Arta batjocurii la procurori

Așa te face sistemul. Din două vorbe te minimalizează și din trei semnături te exclude cu acoperire legală. Ce a zis Marius Voineag, procuror șef DNA, sudat deja în scaunul de șef despre Liviu Alexandru Lascu, cel care a cercetat legalitatea unei afaceri în care erau implicați lucrători SRI?
„Dacă vrem să validăm teze eroice că cineva își asumă și-și fixează o țintă un plutonier de la SRI, înseamnă că e ok, validăm tezele astea eroice. Dar din punctul meu de vedere, serviciul militar era prost condus”. (Marius Voineag)

Și gata! S-a terminat. Dosarul s-a închis, Lascu a pierdut, a dispărut de pe scenă și cei care îl cunosc mai puțin reduc totul la un ridicat din umeri și la un „nu putea să-și țină gura?”
Noroc că acest procuror militar numit Liviu Alexandru Lascu nu a fost un gradat de mămăligă, ci un profesionist care nu s-a lăsat călcat de șenila sistemului. De îndată ce Marius Voineag s-a umflat în pene, Liviu Alexandru Lascu a dat fuga la G4Media și a făcut următoarele precizări:
„Obiectul acestui dosar îl constituia achiziția de echipament pentru trupele de intervenție ale S.R.I, care s-a făcut prin semnarea unui acord cadru cu o societate comercială din București și a 3 contracte subsecvente cu această societate; suma totală achitată integral până
la data de 31.12.2022 de către S.R.I. a fost de aproximativ 2,4 milioane lei; au fost făcute plăți în baza unor documente de recepție semnate de angajați ai SRI care au atestat intrarea în întregime, în depozit, a echipamentului; din mijloacele de probă administrate în cauză (incluzând percheziții și ridicări de documente) a reieșit că până în luna martie 2023, o bună parte din numărul de repere achiziționate, mai mult de jumătate, nu intraseră în mod fizic în depozit; în cauză au fost cercetați în calitate de suspecți 6 angajați ai SRI, dintre care 2 ofițeri superiori (șefi ai unor compartimente și servicii), 1 subofițer și 3 angajați civili; suspecții fuseseră membri, pe rând, ai celor 3 comisii de recepție a echipamentului; în continuare, ar fi urmat să fie cercetați ofițeri din cadrul serviciului financiar și din conducerea unității, existând bănuiala legitimă că membrii comisiilor nu au acționat în această manieră
din proprie inițiativă și fără știința șefilor lor. Așadar, las la judecata dumneavoastră și a oricui, dacă dosarul în cauză era unul lipsit de importanță, periferic, în care eu
am bravat, prin asumarea unor teze eroice și luând la țintă un plutonier SRI, așa cum sugerează donul Voineag”. (procurorul Liviu Alexandru Lascu)

Ce să înțelegem din acuzațiile procurorului șef DNA și din precizările lui Liviu Lascu?
Întîi de toate, din declarația cu morgă a prorcurorului șef DNA, trebuie reținut că relațiile DNA cu SRI au rămas la fel de solide și pot fi ca și pînă acum producătoare de probe în dosare de corupție. Sau în cele de demolare necesară.

Al doilea lucru: Că respectivul contract cercetat de Lascu a fost încheiat pe vremea directorașului Eduard Hellvig. Dacă președintele Klaus Iohannis știa ceva despre respectivul contract pentru achiziționat autoturisme sau nu este greu de dovedit. Zero probe. Dar nimeni nu poate opri imaginația cetățeanului să zburde cu o viteză nebună și să zică măcar atît:
– Cum să nu știe?

A treilea lucru: Cazul procurorului Liviu Alexandru Lascu este grăitor pentru control parlamentar asupra activității desfășurate de SRI. Sau a celor care nu se fac. Adică nu controlează nimic. Nu mai are rost să ne mai întrebăm cît de eficient este controlul parlamentar asupra serviciilor secrete, mai ales asupra SRI, din moment ce nici măcar o infracțiune nu este accesibilă unui procuror militar, îndrituit de lege să cerceteze cauze de acest fel.

Al patrulea lucru de observat: Marius Voineag o duce bine. Profesia de procuror s-a dovedit a fi mai bănoasă decît cea a unui afacerist de succes. Cam în aceeași perioadă cu reacția procurorului și cu interviul eroic a lui Marius Voineag, a apărut în presă și sesizarea parlamentarului Emanuel Ungureanu făcută la ANI:
„În declarația de avere, pe lângă multe terenuri, multe apartamente, multe conturi, domnul Voineag a declarat o petrecere de botez cu daruri de 500.000 de lei, asta înseamnă 100.000 de euro. Trebuie să vedem cine a dat darul și dacă acele daruri n-au fost un fel de taxă de protecție. Eu cred că, în această declarație de avere, ANI poate găsi lucruri foarte interesante care trebuie oricum verificate foarte atent. Domnul Voineag trebuie să fie un exemplu de integritate, un exemplu de moralitate. Deocamdată, din declarațiile lui nu este foarte clar care este sursa unor sume de bani din această declarație de avere impresionantă și pentru un bugetar de lux. (…) De ce ne ridică suspiciuni această declarație de avere? Pe lângă faptul că domnul Voineag poartă ceasuri la fel de scumpe ca Rareș Bogdan, este bizară activitatea domnului Voineag, de când a fost pus de Iohannis la șefia DNA. Domnul Voineag pare să acopere niște generali SRI, niște pești mari. Suspiciunea mea e că la acea petrecere de botez de 100.000 de euro e posibil să fi fost pe listă și niște generali SRI. Rog ANI să-și facă datoria” (Emanuel Ungureanu, citat de HotNews).

