Cântăreața Ileana Ciuculete a murit

Cântăreața de muzică populară Ileana Ciuculete a murit, marți, conform AGERPRES.

Ileana Ciuculete a decedat la spital, artista suferind de ciroză.

Cântăreața avea 59 de ani.

Ileana Ciuculete s-a născut la 20 septembrie 1957 în comuna Vela, județul Dolj.

A cântat de la 14 ani la orchestra de muzică populară ”Doina Olteniei” a Filarmonicii din Craiova, sub bagheta dirijorului Dumitru Botezatu, potrivit biografiei postate pe pagina de Facebook oficială a artistei. Este absolventă a Liceului de Matematică-Fizică ”Traian” din Drobeta Turnu Severin.

A fost prim-solistă la ansamblurile ”Danubius” din Drobeta Turnu Severin, ”Nicolae Bălcescu” din Craiova și ”Călușul” din Scornicești, dar a și colaborat cu alte ansambluri artistice din țară în turnee și spectacole.

Activitatea sa discografică însumează 30 de albume și peste 400 de melodii proprii.

De-a lungul carierei artistice, a fost premiată în țară cu trei discuri de aur și cu un disc de platină, iar în Serbia cu un disc de aur. Sursa: AGERPRES

Integral pe AGERPRES

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.