Artişti din zece țări la Festivalul Cerbul de Aur

Eda Marcus şi Elvin Dandel prezintă Cerbul de Aur 2019

Vedeta TVR Eda Marcus şi Elvin Dandel formează un nou cuplu în show-biz-ul românesc. Pe scena Cerbului de Aur 2019! Dacă Eda, îndrăgita prezentatoare a Televiziunii Române, este pentru prima dată pe scena de la Braşov, Elvin revine în Piaţa Sfatului după ce, în 1996, a fost unul dintre artiştii invitaţi, iar în 2008 a prezentat Festivalul, alături de Alina Sorescu şi Ruxandra Gheorghe.

Eda părăseşte temporar pupitrul Ştirilor sportive TVR pentru a trăi emoţiile Cerbului şi a fi acolo unde a visat mereu să ajungă. „Anul acesta îmi voi serba ziua de naştere în cel mai frumos mod cu putinţă: pe scena Cerbului de Aur!”, mărturiseşte Eda. „Nu am ratat nicio ediţie şi îmi aduc aminte de momentul în care Cerbul de Aur era câştigat de Monica Anghel, în 1996, iar eu, în vârstă de 14 ani, eram în public. Eram atât de emoţionată şi plângeam de fericire, gândindu-mă timid că poate cândva, când voi creşte mare, voi avea ocazia să fiu şi eu parte din ceea ce înseamnă Cerbul de Aur. Şi am avut! La ani distanţă, am lucrat ca redactor pentru festival, iar acum voi fi pe scenă!”, mai spune frumoasa vedetă TVR.

 

Actor, muzician, prezentator! După cum se vede, Elvin Dandel a preluat ştafeta de la tatăl său Ricky Dandel în toate domeniile artistice. „Sunt foarte fericit să fiu pentru a doua oară  pe scena Festivalului în calitate de prezentator, să simt de aproape pulsul acestui eveniment de tradiție”, declară Elvin, care își amintește și de prima sa apariție la Cerb, în 1996. „Aveam 15 ani şi am interpretat alături de tatăl meu cunoscuta „Perinița“, într-o prelucrare techno, aranjament care mi-a aparținut, show-ul nostru fiind chiar în deschiderea recitalului lui Tom Jones„, spune tânărul Dandel. „Faptul că am fost invitat din nou pe scena prestigiosului festival ca prezentator mă onorează. Doresc întregii echipe de organizare și participanților o ediție reușită, care să rămână și peste ani în memoria publicului„, încheie Elvin.

Eda și Elvin vor prezenta cele două zile de concurs din cadrul Festivalului (joi-vineri, 22-23 august) şi Seara de Gală (sâmbătă, 24 august).

A 19-a ediţie a Festivalului va avea loc în perioada 22 – 25 august, în Braşov, şi va aduce pe scena din Piaţa Sfatului mari artişti ai muzicii din România şi din străinătate, primele nume anunţate de organizatori fiind Ştefan Bănică jr. şi Irina Rimes. Urmează şi alte surprize!

Pe lângă recitalurile vedetelor invitate, 12 finalişti ai concursului internaţional de interpretare vor cânta pentru premii de peste 55 de mii de euro.

Pentru concurenţii din acest an, echipa TVR a pregătit un format cu două zile de concurs, o Gală de premiere şi evenimente adiacente.

Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Biletele pentru Festivalul Concurs Cerbul de Aur 2019 au fost puse în vânzare.

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.

 

Eda Marcus

A intrat în televiziune la 19 ani, la început ca figuraţie la o emisiune de muzică, ca apoi să desluşească tainele jurnalismului ca reporter, redactor, realizator, prezentator şi moderator al emisiunilor TVR.

A prezentat diferite programe pe TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi TVR Internaţinal, printre care: „Veni, Video, Vici”, „Vara la televizor”, Selecţia Naţională Eurovision junior (2007), „Scrieţi-ne, vă răspude”, „Autostrada TVR”, „Tonomatul DP2”, „Weekend în doi”, „Cap de afiş”, „Regional cafe”, „Magia serilor de Crăciun”, „Gala umorului românesc” etc.

De asemenea, în prezent, Eda prezintă Jurnale de ştiri sportive la TVR 1.

 

Elvin Dandel

Se poate lăuda cu carieră artistică impresionantă: a început să studieze pianul la vârsta de 5 ani, apoi chitara, pentru ca la 7 ani să aibă prima apariţie ca solist. Mai mult, la 11 ani îşi trece în CV prima compoziţie proprie.

A participat la numeroase festivaluri şi concursuri naţionale şi internaţionale. Distins cu Music Award 2001 în München ca solist, compozitor şi textier, National Internet Contest în Germania (2002), Elvin este totodată producător muzical, dar şi actor şi prezentator. A apărut în show-uri tv din Germania, România, Egipt, Turcia, Polonia, SUA şi în filme: “Ego”, “Die to Live – Musikill”, “Return of the Living Dead 4 – Necropolis”, “Van Wilder II”, “True True Lie”, “Pumkinhead: Blood Feud”, “Headless Horseman”.

Şi-a pus amprenta pe nouă albume ca solist, compozitor, textier sau producător muzical.