Și, ca să orbecăim mai departe într-o confuzie totală despre lege, justiție și procurori, despre cum funcționează statul paralel, cam în aceleași zile a apărut și înregistrarea audio cu Mircea Negulescu Portocală în timpul anchetei anticorupție din epoca de teroare a Laurei Codruța Kovesi. Nici un judecător nu a fost impresionat de tentativele lui Portocală de a agăța nevestele arestaților sau femeile cercetate. Comportamentul său nici măcar nu a fost incriminat, în ciuda faptului că probele au fost difuzate în văzul tuturor. Nici felul în care Portocală făcea anchete (un soi de decapare pînă la oase, de tip Kovesi!) nu a revoltat sistemul. Nici CSM-ul, nici Ministerul Justiției! Ai zice că abuzurile lui Portocală au fost percepute între lecțiile model de eficiență a muncii procurorului. Să învețe și tinerii magistrați, și funcționarii de la Uniunea Europeană.

Pentru intolerabilul spectacol grotesc și abuziv din comportamentul unui procuror achitat de sistem (mai ales pentru serviciile făcute!), reproducem o transcriere a interceptării publicate de Lumea Justiției. Ea ne arată cealaltă față a statului de drept, a justiției, a profesionalismului românesc în cercetarea corupției și ilustrează perfect prelungirea statului paralel în parchete și instanțe.

Caragiale este un mic copil de o pudoare adolescentină. Discuțiile de la DNA Ploiești fac parte din literatura document a felului în care a funcționat statul de drept în țara noastră în perioada Traian Băsescu-Laura Codruța Kovesi după un model importat și supravegheat de consiglieri străini:

