Ce a discutat Tudorel Toader  cu ministrul sârb al Justiţiei 

Tudorel Toader a discutat, luni, cu ministrul sârb al Justiţiei despre cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiţă, Nela Kuburovic subliniind că procedura privind stabilirea îndeplinirii condiţiilor este în curs la Înalta Curte şi că, ulterior, ministrul justiţiei va lua o decizie.

Luni, 26 martie, a avut loc, la sediul Ministerului Justiției din Serbia, întrevederea ministrului justiției, Tudorel Toader, cu Nela Kuburovic, ministrul justiției din Serbia.

„Miniștrii au purtat, de asemenea, discuții despre cererea României de extrădare a lui Sebastian GHIȚĂ. Ministrul KUBUROVIĆ a subliniat că procedura privind stabilirea îndeplinirii condițiilor de extrădare este încă în curs la Înalta Curte și că, ulterior hotărârii instanței, ministrul justiției va adopta o decizie cât mai curând posibil”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei, postat pe site-ul instituţiei.

În cadrul întrevederii, s-a discutat şi despre intensificarea cooperării dintre cele două ministere de justiție.

„Ministrul Justiției din România a precizat faptul că România sprijină cu fermitate parcursul european al Serbiei, iar Ministerul Justiției, în special în cadrul capitolelor de negociere 23 și 24. Cei doi miniștrii au menționat, de asemenea, necesitatea intensificării acestei cooperări, având în vedere faptul că Protocolul care definește relațiile dintre cele două state în domeniul justiției a fost semnat în 2007. De asemenea, cei doi miniștri au convenit negocierea și încheierea unui nou protocol care să dezvolte evoluțiile realizate până în prezent”, potrivit sursei citate.

Ministrul sârb al Justiţiei a precizat că în Serbia o temă de actualitate este reprezentată de interesul în procesul de redactare a amendamentelor constituționale în domeniul justiției, acesta aflându-se în derulare.

„De asemenea, doamna Nela Kuburovic a adăugat că se lucrează și la armonizarea Proiectului de text al amendamentelor la Constituția Serbiei cu propunerile și sugestiile din cadrul dezbaterii publice care s-a finalizat la data de 8 martie a.c., iar ulterior, după armonizare, proiectul va fi înaintat Comisiei de la Veneția pentru avizare. Ministrul justiției din Serbia a menționat că Ministerul Justiției nu va intra în procedura de adoptare, fără avizul pozitiv al acestei instituții”, se mai arată în comunicatul de presă al Ministerului Justiţiei.

Tudorel Toader a discutat, luni, şi cu Vesna Ilić Prelic, președintele Curții Constituționale a Serbiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

5 Comentarii

  1. pai cum sa sustina RO „parcursul european” al Serbiei cand astia adapostesc infractorii romani care fug de justitie!???? si numai pentru acest caz, ca sa nu mai vorbesc de drepturile romanilor de acolo, RO trebuie sa se opuna accesului Serbiei in UE!

    • mai in-cet, mai gesulapu, de care Justitie adusasi vorba? de justitia faroancei ,aia cu probe inventate de nelegiuitu’ de portocala si de lombrosianu’ de fronea, sau cum il cheama pe ambuscat: ” poate sa fie vocea mea, poate sa nu fie vocea mea’…???? inventia aia sinistra nu mai functioneaza , gata! n-a mai funnctionat nici in cazul Cosma, se reia judecata de la zero prob, asa va fi si cu Ghita.

    • serghei perus,un rahat de trepadus
      De cand se confunda Justitia cu procuratura mai pastaie?nu v-au mai ramas neuroni functionali dupa sedintele de spalare a creierelor de la varan-tv?

  2. Parca mai stie el ce a discutat?A bifat si Belgradul care are o ministroasa de Injustitie misto,pe langa care Tudorel parea eliberat recent !

  3. Eu cred c-au povestit despre cum sa se faca pierdute in continuare actele cerute de judacatorii sarbi,ca poate scapa securiciul ghita de extradare…cine vrea sa se intalneasca cu pacaliciul asta ce vorbeste mult fara a spune ceva?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.