 

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 18 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2018, la aniversarea celor 50 de ani de la debut. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România  şi, în mod tradiţional, la Brașov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, James Blunt, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger şi mulţi alţii.

Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori şi telespectatori din întreaga ţară.

 

Cerbul de Aur, cel mai mare festival internaţional de interpretare organizat în România, şi-a aflat concurenţii ediţiei 2019! 12 artişti din zece ţări intră în competiţia pentru premiile puse în joc, în valoare totală de 55 de mii de euro.

Juriul selecției – Crina Mardare, Cătălin Cățoiu, realizatorii de emisiuni radio Felix Crainicu (Radio România), Oliver Simionescu – DJ Olix (Kiss FM), Andreea Remeţan (Virgin Radio), Liana Stanciu, jurnalist TVR şi Gabriel Scîrlet, regizor muzical TVR – a ales cei 12 finalişti ai concursului internaţional de interpretare.

Tinerii artişti vor urca pe scena din Braşov, joi şi vineri, 22-23 august, urmând ca sâmbătă, 24 august, în seara de gală, să aflăm unde va merge Marele Trofeu al celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului Cerbul de Aur:

Concurenții festivalului Cerbul de Aur 2019

  1. Tamara (Georgia)

  1. Ralfs Eilands (Letonia)
  2. Veronica Liberati (Italia)
  3. Florin Raduță (România)
  4. Anna Odobescu (Moldova)

  1. Alfie Arcuri (Australia)
  2. Renate (România)
  3. Cynthia Verazie (Cipru)
  4. Eliza G (Italia)
  5. Syuzanna Melqonyan (Armenia)
  6. Monika Marija (Lituania)
  7. Sara De Blue (Austria)

Pentru concurenţi, urmează prima provocare: alegerea piesei din repertoriul românesc pe care o vor interpreta pe scena de la Braşov, din lista pusă la dispoziţie de organizatori.

 

Hituri românești, în concursul internațional de interpretare

Continuând o tradiție de peste jumătate de secol, concurenţii vor interpreta, alături de o piesă din repertoriul propriu, şi o melodie românească. Anul acesta, cei 12 finaliști ai concursului vor alege dintr-o selecție de piese care au făcut istorie în muzica românească în ultima jumătate de veac, de la Angela Similea și Mirabela Dauer la Delia sau Smiley:

 

  1. Domnişoară, nu pleca (Ionel Tudor) – Gabriel Cotabiţă
  2. Lalele (Temistocle Popa)
  3. Ţărăncuţă (Ion Vasilescu)
  4. Casa mea (Ion Cristinoiu) – Angela Similea
  5. Morăriţa (Vasile Vasilache) – Mirabela Dauer
  6. Ploaia şi noi (Vasile Vasilache jr) – Doina Badea / Angela Gheorghiu
  7. Un actor grăbit (Bogdan Cristinoiu) – Laura Stoica
  8. Fată dragă, nu fi tristă (Şerban Georgescu) – Mădălina Manole
  9. Bună seara, iubite (Adrian Enescu) – Loredana
  10. Cât de frumoasă eşti (Andrei Tudor) – Mihai Trăistariu
  11. Dragostea rămâne (Adrian Cristescu) – Andra
  12. Pleacă (Cornel Ilie, Mihai Sarghea) – Vunk & Antonia
  13. Vara nu dorm (Ştefan Mihalache, Răzvan Costache) – Connect R
  14. Mă ucide ea (Mihail Sandu, Sergiu Socaciu) – Mihail
  15. Oficial, îmi merge bine (Eduard Andreianu, Sergiu Istrati, Andrei Maria, Marius Moga) – Simplu
  16. Perfect fara tine (Teodor Chirilă,Toma Eugen Caminschi) – Vama
  17. Pe aripi de vânt (Alexandru Pelin, Ovidiu Baciu) – Delia
  18. Acasă (Şerban Cazan, Maria Andrei, Dorian Micu, Rareş Mititean)- Smiley
  19. De la capăt (Victor Alastani, Gabriel Constantin, Adrian Cristescu, Călin Goia, Silviu Păduraru) – Voltaj
  20. Ploaia (Roxana Andronescu, Cătălin Tuţă Popescu) – Spin
  21. Creioane colorate (Felicia Donose, ȘŞerban Cazan, Maria Andrei) – Feli
  22. Noapte caldă (Robert Anghelescu) – Bere Gratis & Sore
  23. Ce are ea (Sandor Biro) – Delia
  24. Cât de departe (Dan Bittman, Romeo Dediu, Tino Furtună,Edi Petroşel,Mugurel Vrabete) – Holograf
  25. Apa (Loredana Groza) – Loredana

Tinerii artiști vor fi acompaniați de Big Band-ul Radio România și Orchestra Operei din Brașov, sub bagheta dirijorilor Ionel Tudor și Andrei Tudor.

A 19-a ediţie a Festivalului va avea loc în perioada 22 – 25 august, în Braşov, și va aduce numeroși artiști pe scena din Piața Sfatului. Pe lângă recitalurile vedetelor invitate, 12 finaliști ai concursului internațional de interpretare vor cânta pentru premii de peste 55 de mii de euro.

Pentru concurenții din acest an, echipa TVR a pregătit un format  format cu două zile de concurs, o Gală de premiere şi evenimente adiacente.

Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.