Atentat la metroul din Sankt Petersburg (Video/Foto)

O puternică explozie s-a produs luni la metroul din Sankt Petersburg, al doilea oraș al Rusiei. Cel puțin 10 persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite.

Update: Trei zile de doliu după explozie, au decis autorităţile din Sankt Petersburg.

Update: Ministrul rus al Sănătăţii: 10 morţi şi 37 de persoane au fost rănite. Şapte persoane au murit pe loc.

Update: O primă imagine cu presupusul atacator a fost publicată de presa rusă. Suspectul este un bărbat cu barbă, îmbrăcat într-o robă neagră (foto 2)


Update: Comitetul antiterorism: Sunt nouă morți și peste 20 de răniți. Guvernatorul Sankt Petersburgului a vorbit de 10 morţi.

Update: Procurorul general rus, citat de presă: A fost un atac terorist. Un martor ar fi văzut un bărbat care ar fi lăsat o servietă în vagonul de metrou unde a avut loc explozia, apo s-ar fi mutat în alt vagon.

Update: Un alt dispozitiv explozibil nedetonat a fost găsit în staţia de metrou Ploşcead Vosstaniia din Sankt Petesburg.

Update: Comitetul Naţional Antiterorism a anunţat că a fost vorba despre o singură deflagraţie. Explozia a avut loc între staţiile de metrou Tehnologiceski Institut şi Piaţa Sennaia.

Update: Aeroportul internaţional Pulkovo a fost închis, toate aeronavele fiind redirecţionate în spaţiul aerian al Moscovei. De asemenea au fost închise toate trecerile subterane şi staţii de metrou.

Update: Sursă din cadrul Ministerului pentru Situații de Urgență pentru Interfax: 10 persoane au fost ucise și 20 au fost rănite.

Update: Vladimir Putin a declarat că sunt luate în calcul toate ipotezele, inclusiv cea teroristă.

„Autorităţile locale şi, dacă va fi nevoie, autorităţile federale vor lua toate măsurile necesare pentru a susţine familiile celor ucişi şi celor răniţi”, a mai spus Putin.

Update: Președintele rus Vladimir Putin urma să se întâlnească în Sankt-Petersburg cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukașenko.

Update: Forţele de ordine susţin că e vorba de un atentat terorist, scrie presa din Republica Moldova. Potrivit RIA.ru, explozii ar fi avut loc la două staţii din Sankt Petersburg.

Foto șocant


Video

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.