Andrei, cel mai bun elev-matematician din lume. ”A fost de-a dreptul banală”

Cel mai bun elev-matematician din lume, David-Andrei Anghel, de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, care a obţinut anul trecut medalia de aur cu un punctaj maxim la Olimpiada internaţională din Japonia, s-a clasat pe primul loc la Olimpiada naţională desfăşurată la Târgu Mureş, împărţind prima poziţie cu alţi cinci elevi din ţară.

„Nu vreau să par arogant, dar partea ştiinţifică a fost de-a dreptul banală şi olimpiada şi barajul au impus nişte subiecte foarte uşoare, nu prea mi-a plăcut. (…) Anul trecut am luat punctajul maxim la Olimpiada internaţională, chestie pe care n-a mai făcut-o un român de peste 25 de ani. A fost probabil cel mai bun moment din viaţa mea să fac aşa o performanţă. Mă simt foarte apreciat, chiar aici, la olimpiadă, toată lumea mă iubeşte, am dat poze, autografe, mă simt foarte bine. Sper să-i inspir să facă performanţă şi să-şi urmeze visurile”, a declarat presei David-Andrei Anghel.

Olimpicul a spus că în spatele acestei performanţe stau multă muncă, perseverenţă şi pasiune. El lucrează, uneori, patru – cinci ore pe zi, cu profesorii care l-au pregătit, Victor Vacariu şi Dan Dumitrescu.

David-Andrei Anghel a adăugat că îşi va continua studiile în Statele Unite ale Americii, la MIT, dar nu ştie exact ce va studia.

Alături de el, pe prima treaptă a podiumului Olimpiadei Naţionale de Matematică, la clasa a XII-a, s-au aflat Andrei Giovani Chiriţă de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” Bucureşti, Robert Gîdea de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, Petre Luca Mirea-Bulubaşa de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea, Vlad Titus Spătaru de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Mara Ioana Zaharia de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi.

Locul al II-lea i-a revenit lui Dacian Robu de la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” Baia Mare, locul al III-lea l-a obţiut Edward Torac de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, fiind acordate şi 13 menţiuni.

Au fost acordate opt medalii de aur, 13 de argint şi 21 de bronz din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

13 Comentarii

  1. Pacat ca aproape toti acesti premianti vor pleca „afara”, unii chiar de pe bancile scolii, iar „afara”, si mai pacat, la terminarea studiilor vor fi vinati de banci, burse sau organisme militare.

  2. Pleaca baiatule de aici cat mai repede altfel ajungi sa muncesti pana mori sa ii intretii pe bugetarii de lux si pe pretorienii acestora. Felicitari!

  3. Îi dorim succes în matematică și carieră universitară în România. Ar fi de dorit să nu se promoveze la maturitate ca protestatar la un ONG plătit de dușmanii țării noastre și să ajungă fiindcă a renunțat la har Primar general. Și mai trist este că a ajuns ca matematician de elită la concurență cu un neisprăvit de bucătar. Bucătar care nefiind în stare să ajungă chef bucătar l-au făcut alegătorii șef de sector și acum îl dau sondajele că-l vor bucureștenii șef primar general. Groaznic.

  4. Asta arată cât de jos a ajums nivelul acestor competiții! Cànd participă câte un puști, normal în alte vremuri, uau, ce tare, ce geniu… chiar el o spune, prea simple probele! Bravo, tinere, cred că ai fi unul dintre cei 2% dintre tinerii de astăzi capabili să ia un bac banal în 1970!

  5. Nu mai fac nici ăi”de afară” performanțe.Pare-se , în ultimă vreme , că Occidentul devine tot mai incompatibil cu performanța științifică reală care se mai face doar prin „buzunare” mici din universități, și ăia în doru lelii.Ideologia primează iar activiștilor nu le plac oamenii deștepți.

  6. … dar super si profesorii cu care s-a pregatit.
    Eu cunosc pe pielea mea ce insamna sa ai un profesor slab la matematica. Am avut unul in liceu, caruia daca ii luai caietul de pe catedra nu mai stia ce sa scrie pe tabla. Cateodata uita sa se mai uite in caiet si o lua razna pe tabla. Il corectam noi, elevii: ,,E cu plus tov profesor! E cu minus tov profesor! Acolo este radical din…”. Era circ total……[Rumburak]

  7. Articolul e ridicol …afirmatii jenante …reclama ieftina liceu „international informatica”
    Va dau eu reclama :
    …pt profesori si elevi dusi cu pluta …”liceu international info”
    … …luati de aici …portofoliu IT …programare sec.XXI

    Descarca gratis …”00_Aircraft_the_best_mioritic_3D_Game”
    …un exemplu portofoliu IT …elev competitiv vest
    https://drive.google.com/drive/folders/1ygo9udTTIMYpqtI58k5-KNvVUBn85Wx-?usp=sharing

    Ce spuneti papagalilor …Aveti si voi ceva sa aratati ???
    Desigur o intrebare retorica …pt laudarosi cu tupeu …papagalii lui peste

    Succes

  8. A fi programator are desigur răsplata sa monetară deoarece lucrătorul este recompensat pe măsura efortului. Nu putem spune ca nu se fac bani frumoși din programare.
    Dar a împrăștia altora jocuri pentru a le induce adicția, este o găselniță unica în România. Vine la pachet cu o ura oarba.
    Ceea ce în lockdown, jocurile, erau un mod de a nu-ți pierde sanitatea mentală, acum este ridicat la norma de trai fără de care altfel nu se poate.
    N-ai cu cine discuta atunci când ca adult ești onorat cu apelative ca “papagalilor” în timp ce coechipierii acestora în răutăți îți iau și copiază expresiile/individualitatea. Ce poți să mai comentezi decât ca sunt și români persoane agresive și violente în purtări și în vorbire?!
    Înțeleg de ce o mana atunci și își pune speranța în copilul său.
    În samsara chiar nu exista un strop măcar de fericire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.