Austria cere la Bruxelles să relaxeze legea anti-defrişări. Cine o susține?

Un grup de aproximativ 20 de state membre UE au cerut marţi Bruxelles-ului să relaxeze, şi posibil să suspende, legea UE anti-defrişări, susţinând că aceasta îi va afecta pe fermieri, în ceea ce constituie cea mai recentă lovitură dată agendei Europei în domeniul protecţiei mediului înconjurător, transmite Reuters.

Legea UE îşi propune să elimine defrişările din lanţul de aprovizionare cu carne de vită, soia şi alte produse agricole vândute în Uniunea Europeană, astfel încât consumatorii europeni să nu contribuie la distrugerea pădurilor lumii. Aceleaşi reguli se aplică şi fermierilor europeni, cărora li se interizce să exporte produse cultivate pe terenuri defrişate.

Miniştrii Agriculturii din 20 dintre cele 27 de state membre şi-au exprimat sprijinul faţă de o solicitare formulată de Austria privind revizuirea legii, la Consiliul Agrifish care a avut loc marţi, a declarat ministrul austriac al Agriculturii, Norbert Totschnig.

„Cerem acum Comisiei o suspendare temporară a reglementării pentru a permite o implementare fezabilă, însoţită de o revizuire a reglementării”, a precizat Norbert Totschnig într-un comunicat de presă.

Mai mulţi oficiali europeni au confirmat pentru Reuters că aproximativ 20 de state membre au sprijinit solicitarea Austriei la reuniunea miniştrilor europeni ai Agriculturii, Franţa, Italia, Polonia şi Suedia fiind printre susţinători.

În ultima perioadă, liderii UE au relaxat mai multe măsuri destinate protecţiei mediului, în încercarea de a pune capăt mai multor luni de proteste ale fermierilor nemulţumiţi de politicile verzi ale UE şi importurile ieftine.

Cu toate acestea, comisarul european pentru Mediu, Virginijus Sinkevicius, a pus luni sub semnul întrebării momentul în care statele membre au decis să îşi exprime îngrijorările cu privire la anti-defrişări, având în vedere că mai sunt doar câteva luni înainte de alegerile europarlamentare din iunie, după ce au petrecut mai mulţi ani cu negocierea şi aprobarea legii.

„Desigur că vom asculta argumentele dar, sincer, nu văd nicio problemă”, a spus Virginijus Sinkevicius la o conferinţă de presă.

Legea UE ar urma sa intre în vigoare la finele lui 2024.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

13 Comentarii

  1. Drujbarul Schwei(N)Hoffer, FRĂȚIORUL cu șortZuletZ al Dulapului, măR😜g…
    ■{ Cititoru’ 2x perfectMICȚIONAT la CEPECAca }■

  2. Lege mai relaxata ca la noi la defrisarea padurilor nu gasesti pe toata planeta……[Rumburak]
    Tov putinofil Eduardovici cu motZ @20:44:
    Poti sa crapi de ciuda cat vrei: am doua specializari tehnice: in medicamente de biosinteza si in prelucrare de mase plastice.
    Si am facut parte cate 5 ani din SM al GP din doua judete, pana la 1989.
    Si am citit pe nerasuflate si clasici francezi, englezi, americani, polonezi, etc. Tu ai citit macar Capra cu Trei Iezi?
    Cate specializari tehnice ai si din ce SM ai facut parte?

  3. austria nu defriseaza nimic la ea acasa doar se serveste din romania ne blocheaza accesul in shengen si este traversata de convoaie militare pe sosele si pe caile ferate cu destinatia ucraina geniul europei

  4. Austria vrea sa primeasca dreptul de a desertifica Romania pt ca defrisarile fara numar le face aici unde fabricile austriece toaca padurile.

  5. Desigur Austria vrea sa-si taie propriile paduri! Sa nu va ganditi cumva ca e vorba de sclavetii lor de la est adica romanii care or sa le dea padurile gratis pe o promisiune vaga ca undeva, candva, nepotii fraierilor ar putea sa intre in Schengen desigur daca o serie de conditii de tip alba neagra or sa fie indeplinite !

  6. Citez din articol:
    Legea UE îşi propune să elimine defrişările din lanţul de aprovizionare cu carne de vită, soia şi alte produse agricole vândute în Uniunea Europeană, astfel încât consumatorii europeni să nu contribuie la distrugerea pădurilor lumii.
    Deci mancam insecte.
    Credeti ca cei care promoveaza tampeniile astea vor renunta la vita, foie gras, icre negre etc? Eu cred ca le vor numai pentru ei.

  7. Bravo lor Austriecilor – Stiu ca romanii – clasa politica – tradatoare este capra lor , nu numai la defrisari ci si la petrol si gaze . Asata este la romani – a fi sclav este o mandrie .

  8. Mai usor cu legea antidefrisari, ca avem nevoie de lemn! E o tara, daca o pot numi asa, unde am mituit si unde avem infiltrati niste oameni la varf, de unde ne vine lemnul cu trenurile. Si le luam si gazele si petrolul, avem si niste banci acolo cu care le pastram banii, le dam si credite iar cand nu mai au cum sa plateasca le executam garantiile, in special ne plac fermele cu cat mai multe hectare.

  9. @Rumburak : Lauda-ma gura ca ti-oi da friprura ! Sau , prostu’ daca nu-i fudul …. ! Alege ! Eu pot recita in chineza tot ce a scris Confucius si Sun Tzi ! P.S.: Bai Lae ,pe toti astia care care ati facut mase plastice si medicamente – otravuri v-as jupui de vii ! Din cauza unor iresponsabili inconstienti ca voi a ajuns planeta asta o hazna de gunoaie si viata oamenilor un cosmar ! ‘Ti-ai dreaq cu masele voastre plastice …. !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.