Avocatul iranianului mort arată acuzator

Avocatul fostului judecător iranian Gholam Mansouri, care a căzut de la un etaj al unui hotel din București, nu crede în varianta sinuciderii acestuia. El îi acuză pe poliţiştii români că nu şi-au făcut treaba.

Avocatul susține în presa iraniană că polițiștii români erau obligaţi să îl supravegheze şi protejeze pe clientul său, care era pus sub control judiciar la Bucureşti.

Poliţiştii de la Poliția Capitalei precizează că au desfăşurat activităţile specifice măsurii controlului judiciar potrivit legislaţiei din România.

Avocatul George Paşalică a declarat pentru Mediafax că autorităţile române nu aveau nicio obligaţie referitoare la protecţia suplimentară a cetăţeanului iranian.

„Nu, autorităţile române nu aveau nicio obligaţie referitoare la protecţia suplimentară a cetăţeanului iranian. Acesta a fost supus măsurii preventive a controlului judiciar şi urma să respecte o serie de măsuri stricte, prevăzute de Codul de procedură penală român. Astfel, se protejează societatea şi realizarea actului de justiţie şi nu invers, nu se asigură o protecţie suplimentară persoanelor care se confruntă cu legea penală”, a declarat Paşalică.

Reprezentanţii MAE s-au întâlnit cu ambasadorul Iranului la Bucureşti, Morteza Aboutalebi, pentru a discuta despre moartea lui Mansouri, cel care era acuzat de fapte de corupţie la el în ţară, fiind bănuit că a luat 500.000 de euro mită pentru a scăpa de închisoare un oficial din Teheran.

Pe 10 iulie, Mansouri urma să afle decizia judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti în legătură cu extrădarea sa în Iran.

Din autopsia medicilor legişti reiese că moartea iranianului a fost una violentă, căzătura sa provocând numeroase traumatisme.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.