Avocat în dosarul lui Liviu Dragnea, plângere la ÎCCJ

Fostul avocat al Bombonicăi Prodana în dosarul DGASPC, Adrian Toni Neacşu, a depus, vineri, o plângere la ÎCCJ, împotriva hotărârilor care au stabilit componenţa completelor de 5 judecători în materie penală în anul 2018, în document fiind cerută anularea acestora, au precizat surse judiciare.

Adrian Toni Neacşu, fostul avocat al Bombonicăi Prodana în dosarul DGASPC în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, a depus, în cursul zilei de vineri, o plângere prealabilă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva hotărârilor de colegiu care au stabilit componenţa completelor de cinci judecători în materie penală pentru anul 2018, solicitând anularea acestora, potrivit unor surse judiciare, citate de mediafax.ro.

Plângerea prealabilă este formulată pentru o altă parte din dosarul DGASPC, şi trebuie soluţionată de Colegiul de conducere al instanţei supreme în maximum 30 de zile. Concret, sursele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, că în document a fost invocată nelegalitatea hotărârilor privind desemnarea în complet a unor judecători care nu au fost traşi la sorţi, potrivit legii în vigoare în anul 2017, când s-a stabilit compunerea celor două complete de 5 judecători. Potrivit legii contenciosului administrativ, înaintea solicitării în justiţie a anulării unor acte administrative partea trebuie să depună o plângere prelabilă prin care să ceară revocarea acestora.

Portalul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arată că dosarul va fi judecat de Completul 1, condus de vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), judecătorul Ilie Iulian Dragomir. Membrii titulari ai completului de judecată sunt judecătorii: Neniţă Simona Cristina, Grădinaru Daniel, Dragomir Florentina şi Lefterache Lavinia Valeria, iar supleanţi sunt judecătorii Cobzariu Maricela, Enescu Dan Andrei, Şelaru Valentin Horia şi Cerbu Silvia.

Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, în luna iunie, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au anulat pedeapsa cu suspendare, de doi ani de închisoare, primită de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului. Liviu Dragnea a fost achitat pentru fals intelectual. Decizia de condamnare a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului. Al treilea a votat pentru achitare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Gandeam ca este un avocat ceva mai bun in ale justitiei. Pentru ca primul lucru pe care ar fi trebuit sa fi facut este cerere pentru NULITATEA ABSOLUTA A RECHIZITORIULUI! Cand constati ilegalitati si mizerii subterane pe care abuzivul rechizitoriu le cuprinde, nimic nu te opreste sa nu ceri nulitatea absoluta a rechizitoriului. Acum este tardiv. Dar imi dau seama ca este slabut ca si avocat!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.