Anunț de ultimă oră despre Legea offshore!

Transgaz

Comisiile reunite de industrii, buget şi administraţie publică au adoptat, marţi, raport favorabil cu amendamente la Legea offshore. Deputaţii nu au schimbat nimic cu privire la fiscalitate sau redevenţe, iar proiectul intră la vot în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor.

Raportul de admitere vine după o şedinţă a comisiilor de specialitate în care deputaţii au avut discuţii în contradictoriu despre care ar trebuie să fie prevederile în forma finală a Legii care stabileşte felul de exploatare a gazelor din Marea Neagră, potrivit informațiilor mediafax.ro.

Astfel, liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu şi deputatul ALDE Varujan Vosganian s-au contrazis la dezbaterile de marţi despre legea offshore, pe marginea prevederilor privind redevenţele şi regimul fiscal care vor fi aplicate investitorilor. Vosganian a cerut modificarea prevederii din proiectul offshore care stipulează că „titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore aflate în curs de executare la data intrării în vigoare.

Comisiile reunite de industrii, administraţie publică şi buget din Camera Deputaţilor au dezbătut şi adoptat, raport favorabil pe proiectul de lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore. Iniţiativa urmează să intre la vot în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor.

Legea care impune condițiile în care pot fi scoase și vândute gazele din Marea Neagră a fost adoptată de Parlament în iulie, după un traseu sinuos. Preşedintele Klaus Iohannis, însă, le-a cerut aleşilor să mai arunce o privire pe schimbările făcute, să se asigure că viitorul exploatării gazelor din Marea Neagră sună bine, că nu există riscul să alungăm investitorii.

Rezervele de gaze naturale din Marea Neagră se ridică la 200 de miliarde de metri cubi. Mare parte descoperite în ultimul deceniu. Asta ar duce practic la dublarea producţiei de gaze a ţării în următorii zece ani. Adică, 20 de miliarde de metri cubi pe an.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. „Dar să scoatem din varianta Senatului cuvintele „inclusiv pe perioada prelungirilor subsecvente””, a declarat Vosganian.Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a spus că social-democraţii nu pot fi de acord să se revină la varianta adoptată în Senat.
    ”Nu putem cădea de acord pe acest punct. Teoretic, daca introducem clauza de stabilitate, vreau sa intreb ce se întâmplă dacă în 2027 sau 2030 vine un investitor şi ia în concesiune un perimetru care azi nu e descoperit? Pot eu acum să stabilesc pentru 2030 înca 45 de ani în total? Orice modificare în defavoarea investitorilor ne va costa pe noi ca ţară foarte scump, în orice instanţă de tribunal comercial vor câştiga. Asta vrem, sa stabilim de pe acum pentru 2060?”, a declarat Suciu.//////////aSTA E PROBLEMA SI DISCUTIA DINTRE Suciu si Vosganian, cel din urma dovedindu-se un tembel tradator, un armean plin de bani si pe care il doare in cot de Ro, un pripasit al lui Tariceanu care si el miroase zlotii tradarii- ambii IUDE, (Tariceanu si Vosganian)scuzati expresia, sunt radicala ,dar directa si justa in caracterizari.Tu, Alde cu minim de 5% de a intra in parlament, luat de mila de PSD< tu, faci legi prin armeanul Vosganian ?Du-te mai, in Armenia, nulitate pripasita ,du-te Taricene in Grecia sau la masoni, lasati mai Ro din dinti, alogeni nemernici !Ati venit voi cu ceva pe acest pamant ?Noi, romanii suntem prostii vostrii, ai tuturor liftelor nemernice ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.