşa reevaluări masive în scădere ale activelor şi ar forţa o majorare de capitasl.

Emporiki a confirmat anterior că se află în discuţii preliminare cu bănci din Grecia şi cu autorităţile de reglementare.

National Bank of Greece, cea mai mare bancă elenă, a anunţat la începutul lunii iulie, că se află în discuţii cu Credit Agricole pentru Emporiki.

Grupul francez a decis în iunie că transfere toate subsidiarele Emporiki Bank din Balcani, inclusiv cea din România, către Credit Agricole. Banca Naţională a României şi-a dat acordul pentru cumpărarea pachetului de acţiuni ale subsidiarei Emporiki Bank din România de către Credit Agricole, iar numele instituţiei de credit va fi schimbat în august în Credit Agricole Bank România.

Săptămâna trecută, banca elenă Piraeus a preluat, prin absorbţie, activele viabile ale ATEbank, controlată de statul elen, inclusiv sucursala ATEbank România, tranzacţia fiind parte a procesului de restructurare şi consolidare financiară a sistemului bancar din Grecia.

Alpha Bank şi Piraeus Bank sunt, de asemenea, prezente în România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.