Avertisment american pentru catalani

Multe dintre multinaţionalele americane, dar şi companiile mari şi medii care au sediul în Catalonia au un plan de urgenţă, un buton roşu pentru a se putea muta în 24 de ore, dacă este cazul, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ a SUA din Spania, Jaime Malet, citat de cotidianul iberic El Mundo.

Parlamentul regional al Cataloniei a adoptat recent o lege privind convocarea referendumului de independenţă faţă de Spania la 1 octombrie. „Conducerile marilor companii americane se întreabă ce se întâmplă cu Catalonia şi este foarte dificil de explicat. Informaţiile privind relocarea din Catalonia nu vin doar dinspre multinaţionale, ci şi dinspre companii mari şi mijlocii“, a precizat preşedintele Camerei de Comerţ a Statelor Unite din Spania.

Abia ce președintele Comisiei Europene a anunțat că România și Bulgaria „trebuie lăsate imediat să adere la Schengen“, că miniștrii de Interne UE s-au și întâlnit la Bruxelles, pentru a dezbate propunerea ca țările semnatare ale Acordului Schengen să introducă controalele la frontierele interne pe perioade mai lungi. Germania, Danemarca, Austria, Suedia și Norvegia au introdus controalele la frontiere în 2016, pe fondul crizei migrației, însă acordul obligă aceste state să încheie controalele pe 11 noiembrie. De această dată, argumentul pentru prelungirea suspendării aplicării Acordului Schengen este terorismul, nu fluxul mare de imigranți.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.