BEI va oferi consultanță Antibiotice Iași pentru dezvoltare

Banca Europeană de Investiții va acorda consultanță Antibiotice Iași în dezvoltarea producției industriale și optimizarea fluxurilor de desfacere a medicamentelor produse. Reprezentanții companiei controlate de Ministerul Sănătății precizează că, printre altele, acordul include evaluarea posibilităților de extindere a portofoliului companiei.

Potrivit Antibiotice, acordul cuprinde: evaluarea posibilităților de extindere și diversificare a portofoliului de medicamente al companiei; identificarea tendințelor în ceea ce privește parteneriatele atât cu companii din lanțul valoric al industriei farmaceutice europene, cât și cu platforme tehnologice cu capabilități complementare cu ale Antibiotice SA, pentru a identifica potențiale oportunități de dezvoltare; recomandarea celor mai bune practici pentru organizarea și extinderea proceselor industriale ale companiei Antibiotice SA.

„Consultanța oferită de experții Băncii Europene de Investiții va susține viziunea noastră privind integrarea în lanțul valoric al industriei farmaceutice europene cât și participarea la producția europeană de substanțe active pe fondul strategiei privind reducerea dependenței de materii prime de pe piețele terțe. De asemenea, vom colabora cu reprezentanții BEI pentru atingerea obiectivelor noastre privind dezvoltarea sustenabilă prin diversificarea portofoliului și investiții durabile pentru a ne redefini viitorul și a ne menține statutul de cel mai important producător român de medicamente generice, de importanță strategică pentru România”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice.

Hristo Stoykov, Directorul Departamentului de Consultanță din cadrul BEI a precizat că instituția pe care o reprezintă ar vrea să sprijine Antibiotice ca să-și optimizeze procesele operaționale și să se dezvolte sustenabil.

„Prin serviciile de consultanță oferite în ceea ce privește bunele practici internaționale dorim să sprijinim Antibiotice SA în optimizarea proceselor companiei, precum și mai buna poziționare a medicamentelor generice fabricate de către aceasta, ceea ce va produce un efect pozitiv asupra pieței farmaceutice din România”, a declarat acesta.

Conducerea Antibiotice Iași și-a stabilit planul de afaceri pe termen mediu și lung pe o dezvoltare durabilă în condiții de preocupare cu mediul încpnjurător. Astfel, potrivit reprezentanților companiei, în perspectiva anilor 2030, Antibiotice își propune consolidarea unui portofoliu de produse echilibrat și sustenabil prin atragerea a 100 de noi produse, atât prin achiziții de licențe cât și prin cercetare proprie.

Acest obiectiv alături de creșterea gradului de acoperire a capacităților de producție până la 75–80%, investiții în tehnologii sustenabile și optimizarea proceselor de fabricație, va contribui la majorarea graduală a cifrei de afaceri estimată a crește de 2,5 ori până în 2030, cu accent deosebit pe creșterea profitabilității afacerii, de la 10 milioane euro la 60 milioane euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Mihai Soare 1081 Articole
Author

8 Comentarii

  1. Șefii de la Antibiotice Iași trebuie să fie cu ochii în patru. România a mai primit consultanță și de la străini (B.E.R.D., F.M.I. etc.), de am ajuns îndatorați precum sclavii.

  2. otravesc si antibioticele noastre…intra cu otrava peste tot satanele. iar mediul nostru „medical” nu spune niciodata NU banului nemuncit!

  3. Ce vrajeala! De parca nu stia fabrica ce are de facut! Totul este o mascarada, vor fi niste “sfaturi” care vor ingropa firma, asa cum la sfaturile mUE s-a ingropat Romania.

  4. Nu au existat decese din cauza vitaminelor timp de decade. Antibioticele cauzeaza 700.000 de vizite la urgente pe an, doar in SUA. Flora intestinala este responsabila de producerea a 70% din sistemul nostru imunitar si peste 90 % din serotonina. Cand iei antibiotice iti bombardezi intregul corp, bombardament ale carui consecințe pot fi pe termen lung. Alexander Fleming cunoscut pentru descoperirea penicilinei a fost francmason, ca si Jenner ,,inventatorul” grozaviei numite vaccinare, francmason activ slujind ca Master of the Royal Lodge of Faith and Friendship, nr. 270, cu sediul in Berkeley, Gloucestershire.. Antibioticele oferite gratis de Natura sau Dumnezeu, cum doriti sa-i spuneti, sunt plante ca echinacea, canepa, curcuma, oregano, cimbru, usturoi, oxigen, nutrienți precum vitamina C, A, B6, D, seleniul, etc. De ce este ateismul atat de important intr-un context medical, stiintific? Pentru ca ateii vor crede absolut orice, cum ar fi ca ierburile nu vindeca, pana cand nu sunt transformate si patentate in substante de sinteza cu nume complicate. Nu ca n-ar fi destui credinciosi din congregatii diferite care nu au muscat din marul otravit, practic e o intrecere in cei care pretind ca urmeaza o cale usoara cu cei care pretind ca aleg drumul cel greu dar izbavitor. Era antibioticelor se apropie de sfarsit. In doar cateva generatii, ceea ce odata pareau a fi medicamente miraculoase, au fost neutralizate chiar de patogenii impotriva carora au fost concepute pentru a le elimina. Iar pe langa asta au devenit factori de stres in bolile diabetice, obezitate si altele.

  5. Lungul drum de la intreprindere socialista la companie capitalista se pare ca a fost parcurs: s-a vopsit firma de la poarta fabricii. In rest, e aceeasi Marie cu alta palarie.
    Doar stapanii se schimba.

  6. Antibiotice ar trebui sa fie condusa direct de statul roman si subventionat de la buget, din banii nostrii. Conducerea sa fie militara si recrutarea si accesul sa fie de securitate maxima.
    aruncati jegurile de banci si organizatii straine ce nu ne ajuta sa ne dezvoltam singuri. Ne vor indatorati si sclavi. Trebuie in primul rand scapat de cei ce isi pun semnatura pe asemenea decizii.

  7. Trebuie vazut cine-i securistul mafiot care a bagat banca pe usa acestei companii care totusi acum merge multumitor. Teoretic directorul trebuia sa le refuze ‘binefacerile’

  8. Atâta o vor dezvolta incât o vor trece in ,,eternitate” adica o vor ,,sinucide” nițeluș, da di tăt…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.