Câți bani a încasat statul de pe urma hotărârilor judecătorești

Direcția generală executări silite cazuri speciale din cadrul ANAF a încasat suma de 498.140.597 lei în perioada 2016-trimestrul I al anului 2019, din care suma de 451.204.278 lei provine din activitatea de executare silită, iar suma de 46.939.319 lei provine din activitatea de valorificare a bunurilor confiscate în materie penală, se arată într-un răspuns dat de secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Attila Gyorgy la o interpelare parlamentară a deputatului Florin Roman. Din datele obținute de la structurile regionale din cadrul Direcției amintite, în perioada 2017-2018, au fost primite pentru punerea în executare, 6.803 titluri executorii privind recuperarea creanțelor bugetare provenite din săvârșirea de infracțiuni reprezentând prejudicii, echivalentul în lei a bunurilor și sumelor confiscate, amenzi, inclusiv cheltuieli judiciare stabilite prin hotărâri judecătorești definitive pronunțate în materie penală.

Rezultatele majore specifice activității de executare silită cazuri speciale, constând în înființarea popririlor la terți, instituirea sechestrelor asupra bunurilor mobile și imobile, valorificarea bunurilor mobile și imobile, sumele realizate din executarea silită, în cursul perioadei 2016-2018, sunt reprezentate de: instituirea a 1.480 de măsuri asiguratorii – în perioada 2017-2018, din dispoziția organului de urmărire penală și/sau a instanțelor judecătorești, constând în popriri asiguratorii asupra disponibilităților bănești și asupra sumelor datorate debitorilor de către terți, precum și sechestre asiguratorii asupra bunurilor mobile și imobile; înființarea a 6.721 de popriri asupra sumelor datorate debitorilor de către terți; sechestrarea unui număr de 1.686 de bunuri mobile; sechestrarea unui număr de 2.538 de bunuri imobile; organizarea unui număr de 1.681 de licitații, în perioada 2017-2018, pentru un număr de 1.104 bunuri sechestrate, din care 494 bunuri mobile și 610 bunuri imobile, fiind adjudecate un număr de 407 bunuri mobile și imobile; valorificarea unui număr de 23 de bunuri prin alte modalități prevăzute de lege (înțelegerea părților, în regim de consignație, vânzare directă etc.), în perioada 2017-2018; întocmirea/avizarea unui număr de 1.652 de referate cu privire la propunerea de declarare a stării de insolvabilitate, în perioada 2017-2018; emiterea, în 2018, a două decizii de atragere a răspunderii solidare.

La nivelul ANAF au fost înregristrate 2.770 de hotărâri/sentințe/decizii definitive pronunțate în materia penală din care s-a dispus confiscarea unor bunuri și/sume de bani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4565 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Amestecate, sunt bani incasati in civil si penal.-
    In civil sunt executari silite ,validari popriri pe debitori, sau ale bancilor pe conturile debitorilor, nu se stie cat au jumulit bancile, averi, imobile, sume etc.
    In penal 46.939.319 lei provenind din activitatea de valorificare a bunurilor confiscate în materie penală,deci a bunurilor provendind din infractiuni; dar sume la care au fost obligati ca si prejudiciu ches din infractiuni nu se vede, -de pilda a delapidat 1 mil lei etc,nu vedem.Daca reprezinta pe 3 ani, nu este asa mare.Secretarul de stat Attila Gyorgy a stiut sa fie destul de netransparent, salvand aparentele si aproape nespunand nimic.Pe cine intereseaza executarile silite in general si in civil mai ales, – si care sunt ale statului ,in civil si penal, marile creante ? DL Iohannis a platit debitul din chirii datorat, a fost executat silit cumva ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.