„Procuror Mircea Negulescu: Bag p**a in ma-asa. Nu mai are toner, da… Zi-mi ce mai trebuie sa prindem. Sa scriem…
Politist Mihai Iordache: Banii astia… sumele de bani transportate de Alin Petran erau dati de…
Procuror Mircea Negulescu: Erau dati de…?
Politist Mihai Iordache: …am scris asa. (n.r. – tasteaza si vorbeste). ‘Declar faptul ca sumele de bani astfel scoase din tara si puse la dispozitia lui Alin Petran erau… dati’… (n.r. – Iordache tasteaza in timp ce Negulescu citeste legea printata, se aude cum rasfoieste paginile).
Procuror Mircea Negulescu: Ce ai scris? Ca la sediu… asa… aaa, despre aceasta intelegere…
Vlad Cosma: Iti iau si eu o gura, sa iau o pastila.
Procuror Mircea Negulescu: ‘Aceasta intelegere cunoscand si candidatul PSD Victor Ponta’…
Vlad Cosma: Il vezi martor?
Procuror Mircea Negulescu: Nu, vreau sa il vad luat. (n.r. – vrea sa il vada arestat pe Ponta)
Negulescu rade: Auzi: vreau sa il vad martor?… Ma pis pe el… Vreau sa-l vedem luat si pe el. Auzi? Eu daca voiam sa ii dau la temelie, il luam p-ala din… pentru ca am un as in maneca. Oricum, mi-a zis ca ai facut si in Hidro belea (n.r. – cu referire la faptul ca Onea i-a spus lui Negulescu ca Vlad Cosma a facut plangere in dosarul Hidro).
Vlad Cosma: Si asta o baga in acelasi…. sau alta lucrare ? (n.r. – daca acest denunt dictat de Negulescu o sa fie bagat de Onea in dosarul Hidro sau in alt dosar).
Procuror Mircea Negulescu (ii dicteaza lui Iordache): Intelegi? ‘De asemenea, cunosc faptul ca’…
Vlad Cosma: Buturuga mica vrea s-o darame p-aia mare.
Procuror Mircea Negulescu: Acum nici nu mai stii care e mica si care e mare. ‘De asemenea, cunosc faptul ca Sebastian Ghita a constituit o baza de date cu toti alegatorii din diaspora pe relatia Republica Moldova, baza de date cuprinzand un numar de 20.000 de oameni, identificati prin localitate, nume, numar de telefon mobil’, da? ‘De asemenea, baza de date cuprindea si persoanele imputernicite sa racoleze alte persoane’.
Politist Mihai Iordache: Pe votanti.
Procuror Mircea Negulescu: Pe votanti. Aaaa… ‘intitulati in tabele „supervizori” si identificati cu nr de telefon’.
Politist Mihai Iordache: Si nr lor de telefon mobil.
Procuror Mircea Negulescu: Asa, bun. Baza de date se afla intr-un server.
Politist Mihai Iordache: Sa fac mentiunea ca…
Procuror Mircea Negulescu: Serverul e asa… De asemenea, trebuie sa vorbim despre inscrisul (n.r. – cu referire la foaia cu posibilul scris al lui Ghita)
Politist Mihai Iordache: Inscrisul ala.
Procuror Mircea Negulescu: Inscrisul. E o schema, da? ‘De asemenea, cunosc faptul ca Alin Petran’, da? Si noi facem aia si iese ca e asta (n.r. – stia in urma intalnirii avute in trei, cu Onea si Cosma, ca o sa planteze inscrisurile la Petran folosind „schema” stabilita)…. ‘Alin Petran, pentru a justifica modul in care a cheltuit banii, a intocmit un inscris. A intocmit mai multe inscrisuri olografe care prezinta in detaliu modul in care erau cheltuiti banii pentru cumpararea voturilor in diaspora’. Si gata. Ca sa aiba si asta (n.r. – cu referire la Onea) motive sa poa’ sa intre pe colo, pe colo, sa caute… uuu… Ai luat-n gura, m-ai inteles?!
Procuror Mircea Negulescu: …nu ca o iei in gura, o iei in gura ca timp. Am scris asta? Ca asa…
Politist Mihai Iordache: Da.
Procuror Mircea Negulescu: Bun. Si ca a fost cheltuita suma de 350 de mii am scris?
Politist Mihai Iordache: Am zis asa: declara faptul ca, in contextul de mai sus, ‘declar faptul ca sumele de bani astfel scoase din tara si puse la dispozitie lui Alin Petran, insumand suma de 350 mii euro’, virgula…
Procuror Mircea Negulescu: ‘Insumand aproximativ suma de’…
Politist Mihai Iordache: Nu e; 350.
Procuror Mircea Negulescu: Sau 400. Zi-i de 400, da-l in p**a mea! (n.r. – cu referire la Ghita; Negulescu mareste suma din denunt cu 50.000 euro in plus)
Vlad Cosma: Din pix. (n.r. – constata lejeritatea cu care Negulescu mareste sumele ‘din pix’)
Procuror Mircea Negulescu: Am scos-o p-aia? Printeaz-o sa o semneze (n.r. – declaratia)… Fa-i d-ala, da-i ce vrei tu (n.r. – sa-i dea lui Cosma identitatea pe care o vrea Iordache)
Politist Mihai Iordache: Pai, ce identitate?! Fac toata procedura, cu domnule procuror, cu…?
Procuror Mircea Negulescu: Da, domn’e, normal! Pai, eu cu ce ma duc la el? Nu ma duc cu niste S-uri? Stai putin…
Politist Mihai Iordache: Arnaut Oleg… Cum sa zic? (n.r. – Iordache alege numele de identitate protejata Oleg)
Procuror Mircea Negulescu: Vitalie (n.r. – Negulescu corecteaza numele de Oleg si alege numele Vitalie).
Politist Mihai Iordache: Asa, cum il cheama pe ta-su si pe ma-sa?
Procuror Mircea Negulescu: Stie p**a.
Politist Mihai Iordache: Vreti sa ii zic eu? Igor (n.r. – Negulescu isi aprinde o tigara).
Vlad Cosma: Eu plec, nu mai stau!
Procuror Mircea Negulescu: Pai, stai sa termin procedura. Acum nu iti mai fac decat procedura cu aceeasi identitate de martor, nu-ti mai fac si ailalta cu asa, ca ti-o fac ei dincolo. Deci eu iti fac doar ce inseamna secretizat: denuntul, aia si martorul, atat (n.r. – stie ce o sa faca Onea mai departe cu identitatile). Ai inteles, Mihai?
Politist Mihai Iordache: Ce?
Procuror Mircea Negulescu: Deci denuntul…
Politist Mihai Iordache: Eu i-am facut toate: cererea catre procuror, denuntul, ordonanta, martor 1, martor 2 (n.r. – Iordache reductase deja, pana la sosirea lui Cosma in birou, cererea de acordare a identitatii protejate in care se presupunea in mod fals ca lui Cosma ii e frica de Ghita, si a redactat trei declaratii: ‘denuntul’, ‘martor 1’ si ‘martor 2’).
Procuror Mircea Negulescu: Martorul 2 nu-l mai face.
Politist Mihai Iordache: Martorul 2 care e?
Procuror Mircea Negulescu: Ala la vedere.
Politist Mihai Iordache: Il sterg.
Procuror Mircea Negulescu: Il stergi, da-l in p**a mea!
Politist Mihai Iordache: Il trec decat pe Arnaut Vitalie ala, Igor… p**a mea.
Procuror Mircea Negulescu: Nu, ma, ii dai martorul cu identitatea lui. Alea secrete le vreau.
Politist Mihai Iordache: P-alea secrete le vrea?
(n.r. – se printeaza)
Procuror Mircea Negulescu vorbeste la telefon: Salut! Ma auzi? Alo? Alo?
Vlad Cosma: Sa imi chem si eu masina.
Procuror Mircea Negulescu: Ce sa faci?
Vlad Cosma: Sa imi chem si eu masina sa ma ia.
Procuror Mircea Negulescu: Pai, stai sa faci astea (n.r. – Negulescu stie ca Vlad Cosma are telefonul la el)
Vlad Cosma: Mai dureaza un minut… Ce o face el cu hartiile (nr. – cu referire la ONEA)?
Procuror Mircea Negulescu: Ba, aia… Doamna… cand m-am dus cu Valcov.
Vlad Cosma: Ce-a zis? ‘Pleaca, ma, d-aici’?
Procuror Mircea Negulescu: Nu, m-am dus cu Valcov si i-am zis: bang, bang, bang. Si a zis: ‘Domnu’ Negulescu… e subtire imbracat (n.r. – probe putine)’. De Valcov, da? Ca Valcov de la mine a plecat si a fost.
Politist Mihai Iordache: Am facut si procesul-verbal de atribuire
Procuror Mircea Negulescu: Ok. Dai drumul si lu’ ala. Adica oamenii au baza ca pe ce pun eu mana… pai dai denuntul, unde e? Pai nu Arnaut ma, nu ma intereseaza…asta nici nu mai …
Politist Mihai Iordache: N-ai zis domne p-asta sa o dau, nu p-ailalta?
Procuror Mircea Negulescu: Nu, da-mi-o si p-ailalta. Stai sa-ti dau ….denuntul unde e?
Politist Mihai Iordache: Cautati-l.
Procuror Mircea Negulescu: Semneaza aici. Stai, sa vezi daca scrie cacatul ala, ia ceva care scrie, ia-l p-asta. Asa. Ai semnat? Ia… stai ca nu stiu ce a facut asta!… Cererea prin care imi solicita? Semneaza p-asta, declaratia de martor. Si la juramant acolo. Aia e pe Cosma Vlad, da? Sa nu semnezi cumva pe Arnaut… Asta ce este? (n.r. – se aude cum semneaza Cosma) A… semneaza asta, semneaza asta cu numele tau.
Vlad Cosma: Pai, si asta e tot cu numele meu.
Procuror Mircea Negulescu: Da! Cu numele tau… Si asta semneaza cu mana stanga. Ai semnat?
Vlad Cosma: Da.
Procuror Mircea Negulescu: Stai, sa fac si eu astea! (n.r. – se aude o bubuitura pe strada): Ptiu, baga-ti-ai p**a-n ma-ta!
Vlad Cosma: Ti-e frica.
Procuror Mircea Negulescu: Imi suge p**a, vine Ghita cu ce? Cu bomba atomica? Ce sa-mi faca… Aia e?
Politist Mihai Iordache: Luati-le acasa! Inchid?” (Lumea Justiției ,7 februarie,2024)

