Populismul din Europa, marea îngrijorare

Bilderberg 2018 – elitele mondiale și programul de ”gestionare a plebei”

În timp ce liderii lumii occidentale se întâlnesc la mult mediatizatul summit G7 din Canada, la Torino are loc un eveniment care pentru presa de main stream pare să nu existe, desi o influențează în fiecare an – reuniunea anuală a Grupului Bilderberg, discreta organizație constituită în 1954 ”pentru a întări legăturile dintre America de Nord și Europa”.

Este pentru prima dată, cel puțin oficial, când la reuniunea Bilderberg participă un înalt oficial de la Vatican, cardinalul Pietro Parolin, secretarul de Stat al Sfântului Scaun, același care a participat și la Forumul Economic Mondial de la Davos, anul trecut. La începutul lunii mai, papa Papa Francisc a oferit o posibilă explicație a acestei implicări oficiale a Vaticanului în acest tip de reuniuni. ”Trebuie să îi angajăm pe toți membrii societății în construirea unei culturi care favorizează dialogul și în crearea mijloacelor de construire a consensului și acordului, căutând mereu să atingem scopul unei societăți drepte și insluzive”.

În urmă cu un an, tema principală a reuniunii Bilderberg a fost Donald Trump. Anul acesta, atenția este concentrată asupra populismului in Europa, urmat de  problema inegalității sociale, viitorul locurilor de muncă, inteligența artificială, situația politică din SUA, liberul schimb, rolul de lider al SUA în lume, Rusia, calculatoarele cuantice, Arabia Saudită și Iran, lumea post-adevăr.

Cum să arate lumea post-adevăr?

Rezumând temele reuniunii Bilderberg, site-ul american Zerohedge scrie că este vorba despre un program de ”management al plebei”. Liderii adunați la Torino se vor întreba de ce oare le pasă europenilor atât de mult de granițele, limba și cultura lor, ce să facă odată ce inteligența artificială și automatizarea vor duce la dispariția locurilor de muncă și cum să reformuleze discursul public într-o lume post-adevăr în care nimeni nu mai crede în ce scrie și vorbește presa de main stream. Cel mai probabil, întreaga discuție despre ”post-adevăr” se va învârti în jurul ”știrilor false”, care au devenit o etichetă lipită foarte facil de reprezentanții clasei conducatoare din Vest pe orice discurs care nu corespunde cu propria-i viziune.

Anul acesta au fost invitate la reuniunea Bilderberg 131 de personalități din America și Europa. Se distinge prezența premierului Serbiei, Ana Brnabic, reprezentanta președintelui Aleksandar Vucic, un semn al influenței de care se bucură liderul de la Belgrad. Mai este prezent guvernatorul statului american Colorado, John Hickenlooper, un politician democrat despre care presa americană speculează că va poate fi candidatul la președinție în 2020. Mai sunt prezenți nelipsiții Henry Kissinger și Wolfgang Ischinger, președintele Conferinței de Securitate de la Munchen. Se află la Torino și cel mai puternic comisar  european, germanul Gunther Oettinger, oficialul UE care își permite să facă declarații extrem de tranșante fără a-i fi teamă de reacția șefului său, președintele Jean-Claude Juncker. Oettinger este gazda anuală a unui ”mini-Davos”, în Alpii austrieci.

Grecia și Polonia, reprezentate în an preelectoral

Nu poate fi trecută cu vederea prezența actualului lider al dinastiei politice Mitsotakis din Grecia, Kyriakos Mitsotakis, liderul Noii Democrații, partidul conservator care și-a revenit dupa ce a aruncat țara în dezastrul economico-financiar și care conduce acum în sondaje în fața stângii radicale aflată la guvernare. Este de așteptat ca Mitsotakis să devină premier al Greciei după alegerile din 2019, iar prezența sa la Torino este un semnal în acest sens.

Mai este prezent la reuniunea Bilderbeg și Radoslaw Sikosorski, fost ministru de Externe al Poloniei în guvernarea liberala, acum profesor la Harvard, un posibil semnal al unei contraofesive a liberalilor polonezi la alegerile din 2019. Participă și vicepremierul Turciei, o țară cu o importanță geostrategica uriașă, reprezentant al unui regim prezentat drept autoritar în presa occidentala, dar în egală măsură menajat, pentru a nu fi înclinat și mai mult către cooperarea cu Rusia lui Vladimir Putin.

Niciun lider politic italian nu participă la reuniunea Bilderberg ce are loc la Torino la scurt timp după ce a fost învestit guvernul populist format de Liga Nordului și Mișcarea de 5 Stele. Participă însă un personaj care, dacă avem în vedere istoria politică a Italiei, poate deveni oricând noul premier – viceguvernatorul Băncii Naționale, Salvatore Rossi. Alături de el, mai mulți profesori universitari italieni, precum și președintele companiei Fiat, alături se președintele Fincantieri, cel mai mare constructor naval din Europa.

Un guvern mondial?

Denis Healey, fost lider al Partidului Laburist din Marea Britanie, a fost vreme de decenii membru în comitetul de conducere al Grupului Bilderberg. În 2001, întrebat dacă Bilderberg își dorește impunerea unui guvern mondial, el a răspuns: ”Să spui că luptăm pentru un guvern mondial este exagerat, însă nu total nejustificat. Noi cei din Bilderberg am simțit că nu putem să ne luptăm între noi pentru nimic și să omorâm oameni, să-i lăsăm fără adăpost. Așa că am simțit că este un lucru bun să fie o singură comunitate în întreaga lume”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9

7 Comentarii

  1. Eu am o groapa in fata blocului…poate sa mi-o astupe Bilderberg asta va rog frumos?

    • Da’ n-ar fi mai bine sa bagam in groapa respectiva chiar pe Bilderberg ? …

  2. Domnule Marchevici,jos palaria!Am crezut ca numai Golban bate campii,dar m-am inselat!Sa speculezi pe seama unor zaharisiti din secolul trecut,care se aduna ca pestii din acvariu la firmituri,la o icra si o cafea Bilderberg,sustinind ca acesti zaharisiti vor domniatia mondiala e prea mult!Pe Kissinger vad ca nu il intreaba nimeni de relatiile cu Putin si Rusia,desi el a facut anticamera la Putin pentru Trump!Nu se vrea pacea mondiala pentru ca sectorul militar e atat de puternic in Rusia si SUA incat nu poate concepe disparitia ,nu ca ar avea ceva de impartit Rusia cu SUA ,dar falsa stare de conflict vinde arme!

  3. Vai de cei care vor urma. Viitorul e al islamului. Pregatiti-va de sharia!

  4. Bilderberg a devenit o adunatura de „oameni” ca nu mai au nimic in comun cu era actuala,ei traiesc mai departe in trecut crezand ca pot influenta spre folosul lor „plebea”. S-a terminat,noi legaturi/aliante politice-economice se fac intre unele tari spre disperarea basinosilor Bilderberg.Putin este prin China la prietenul lui Xi,semnand tot felul de tratate/contracte (poate ne spui Machiaveli din cand in cand si ceva real) care schimba cam din temelii ordinea internatioanala.

  5. Eheiii ! … Sa vedeti voi ce „amuzant” va fi atunci cind „plebea”, satula sa fie prea bine „gestionata”, va pune mîna pe par ! …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.