CCR discută marţi sesizările PDL privind organizarea referendumului

Judecătorii CCR se întrunesc, marţi, pentru a dezbate sesizările formulate de PDL privind actele normative referitoare la organizarea şi desfăşurarea referendumului adoptate de Parlament. Practic, judecătorii decid azi dacă se va putea vota la referendum între orele 7.00 -23.00 sau cum vrea PDL, între orele 8.00 – 20.00.

Pe 19 iulie, vicepreşedintele PDL Sever Voinescu a declarat că PDL a atacat la CCR legile privind organizarea referendumului.

„S-a depus o contestaţie pe legea care aprobă şi modifică ordonanţa de urgenţă referitoare la competenţele CCR, pe legea care modifică Ordonanţa 41 în sensul stabilirii programului de vot şi pe legea care modifică Legea referendumului prin care se stabileşte că de fapt Guvernul este cel care instituie programul”, a explicat Sever Voinescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.