Poate că numai anchetele din anii proletcultismului, orientate pe decimarea lumii noastre vechi, au produs pagini mai odioase decît acestea!

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 42

39 de Comentarii

 1. Poate ar trebui ca redactia Cotidianul sa trimita intreaga stenograma la Inalta Curte de Casatie si Justitie care in 21 iunie 2023 i-a ACHITAT pe Negulescu si Onea (pentru faptele ce reies din stenograma ) si sa ceara sa COMENTEZE hotararea luata !

 2. Li se+a suit la cap.Căciuleștii i-au proțăpit înapoi la butoane după ’89 și ăsta-i rezultatul.Fanar pe pită.

 3. Procurorii o șleahtă de derbedei(vezi și limbajul acestor secaturi) cu foarte multa putere și bani și marea majoritate niște analfabeți nefuncționali pentru societate funcționali pentru stapanii din sistem.

 4. @ Nistorescu , șefu’ lu’ Spânu, zice că p’ăsta la dat la ,,statul paralel”, ”ca pe gunoi” , că nu îi mai convine cum lucrează, mă, ? A prezentat Nistorescu niște realizări personale, ale ăstuia cu funcție, mai importante decât alea de ziarist pe care le-a declarat Nistorescu în articolul aniversar, ,,Omule, alege-ți munca!” , ? Se mai ”recomandă” Nistorescu, șefu’ lu’ Spânu, cu ,,demolările necesare” , ”cunoscător”, ? Bre Nistorescule, te ”strâng pantofii” de ”mârâi” așa , ”ai rămas restanțier la pași” , ți-au ”recomandat” ăștia ”abținere de la ciolan” , ? Un articol care probabil că lansează și ideea că Nistorescu ar putea pretinde și ”ciolan” de două funcții , că l-au pus director general la publicație, ?

 5. Doamne! Se fac probele din pix cu martori cu identitati multiple. Negulescu este sub stres si, deodata, se aude o bubuitura pe strada: Ptiu, i-a sarit inima. Ce stres, domnilor, ce stres, ce, este usor sa regizezi o ticalosie? Sa trantesti niste oameni ca si cum ar fi piese pe o tabla de sah?

  Cand afli cum se juca murdar acolo unde presupuneai ca este lege, la ce bun sa te mai astepti?

 6. Este dovada ca celebrul protocol impus de Koldea subalternilor din DNA inca functioneaza desi mai marii SRI-ului si ai Justitiei au dat declaratii ferme ca acest protocol nu mai exista.Cat despre nunta aceea a fost chiar pentru amarati cand orice nunta cu manelisti si cu cinci sute de invitati produce un dar de cel putin 500000 de EURO.

