„Boala e o lecție de viață“

melanom

Când ai cancer, lupta pentru supraviețuire este contracronometru. După tratamente cu interferon și chimioterapie, Roxana C., de 34 de ani, luptă să trăiască.

De aproximativ 3 ani, Roxana a fost diagnosticată cu melanom malign cutanat primar, indice Breslow 6 mm (T4b). „În octombrie 2012, mi-a fost scoasă o aluniță care crescuse foarte mult în timpul sarcinii, cu doi ani în urmă și care sângera“.

Tumora s-a descoperit repede în urma biopsiei. A trecut însă o perioadă destul de mare de când a observat că alunița începuse să crească și până a mers la un medic. Au trecut aproape doi ani până când acest cancer de piele a fost confirmat.

Afecțiunea a recidivat

Alunița i-a fost scoasă și, după un an jumate de tratament cu interferon, boala a recidivat doi ani mai târziu. A urmat apoi chimioterapia, deoarece medici au observat mai mulți noduli în locul aluniței. Doctorul a anunțat-o că boala a evoluat. A aflat de la medicul oncolog care o avea sub observație că, din cauza dimensiunilor foarte mari ale aluniței și ale adâncimii acesteia, ar fi trebuie să facă încă de la început chimioterapie.

„Majoritatea medicilor mi-au spus că singura șansă pentru mine sunt tratamentele noi, respectiv Zelboraf“, spune Roxana. A beneficiat de acest medicament gratuit, Emilia aflându-se printre cei șapte blnavi care au dat statul în judecată și au câștigat, obligându-l să pună la dispoziție gratuit medicmanetul. Acesta costă în jur 40.000 de lei pe lună.

Între timp, Roxana s-a vindecat, iar toate aceste încercări au fost ca o lecție de viață.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Sonia Teodorescu 274 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.