Bate vânt rece în Dosarul Revoluţiei

Aproximativ 80% dintre persoanele citate în dosarul Revoluţiei au fost audiate, anunţă procurorii Secţiei Parchetelor Militare.

Magistraţii au mai precizat şi că audierile se vor încheia la final de noiembrie, dar şi că, în dosar, au fost studiate documente trimise de SRI.”În cauza cunoscută generic sub denumirea „Dosarul Revoluţiei”, procurori militari ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus citarea şi audierea a 5834 de persoane în calitate de persoane vătămate/părţi civile sau succesori ai acestora, fiind audiate până în prezent aproximativ 4500 dintre acestea (circa 80% dintre persoanele citate)„, anunţă Parchetul General, într-un comunicat de presă.

În perioada imediat următoare, procurorii vor audia încă aproximativ 1.050 de persoane vătămate/părţi civile ori succesori ai acestora, audierile tuturor celor 6.890 să se finalizeze în jurul datei de 30 noiembrie 2018.

„Totodată, precizăm că SRI a pus la dispoziţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un volum considerabil de documente relevante pentru clarificarea unor aspecte referitoare la evenimentele din decembrie 1989, care au fost studiate de procurorii militari timp de două luni, solicitându-se ataşarea unei părţi dintre acestea la dosar, după declasificarea prealabilă”, potrivit sursei citate.

Parchetul transmite că, pentru audierile din acest dosar, prin ordonanţă, s-a dispus delegarea procurorilor militari de la unităţile de parchet din subordine şi a organelor de cercetare ale poliţiei judiciare din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie, respectiv Poliţia Capitalei.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Schimbarea prin forta armata a regimurilor comuniste de catre URSS in numele „reformei gorbacioviste”, se numeste „Revolutie”?Reintoarcerea la capitalism e Contrarevolutie, conform Dex-ului politic!

  2. Numai asa constatam cit de activa este justitia din Romania daca in 28 de ani deabia au reusit sa audieze 80 % din persoanele citate in dosarul revolutiei.
    Si intereant este ca aici in dosarul asta este vorba de foarte multi morti si raniti .
    Este o rusine aceasta justitie care exista in Romania .Citi ani de acum inainte le mai trebue ca sa solutioneze acest dosar ?
    Se vede foarte clar ca justitia din Romania nu au dorit ca acest dosar sa se solutioneze si cu buna stiinta au acoperit criminalii ca sa nu fie pedepsiti pt. faptele lor.
    Intreb daca nu ar fi foarte corect ca toti cei care au tot amanat decizia acestui dosar nu ar trebuii si ei sa raspunda pt. ca ori au fost incapabili sa siolutioneze dosarul si atunci nu au ce sa mai caute in justite,ori cu buna stiinta dorind sa scape pe criminali au tot amanat acest dosar si atunci la fel nu mai au ce sa caute in justitie si incadrindu-se la complicitate, sa fie pedepsiti cu inchisoare ,conform legilor statului roman.

  3. Aceasta ancheta va fi inca o noua frectie la un picior de lemn, si acela mancat de carii. Nu poate fi finalizat dintr-un motov simplu. Faptele sau prescris. Degeaba se marseaza pe acuzatii de tipul ” crime impotriva umanitatii sau genocid „. Aceste crime au cu totul alt continut decat cel al evenimentelor din decembrtie 89. A se vedea definitiile date de ONU, de Tribunalul International de la Nurmberg, din codurile penale, etc. Dar ne cautam pricini de galceava pentru a ascunde adevaratele probleme ale Romaniei si romanilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.