„Anne cu «e» la sfârşit” vine la TVR 1

Anne_103_D8_SG_0001.tif

O orfană săracă, dar isteaţă foc, transformă în bine viaţa noii sale familii şi a întregului orăşel din estul Canadei. Din 19 mai, poate fi urmărită la TVR 1, în serialul canadian „Anne cu „e” la sfârşit”. De luni până vineri, ora 17.00.

„Anne cu „e” la sfârşit” transformă după-amiezile în bucurie, la TVR 1. Din 19 mai, după ce se încheie aventurile simpaticei Familii Durrell în Corfu, telespectatorii ajumg într-un nou timp şi loc – anul 1896, Canada -printr-un nou serial, adaptare a romanului „Anne de la Green Gables”, de Lucy Anne Montgomery. Cele 28 de episoade alături de „Anne cu „e” la sfârşit” se văd la TVR 1 de luni până vineri, de la ora 17.00.

În 1896, pe Insula Prinţul Edward din estul Canadei, Matthew şi Marilla Cuthbert, frate şi soră, trăiesc liniştiţi la mica lor fermă numită Green Gables. Apropiindu-se de vârsta a treia, cei doi se gândesc să adopte un băiat orfan care să-i ajute la treburile mai grele ale casei. Când ajunge la gară să ia copilul, Matthew descoperă că orfelinatul le-a trimis, în schimb, o fetiţă de 13 ani pe nume Anne Shirley, roşcată, guralivă, isteaţă foc şi cu o imaginaţie debordantă. Bărbatul se ataşează imediat de simpatica puştoaică, dar severa Marilla nu se lasă cucerită cu una, cu două. Nici restul comunităţii n-o primeşte cu braţele deschise pe orfana săracă, însă ea face faţă provocărilor cu inteligenţă, perseverenţă şi mai ales multă generozitate. Luptând să se facă acceptată şi să-şi găsească, în sfârşit, un cămin al ei, Anne va reuşi să transforme în bine viaţa noii sale familii şi a întregului orăşel.

Aproximativ 1800 de tinere de pe trei continente au fost prezente la audiţiile pentru rolul Anne Shirley, în urma unui simplu apel la casting. Cu ochi albaştri strălucitori, zâmbet efervescent şi voce zglobie, actriţa Amybeth McNulty a fost alegerea perfectă a producătorilor pentru rolul personajului principal, Anne cu „e” la sfârşit. Amybeth McNulty a fost preferată pentru capacitatea ei de a oferi un dialog „incredibil de consistent, dinamic și frumos”, potrivit producătoarei şi regizoarei Miranda de Pencier. La rândul său, actriţa canadiană Moira Walley-Beckett o descrie ca fiind în același timp „luminoasă”, transparentă, inteligentă, empatică și emoțională.

Actriţa Amybeth McNulty, acum în vârstă de 21 de ani, s-a născut şi a crescut în Irlanda, dar are cetăţenie atât irlandeză, cât şi canadiană. Deşi în film e roşcată şi pistruiată, culoarea ei naturală e blondul. Amybeth McNulty a refuzat să joace în „Urzeala tronurilor” (2011), explicând că, fiind vegetariană, ea nu îmbracă ţinute din blană.

Într-un interviu al interpretei din rolul principal, Amybeth McNulty, a cărei carieră pe scenă a inclus şi roluri în Annie, The Sound of Music și Oliver!, iar pe ecran – Agatha Raisin și Clean Break, aceasta povesteşte că probele pentru rolul Anne „au constat în a vorbi cu copacii, cu florile și în abilitatea de a construi tronuri din crengi.”

Titlul fiecărui episod din sezonul 1 al serialului „Anne cu „e” la sfârşit” este un citat din romanul „Jane Eyre” (1847), scris de Charlotte Brontë, pe când, în sezonul 2, titlul fiecărui episod este un citat din romanul „Middlemarch” (din 1871), ce poartă semnătura George Eliot. În cel de-al treilea sezon, titlurile episodelor sunt citate din romanul „Frankenstein” (1818), scris de Mary Shelley.

În ciuda faptului că a avut succes și rating mare, serialul „Anne cu „e” la sfârşit” a fost anulat după al 3-lea sezon, din cauza neînţelegerilor dintre Netflix și CBC. Fanii serialului au lansat o campanie pe Twitter pentru a determina reluarea acestuia. Hashtag-ul #RenewAnnewithanE a fost folosit de peste un milion de ori de la anularea filmărilor. Producătorii au făcut demersuri pentru a lansa un al 4-lea sezon, cu o altă platformă de streaming sau pentru un episod final, dar, din păcate, nu s-au concretizat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

3 Comentarii

  1. Dina pvestea idilica aflam ca micuta Anne ,la 13 ani este dusa la o ferma si lupta sa-si gaseasca in sfârşit, un cămin al ei,in Romania,mii de copii au fost despartiti de parintii lor si de caminul lor ,nevoiti sa plece in bejenie pt.un codru de paine.
    Anne se multumeste a sti „în a vorbi cu copacii, cu florile și în abilitatea de a construi tronuri din crengi”asa cum au marturisit fetele de la casting.Ma intreb de ce Bill Gates si altii isi dau niliardele pe a cumpara terenuri sau a-l lua aproape gratis ca la noi!
    Insula Prinţul Edward a fost colonie franceza,apoi britanica adica face parte din Commonwealth.A fost gasita de catre colonisti o populatie nativa Mi’kmaq (Mikmak) , Lnu, m ɪ ɡ m ɑː / MIG -mah ; Miꞌkmaq ,sunt un popor al Primelor Națiuni din Pădurile de Nord-Est , indigene din zonele din provinciile atlantice ale Canadei și din Peninsula Gaspé din Quebec , precum și din nativii americani în regiunea de nord-est a Maine .Miꞌkmaq susțin că nu și-au cedat sau renunțat la titlul de pământ sau la alte drepturi prin tratate de pace și prietenie. Decizia de referință din 1999 a Curții Supreme a Canadei în R v Marshall a susținut Tratatul de pace și prietenie din 1752 care promitea popoarelor indigene dreptul de a-și vâna și pescui pământurile și de a stabili comerț.In apele respective are loc pescuitul indigenilor mai ales de homari,o sursa banoasa.Este o lupta intestina, cu rascoale si conflicte impotriva drepturilor lor dusa de catre nnonnativi si companii,pe autorizatii etc.
    Nu stiu daca serialul povesteste istoria reala si viata adevarata,-cf retetei holywoodene,reusesc grozav in filme.Mai ales cind folosesc copii,copile etc.si alte trucuri ce par realitate si storc lacrimi.

  2. Serialul este canadian facut dupa o serie de carti pentru copii pana la varste de 12 ani. Cred ca va avea succes si la pensionari. Poate ma insel…am plecat de mai bine de 20 de ani din Romania. Canadienii sunt simpatici si se va vedea in serial, dar cu imigratia masiva de jumatate de milion pe an si mai bine, se dilueaza, orasele incep sa fie murdare, autobuze, metrou…oameni prost imbracati, saracie.

  3. @Canada pamant romanesc

    -poza ne-a amintit de „fetitza cu chibriturile”
    (nu a dat foc ci a murit inghetzata,
    in Danemarca)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.