 7. @ Bre Nistorescule, când zici de ,,demolare necesară” , pe ăia cu ,,Ferma Dacilor” cum îi ,,inventariezi”, ?

 8. 1784
  Ospăţul trădătorilor lui Horea, Cloşca şi Crişan: răsplata oferită din ordinul împăratului de la Viena.
  Românii care au ales „să fraternizeze“ cu căpeteniile armatei austriece pentru prinderea lui Horea, Cloşca şi Crişan au fost recompensaţi în cadrul unei festivităţi publice ce a avut loc la Zlatna, în februarie 1785. Tot aici a fost organizat şi un ospăţ în cinstea trădătorilor.
  Tradatorii lui Crisan: popa Moise, cel care a contribuit mai mult, fiul preotului, Moise cel tânăr, Ion Clisaru din Abrud, Ion, Todor şi gornicul Irimie Soil, Lazăr Latea toţi din Cărpiniş, Todor şi Ion Holobut din Şasa- Lupşa, Todor Momen din Lupşa şi popa Simion din Şasa-Lupşa.

  Ca să pună mâna pe conducătorii Răscoalei iobagilor români din Transilvania, Horea, Cloşca şi Crişan, căpeteniile armatei austriece au apelat la ajutorul ţăranilor români care cunoşteau labrintul Munţilor Apuseni. Ca să fie mai convingători, au pus pe capul lui Horea, Cloşca şi Crişan premii în bani şi au promis eliberarea din iobăgie.

  Prietenii lui Horea şi Cloşca s-au deghizaţi în vânători. Horea i-a primit cu omenie, numai ca ei venisera cu alte planuri.
  Oamenii aveau două calităţi importante: cunoşteau bine munţii şi întreg ţinutul şi puteau să se apropie cu mult curaj de Horea, ca prieteni. Le-a ramas numele: fraţii Nutu de 50 de ani şi Ion de 32 de ani, împreună cu Gheorghe, Vasile şi Simion Matieş, cu Simion, Iacob şi Dumitru Neagu şi cu Ştefan Trif.

 9. ionu comentez …io s de accord cu comentariile dlui Portocala comentatorul cu numarul TREI (3),,si nu fac decat sa adaug ..sa te fereasca DUMNEZEU sa intri pe mana …G…..LOR.

 10. Cum se scrie istoria…
  Tudor Postelnicu, unul din oamenii de încredere ai lui Nicolae și Elena Ceaușescu, a devenit celebru prin afirmația : Am fost un dobitoc! făcută în cursul procesului CPEX. Ministru de Interne, șef al Securității, a avut o ascensiune fulminantă în perioada lui Ceaușescu. În 1977 a făcut parte din Comandamentul de reprimare a grevei minerilor din Valea Jiului. În 1978 a fost numit șef al Departamentului Securității Statului. În 1987 devine Ministru de Interne și membru al Comitetului Central al Partidului Comunist Român. Tudor Postelnicu a fost deputat în Marea Adunare Națională în sesiunile din perioada 1980 – 1989.

  Cu toate acestea, în Decembrie 1989 a luat o decizie care îl califică ca fiind unul din oamenii care au dat lovitura finală regimului comunist. A trădat sau doar a fost un dobitoc? (EVZ)

 11. „Specialii”,care știți cine sunt,după ce ies la pensie babana la patruzeci și ceva de ani se ocupa de „inginerii financiare”de partide politice gen USR și AUR ,se mai „ocupa” de consultanta și fonduri Europene de unde ciupesc și pe lângă „pensia specială” mai iau fără număr.
  Așa înfloresc vile pe văi și prin păduri.
  Fondurile Europene sunt parazitate de „speciali”,pot să spun că întreaga economie,fără excepție.
  „Partenerii strategici”cunosc situația și le convine atâta timp cât e mult trâmbițată „stabilitate” guvernamentală.
  Pe lângă „speciali” ne mai călăresc și fatalaii din generația curcubeului.
  Am ajun in aceasta situație cu ajutorul „reformelor ,soluțiilor și Provocărilor”

 12. Protocolul kovesi-coldea a bagat la puscarie prea putini politruci jecmanitori , dupa au dat-o la pace .

 13. Sa fim sinceri, instituții zis stat paralel, exista de când au introdus spre angajare orice prostălău/prostănacă la guvern și cotroceni, politicienii au fabricat statul paralel cu bună știință și lege clară în paliere diferite când de fapt, toți fac parte din aceasta entitate. De asta au si băgat răspunderea politică ciuciu în caz de orice, de asta se și rotesc ie liste la alegeri, sa fie etern tot ei! De asta atâta hoție, minciuni, furaciuni, ilegalități care după câteva luni, devin legale prin ordonanță, de asta și atâta umilințe la adresa cetățeanului din Romania! Credeți că pe ce se bazează politicienii și Cotroceniul când afirmă că Romania e stat sigur? Nu cumva bazați fiind pe ce au rezolvat in atâția ani, adică, stat paralel in orice domeniu de activitate care răspunde la orice comenzi politic?!

 14. gmbplay, „sa fiu al dku, sa moara dujmanii miei”!?

