Antonescu: Vom respecta orice decizie a CC, dar pentru noi Traian Băsescu este demis

Vom respecta orice decizie a CC, dar pentru noi Traian Băsescu este demis, este un preşedinte fără legitimitate, spus preşedintele interimar Crin Antonescu în cadrul unei declaraţii de presă, transmite Antena3.ro. „Curtea Constituţională are de luat o decizie foarte grea. Indiferent care va fi decizia Curţii, nu trebuie să o culpabilizăm”, a spus Crin Antonescu.

Cunoaştem în acest moment rezultatele referendumului pentru demiterea preşedintelui şi putem să tragem nişte concluzii ferme.

– Sper aşa cum cred că speră şi cei opt milioane şi jumătate de cetăţeni români, într-o decizie a CCR care să pună înainte de toate însuşi spiritul Constituţiei, însuşi spiritul legii referendumului şi prevederii din această lege şi din hotărârea anterioară a Curţii, care impunea un prag de cvorum tocmai pentru a stimula participarea cetăţenilor. Sper că decizia CCR va da întâietate unei realităţi în faţa unor hârtii, unor oameni în carne şi oase, cu voinţa lor exprimată, în faţa unor jocuri aritmetice

– 8 milioane de cetăţeni şi-au exprimat dorinţa prin vot ca preşedintele să plece. Cele 8 milioane înseamnă democraţie, înseamnă viaţă.

– În fond, Traian Băsescu a fost demis. În formă, aşteptăm răspunsul Curţii Constituţională.

– Dincolo de cvorumul real, dincolo de numărul real al alegătorilor din România, rămân 2 numere care nu mai pot fi schimbate: 5 milioane 2 sute de mii l-au ales ca preşedinte, 7 milioane şi jumătate au ales ca el să plece.

– Nu ştim care vor fi cifrele pe care CC le va lua în calcul atunci când vor da verdictul.
CC are de luat o decizie foarte grea. Indiferent care va fi decizie Curţii, nu trebuie să o culpabilizăm.

– Sper într-o decizie a Curţii care să pună înainte de toate însuşi spiritul Constituţiei, al referendumului

– În faţa rezultatului acestui rezultat al referrendumului, Traian Băsescu ar fi trebuie să demisioneze.

– Dacă o decizie nefavorabilă a Curţii îi va face pe unii să creadă că nu mai merită să votezi, le spun”nu e adevărat!”, merită să votezi. Nu poţi preveni niciun fel de abuz decât prin participare şi manifestare demnă în calitate de cetăţean. Sunt sigur că toţi aceşti oameni, 8 milioane şi jumătate, vor ieşi mai întăriţi în credinţa lor în democraţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.