Campanie în Belgia pentru introducerea cartofilor prăjiți pe lista patrimoniului mondial

Uniunea Națională Belgiană a producătorilor de cartofi prăjiți (Navefri-Unafri) a demarat o campanie pentru a convinge UNESCO să includă popularii cartofi prăjiți belgieni (‘frites’) pe lista patrimoniului cultural imaterial al umanității, transmite EFE.

„O porție de „frites” înseamnă ceva mai mult decât un produs, se regăsește în întreaga Belgie și este un simbol al culturii noastre aflate la îmbinarea dintre influența germanică și cea latină’, a declarat vineri pentru EFE președintele Navefri-Unafri, Bernard Lefavre.

„În Belgia există trei regiuni și toate dispun de competențe în domeniul culturii, de aceea este nevoie să obținem sprijinul tuturor regiunilor, dat fiind că UNESCO are relații doar cu state”, nu cu regiuni, a mai spus Lefavre.

Președintele Navefri-Unafri a explicat că a profitat de faptul că în aceste zile se desfășoară în Flandra „Săptămâna cartofilor prăjiți” pentru a convinge autoritățile flamande să susțină candidatura Belgiei. Sprijinul flamand ar ușura mult procedurile, mai spune Lefavre.

Conform datelor Navefri-Unafri, 95% din belgieni consumă „frites” cel puțin o dată pe an, iar două treimi dintre belgieni fac acest lucru lunar.

„Este o tradiție bine organizată, prezentă de la nord la sud”, remarcă reprezentantul Navefri-Unafri, uniune înființată în 1984 pentru a proteja interesele producătorilor de cartofi prăjiți belgieni și care reunește circa 5.000 de membri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.