  Pe aceasta gandire se nasc injustitiile si tradarile.

 15. Cu siguranta esti din regiunea gagauzilor daca sustii ca statul paralel este creatia politicienilor.

 16. Se pare ca Nea Cornel si-a reamintit de vremile cand facea naveta plin de avant contrarevolutionar intre BINOM si STATU PARALEL
  in cautarea zadarnica a unei explicatii pt TRAGEDIA la care supune Partidul si Securitatea Romania…Si-a amintit si de iepoca
  proletcultismului cominternist cand a fost oficializata Securitatea si s-a MILITARIZAT PROCURATURA…In schimb, daca tot a adus vorba la procurorii militari, i-a scapat CRIMA LOR ESENTIALA post-LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern, LASAREA IN LIBERTATE a lui Ilici GENOCID si a Camarilei sale COMINTERNISTE!!! Ca si lasarea in libertate a NOMENCLATURII CAPITALIZATE prin RAPTUL BUGETELOR
  si BOGATIILOR Romaniei, nomenclatura bolsevica MILITARIZATA, oficial si sub acoperire, deci de competenta procuraturii militare!

  Amnezia brusca a lui Nea Cornel in privinta celor doua gaselnitze personale, BINOMU si STATU PARALEL se suprapune cu cooptarea sa de catre grupul dur de PROFI formati in iepoca de Aur, in frunte cu PROFI Marga…

  Ma tot intreb fara sa am inca un raspuns, faptul ca Nea Cornel a redat kilometric travaliul SLUGII citrice a lu Infractoarea internationala KoyveSSy are cumva vreo legatura cu DERATIZAREA lu Del Ponte pe care se vede clar ca PARALELII il vor relansat?
  Del Ponte care ar trebui sa-i repugne in calitate de CONSILIER IDEOLOGIC si OFITER DE LEGATURA cu Centrul STATULUI PARALEL?
  Cum e TURCITU MICUL Mao si PISTOLUL TERORISTULUI ANTICEAUSIST ISLAMIST…

 17. Felicitari dlui. Nistorescu ca mai aduce aminte de magistratura si de servicii, domenii care in orice democratie, societate civila autentice ar fi in atentie mereu, nu ca la noi unde oricum, cu alesii neamului pe care ii tot voteaza prostimea, cainii latra, caravana trece! Magistratura (nu numai procurorii, ci si judecatorii) este frate de sange cu serviciile, toate serviciile, nu numai SRI. Atat cu acestea, cat si in interiorul magistraturii, functioneaza regulile mafiei in care o mana spala pe cealalta. Bravo dlui. Lascu, mai sunt si exceptii. O groaza de specimene din magistratura ne arata cui da politicianul roman cel mai mare salariu din Romania si cea mai mare pensie din Romania. Niste aroganti cocotati pe independenta lor care sunt opusul performantei profesionale. Starea justitiei in Romania este jalnica si ar trebui sa se micsoreze drastic salariile si pensiile magistratilor, mai cu seama ale procurorilor.

 18. Dragi romani ,voi sunteți aceea care vă întâlniți cu „provocăr”la tot pasul aveți drumul pavat cu provocări,dimineața alergați sa vă duceți de mana copii la grădiniță și la școală,îi așteptați mai târziu la ieșiră să-i duceți că în siguranță de frica pedofililor din PartidulTenie, apoi fugiți iar la servici.
  Mai târziu când vă întoarceți spre casa treceți pe la magazinul din colțul străzii să luați o pâine proaspătă și unde stați de vorbă cu proprietarul magazinului despre taxa de protecție pe care o plătește Clanurilor de rromi care îl protejează de focul pe care tocmai ei o să-l pună daca mai întârzie cu taxă de protecție!
  Clanurile de rromi sunt investitori imobiliari ,ei sunt cei ce construiesc apartamente in care nu aveți curent si nici gaz ,iar când mergeți să vedeți cum merg lucrările pe șantier,in apartamentul care credeți că-i al vostru întâlniți alți proprietari ai aceluiași apartament.
  Ne știind încotro să o luați mergeți pe drumul de întoarcere care duce spre nicăieri .
  Ajunși la „destinație ” dați drumul la tv unde Radu Tudor aleargă după o drona rusească și după ce o prine din zbor va vorbește de iminentul război și pentru care trebuie sa comandam arme de la americani cu banii jos ,iar armele o să le primim după război ori niciodată!

 19. Ati vazut voi o diferenta intre un procuror si un gazetar ? Eu nu ! Pe forumul Coti se cenzureaza in draci cand vrei sa postezi probe la „sfantul Horia” In plus, la Coti nu poti urca documente pe forum, fug ca disperatii de acestea.

