Capitolul la care am fost peste Spania, Brazilia și Germania

 

România a ieșit pe scut din duelul adevărului privind la acest moment starea echipei naționale, cedând cu 3-2 în fața Columbiei, care astfel ajunge la 21 de meciuri fără eșec din 2022 încoace. Sigur, un scor de 3-2 are foarte ușor darul de a înșela foarte mult asupra modului în care s-au desfășurat ostilitățile, sugerând ideea unui destul de pronunțat echilibru. Dar adevărul este cu totul altul. Am făcut acest lucru în două rânduri abia în ultimele minute, când antrenorul Lorenzo i-a înlocuit pe cei mai buni jucători al Columbiei, iar intrările lui Ianis Hagi, Dennis Man, Dennis Drăguș și Florin Tănase au schimbat mult în bine evoluția compartimentului nostru ofensiv. Într-un fel, s-a repetat până la un punct scenariul acelui meci oficial din grupa preliminară la EURO din Elveția, de la Lausanne, unde cele două goluri ale lui Mihăilă din secvențele de final ale meciului ne-au adus un miraculos 2-2 în loc de 0-7. Poate că și acum, mai în glumă, mai în serios, dacă meciul mai dura zece minute am fi repetat miracolul, pentru că am încheiat jocul venind peste ei. Selecționerul Edi Iordănescu nu a văzut acest eșec în negru și a venit cu un argument care pentru el o fi o palidă consolare dintr-un punct de vedere.

„Știam că întâlnim o forță mondială, o echipă completă. Ați văzut că au forță, au viteză, au știința jocului pentru că mulți joacă în Europa. Nu au bătut întâmplător Spania, Germania sau Brazilia. Pentru noi a fost un test util, de maturitate, din care am învățat lucruri. Am avut ocazia să verificăm unde suntem, am schimbat mult, am dat minute, am experimentat lucruri și ne-am asumat. Mă bucur că echipa nu a cedat și, așa cum ne-am obișnuit, am dat tot ce e mai bun.

Ar trebui să avem mai multă încredere în prima repriză. Când primești gol atât de repede, te scutură din punct de vedere emoțional. Îmi doresc mai multă claritate, mișcare și responsabilitate. Fiecare trebuie să își asume că nu pierde mingea. Echipa a încercat, a făcut efort, au existat situații din care am putut genera ocazii. Repriza a doua a fost altceva, jucătorii care au intrat de pe bancă au avut impact, chiar au marcat. Am mai avut situații de a marca, pe lângă cele două goluri. Am șutat de patru ori pe spațiul porții, Brazilia, Germania sau Spania au șutat de maxim trei ori. Nu sunt bucuros de rezultat, dar echipa a dat totul”.

Așadar, pentru selecționer marele câștig al acestui eșec este faptul că am tras mai multe șuturi la poarta sau pe poarta Columbiei decât marile puteri care au în palmares cel puțin un titlu de campioane mondiale. Chiar dacă exceptând cele două goluri pe poartă am mai nimerit doar la execuția lui Moruțan, care nu i-a pus probleme deosebite portarului Vargas.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. Ce-am zis io? Jocul fără minge și pasa la portar. Asta-i tactica, nea Edi…
    Sau Mister Edi…
    Cred că nea Edi, că io sunt doar chibiț. Mai meseriaș o țâră, da’ tot chibiț. Băieții, în schimb, e chibiți profesioniști. La ei este cu Mister.

  2. Trebuie sa remarcam ca echipa nationala de fotbal, are noroc cu caru..vorba aia: ,,prost sa fii, noroc sa ai”. Cu Elvetia, Kosovo, Israel, mai demult si cu alte echipe mult peste noi…Problem va fi, cand ne va parasi norocul, si vom incasa goluri, cu sacul… Nu mai e mult pana atunci…

  3. O echipă joacă cum ESTE LĂSATĂ. Dacă ăia jucau serios până la capăt, nu scăpăm fără 5 sau 6- 0

  4. Asta nu e echipa, e o adunatura de maidanezi.Sa stea acasa.In competitie ne va face tara de ras, maciuca batailor.Romania nu mai are nimic. Daca au ajuns ciobanii de la oi sa ne faca fotbal in Romania, nu trebuie sa ne mire. Pe vremea lui ceasca le rupeam gura la straini la multe, inclusiv la fotbal.Iti crestea inima. Cu maciucile de azi care dau cu stangul in dreptul te apuca scarba.Nu-s in stare sa lege o pasa. Gafaie pe teren, se misca speriati de bombe, parca au 50 de ani.La coada ne facem si mai de kko cu bestiile de huligani care nu stiu altceva decat comportament de animale, tot felul de bolnavi mintal adunati din scursurile capitalei si ale tarii..

  5. @ Deja Ioanițoaia , de la ”avansați”, i-a făcut lotul, unde ”s-a băgat” Ioanițoaia și mai ”funcționează”, ? Probabil că unui selecționer căruia să-i spună Ioanițoaia ce să facă, i-ar funcționa mai bine, ca lui Ioanițoia sau chiar ca lui Cornel Dinu, ?

  6. & Carierele sportive ”copulate” de Ioanițoaia la ”Prietenii lui Ovidiu”, probabil că se evidențiază, în cea mai mare parte, prin ”eșecuri evidente”, ?

  7. & Deci, este ”interesantă” și ”chestia” că, aceia pentru care de regulă marginalizarea de la performanță devine vizibilă, trec și prin studioul lui Ioanițoaia, fiind prezentați ca, ,,Prietenii lui Ovidiu”, ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.