Numai două întrebări

„Aş desecretiza protocoalele şi toate contractele din 1990 și până acum”

Analistul politic Valeriu Turcan ne-a răspuns la două întrebări actuale.

Ce părere aveți despre adoptarea atât de rapidă a modificărilor aduse legilor justiției?

Dincolo de efectele în planul derulării proceselor, despre care au vorbit diverși juriști, din păcate, această grabă nu va face altceva decât să accentueze falia dintre politic și cetățeni. Guvernarea PSD-ALDE pare cu o agendă complet paralelă, nu se întâlnește în niciun punct cu aspirațiile cetățenilor de rând.

Să fie desecretizate protocoalele sau nu? Și dacă se desecretizează, cu ce se schimbă viață românilor dacă află ce-i în ele?

Aș desecretiza nu numai protocoalele (refuz să cred că e ceva ilegal într-un protocol făcut de două instituții din România), aș desecretiza toate-toate contractele prin care statul a vândut active, din 1990 și până acum. Și aș pune pe net toate interceptările din dosarele de mare corupție. Cu varianta audio atașată. Părerea mea e că sunt multe așteptări nerealiste apropo de aceste documente. Ce puteau să treacă în ele? Modalități de colaborare în lupta împotriva corupției. Publicul larg e mult mai radical decât cei mai mari susținători ai luptei anticorupție din zona publică. Pentru un motiv simplu. Corupția este extinsă și mulți se lovesc direct de ea în multe situații. Deci dacă există oameni care s-ar gândi că ar putea convinge poporul că nu e necesară, acei oameni s-ar agăță, de fapt, de o mare iluzie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Simona Popescu 220 Articole
Author

7 Comentarii

  1. problema nu e ilegalitatea protocoalelor ci încălcarea drepturilor omului la intimitate, la libertate, la apărare, la proprietate, la egalitate. acestea sunt reglementate de Constituţie nu de legi sau protocoale. protocoalele pe care nu le cunosc sau nu le aprob personal nu pot decide asupra drepturilor mele. Nimic necunoscut nu poate produce efecte asupra mea, la fel ca orice contract care produce efecte doar între părţi. smecheria este că CCR poate controla doar legile şi ordonanţele şi nu protocoalele , şi nici instanţele nu le pot controla fiindcă sunt secrete. În italia asemenea acte dacă sunt îndreptate împotriva unui terţ nesemnatar se numesc ….păcat că dna… şi dl Băsescu le-a tinut secrete şi faţă de dl.

  2. Asta e sotul blondei „liberale” fara nicio meserie care face de ras parlamentul ? Lasa-ne nene cu zicerile tale, da ce intretinuti inutili e plina lumea…

  3. Nu trebuia să-i puneți nici o întrebare, se știa ce va răspunde, în fapt spune și cum glisează, din perioada când era purtător de cuvânt al administrației prezidențiale Băsescu. Supunem al cui purtător de vorbe ești ca să-ți spun cine ești! Oricum acasă îl va felicita doamna pentru modul fidel în care i-a multiplicat spunerile.

  4. Mi-a placut la nebunie propunerea asta, citez: …aș desecretiza toate-toate contractele prin care statul a vândut active, din 1990 și până acum. Și aș pune pe net toate interceptările din dosarele de mare corupție. Cu varianta audio atașată.” Ar trebui ca opozitia sa pluseze in acest sens cu desecretizarile. Sa stim si noi cine a dat si cui a dat activele statului si contra la cati bani spaga.

    • Pai in contracte nu sunt trecute spagile,alea s-au dat la punga…
      Oricum dosarele fierbinti au disparut,dracu’ stie cum,nici talambii de la MJ n-au gasit raspunsurile date CE de acu’ 5 ani sau…nu vor sa dea in vileag nivelul de slugarnicie al vitejilor din ultimele zile,astia ce lupta cu statul paralel format chiar de ei…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.