 20. Sătui ,schimbați canalul unde îl întâlniți pe crăcănatul Victor Orban care vrea sa vă ia Ardealul și pentru asta are deja pregătite găleți cu lavabila Albastra.Varul e demodat și este interzis în UE.
  Laszlo Tokes a ales albastru marin.
  Nu mai puteți,scoateți telefonul și chemați microbuzul în care vă încărcați bruma de „avere” apoi vă înghesuiți și familia și mergeți spre vest ,spre pământul făgăduinței .
  Cei care au mai rămas afla că Bianca Drăgușanu și-a făcut operatie de micșorare de tare după ce le-a mărit de trei ori de te puteai juca tupul printre ele! Aceste sunt Romanii fericiți care au nimerit canalul potrivit

 21. In acest timp, Navetistul ,cel care va dărui provocările, își „negociază” funcția la Bruxelles pe care sigur o va primi ,mai rămâne de stabilit ce da Romania în schimb.Nici asta nu e o problema ,după cum am mai discutat,o să dăm totul numai să-i vedem mulțumit!
  Până acuma sigur e că noi o să-i asiguram naveta ,excursiile și vacantele ,mancalar mamaia de Belferas!

 22. Din nou Cpt core/Core doru popescu se autodemascaca fiind in afara de Asta e/A fost/ileana/Ileana si „Istorie”…Stie cine A fost in stare sa-i tradeze pe „Horia, Closca si Crisan”, ortaci de-ai lui, la fel ca ortacii lu Ceausescu, de data Asta e, VANDUTI Moscovei, IDEOLOGIC si cu plata dupa, nu inainte ca la vestale…

  Batranul-marius-Ticacalosu are FIXATIA cu Raducu a lu Tudor, dar NU PENTRU CA E AGENT CI-GRU si Secu-KGB, TERORIST ANTICEAUSIST combatant ca LUPTATOR al Batalionului 404 CERCETARE-DIVERSIUNE la Timisoara si in toata tara, vezi si o serie de PROFI care au operat tot in civil, ci pentru NOUA ACOPERIRE, ca AGENT DUBLU, pardon TRIPLU, intrucat celelalte din 1989 le-a pastrat fiind acelea DE BAZA…Batranul BaTRACian AlCibiade hemo roidu…

  Portocala are un limbaj TIPIC CAZON, o BEST ie BOLSEVICA GENERICA clonata pe FILIERA KoyVeSSy-Lascu Tatal ceausist din specia lu
  MacMac Covei!!! CONTINUITATEA PROCURATURII BOLSEVICE!!! Alta dovada ca in 1989 NU A AVUT LOC O RUPTURA, altfel acesti MONSTRII trebuiau sa DISPARA IN VAGAUNI, nu sa populeze mai departe INSTITUTIILE DE FORTA BOLSEVICE!!!

 23. Ce ruptura Charlicule, tu pe cine ai pus presedinte la PNT, pe „Horia”, un membru CC al UTC ? Mai ai tupeul sa vorbesti despre ruptura de vechea oranduire si de lovitura de stat sovietica ? Rusii l-au pus pe utecizdul acela, turnator la secucu ceausista, presedinte la PNT ? Rusii il lipesc acum de partidul URA sa fie candidat la presedentia Romaniei la 78 de ani ? Mars d’aci !

 24. Măi Charlie, măi dragă, vorba lui Nea Nelu Cotrocelul, cu folclorul nu ai, cu muzica usoara, nu, ca astazi este Valentine’s Day, ziua indragostitilor, vad ca ti-a scapat din vedere dar măcar de Dragobete ma astept sa-mi scrii o poezie sau poiezie cum spui tu… cu inimioare si floricele si juraminte.

 25. Diferenta intre interlopi si procurori/politisti, este ca cei din urma sunt angajati cu acte la stat. Doar atat, in rest sunt frati gemeni.

 26. Numărul mic de comentarii ne arată cât de puțin îi interesează pe români drepturile lor. Striviți de situația economică, preocupările lor se direcționează, hâd, ciuntit, cocoșat, exclusiv, către partea cealaltă a justiției. Adică a strivirii indivizilor care sunt încadrați într-un statut social superior lor. Excluziunea lor e pur conjuncturală. Sunt cinstiți pentru că nu au fost puși în situația celorlalți. Ei glisează pe culoarului urii și al invidiei. O justiție sănătoasă și nu cu răfuieli punctuale este nu doar de dorit, ci și o țintă a preocupărilor cetățenești.

 27. In sfarsit ! Pana la urma domnul Nistorescu o spune :”model importat și supravegheat de consiglieri străini”! Nu spune CIA dar este clar despre cine vorbeste. Astept si pe prof. Marga sa o spuna. Stiti care a fost norocul nostru ? Razboiul cu Ucraina. Americanii si-au dat seama ca trebuie sa renunte la mizeria „bocancilor in gura” statului de drept pentru ca altfel romanii s-ar putea sa nu mai sprijine antiputinismul…..deocamdata s-au mai potolit. Si totusi….nu stim de ce a demisionat Hellvig !

 28. „Daca vad o nedreptate si nu fac nimic ca sa o indrept, sunt laș.” Confucius

  Dar daca vad o nedreptate si ma bucur pentru ca este aplicata adversarilor mei, cum sunt?
  Despre asta este vorba.
  Il mai tine minte cineva pe Rudel Obreja? Cata demnitate a avut!

  Din pacate, asa cum justifica „Subiectiv”, oamenii sunt „striviti de probleme…” dar o fi numai asta sau este vorba despre zeci de ani de teama de solidarizare dupa care au venit alti zeci de ani de dezbinare, jaf si neputinta?

 29. Rascoala lui Horea, Closca si Crisan a fost determinata de o stare de nedreptate ajunsa de nesuportat.

  la 1767, nobilimea forma 6,7% din totalul populației Marelui Principat al Transilvaniei iar trei sferturi din populația Transilvaniei era formată din țărani aflați în stare de servitute.
  La începutul secolului al XVIII-lea, se instalase în partea centrală a Transilvaniei administraţia austriacă. Stăpâni ai pământului din zonă rămăseseră în continuare nobilii maghiari, dar peste autoritatea acestora se suprapusese cea austriacă. Iobagii români ajungeau să fie impozitaţi de două ori. Într-o perioadă de numai 60 ani, impozitele impuse iobagilor români au crescut de câteva ori, ajungând la sume importante, foarte greu de suportat de către aceştia.

  În vara anului 1784, având nevoie de soldaţi pentru războaiele pe care le ducea împotriva turcilor şi francezilor, împăratul austriac Iosif al II-lea a aprobat recrutarea unui număr suplimentar de soldaţi în regimentele de grăniceri din Transilvania. Nobilii s-au opus pentru ca pierdeau o importanta fosta de munca, neplatita. Ei s-au opus plecării iobagilor lor spre înrolare, aceasta fiind scânteia care a declanşat răscoala din anul 1784.

  Rascoala a fost crunta. „sa nu dea Dumnezeu cel Sfant…”

 30. Când te gândești că asemenea specimene primesc calitatea de magistrați, ca să nu mai vorbim de acele pensii speciale , deși sunt maai penali decât cei pe care-i cercetează, parcă începi să tânjești după o altfel de Țară !
  Dar din păcate este prea târziu pentru unii dintre noi și atunci trebuie găsite alte moduri de a ne face dreptate.
  Și nu mă gândesc la vot, ci să le-o dăm direct în bot ! Că altfel, asemenea canalii, nu pot fi date pe brazdă !
  P.S. Puneți-vă în locul unui nevinovat condamnat de un asemenea individ lipsit de scrupule și gândiți-vă ce-ați face în locul lui?
  Doar procurorii veniți pe tancurile sovietice și cei puși de către ei, unii fără pic de caracter trimiteau la ani grei de închisoare întreaga elită românească și poate de aceea am ajuns astăzi să ne mulțumim cu asemenea mediocri, până sus la vârful Statului Român !
  Ajunge !

 31. Ce-ai PIERDUT tu Charlie, precum si rudele tale (cele calatoare), in timpul WWI (altundeva), WWII, 1947 (pe la noi) … si ce-ai VRUT sa REcastigi, printr-o RESTAURATIE post decembrista ? Mult … foarte MULT ! Ai facut parte dintre cei 1% din populatia tarii (dintre cei avuti din alte epoci) si care NU AU VRUT DECAT sa-si RECUPEREZE AVERILE (post ’89) !

  NOI, ROMANII de RAND din ROMANIA (altii decat cei 1%/cei avuti si bogati), NU AM AVUT NIMIC de PIERDUT (din munca cinstita) si NIMIC de CASTIGAT (neprestand munca necinstita/din exploatarea altora si din afaceri necurate !) NICI pana la 1947 si NICI la ’89.
  NOI, ROMANII de RAND din ROMANIA AM MUNCIT doar CINSTIT toata viata noastra (si inainte de 1947, dupa 1947 si dupa ’89), FARA sa VREM sa PARVENIM VREODATA (ca bani, faima si putere).

  Asa ca … LASA-NE IN PACE NEAMUL NOSTRU, ISTORIA si SPIRITUALITATEA NEAMULUI NOSTRU cel STRAVECHI (cei 99% din populatia TARII noastre, cei care AM TRUDIT in mod CINSTIT pe acest TARAM). VEZI-TI de DRUMUL tau (cel din NEAM de CALATORI) in cautarea PARVENIRII tale, dincolo de granita PATRIEI noastre/ROMÂNIA ! Caci, pe TARAMUL nostru NU POTI, NICIODATA, sa CASTIGI.

 32. & ”Lătrăii” securității mârie,
  Mârâie că nu realizări impunătoare,
  Ca ale celui ce i-a școlit ,,grandomani” de valoare,
  Mârâie că procurorii nu le oferă răspuns
  La ceea ce nu au îndeajuns,
  De a fi adulați,
  De a fi promovați, recompensați,
  Precum cei ce, ”i-au scos la produs”!

 33. Culmea, a luat foc hala cu aparatura medicala și medicamente din Cluj, arde totul sa nu rămână urme de furtișaguri și escrocherii, sa nu aibă dovezi procurorii pentru a-i agata pe escroci. Tot Clujul e fruncea😉 in prima linie.

 34. Ce va mai mirati ? Ia uitai-va la CV-ul lor , daca nu-i la secret, si vedeti pe unde au studiat. Cam ca si ministresa lor ” Saltelutza” ot Tecuci. Ea la Spiru Haret ( saracul Spiru cred ca se rasuceste in mormint), ceilalti la Bioterra , Ovidius, etc… Ca-sai in tenis , pardon in invatamintul cu bani. De la distanta .Astia-s promovati…..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.