Ce variantă a gândit Orban pentru măşti gratuite

Premierul Ludovic Orban a anunțat că statul va asigura măştile necesare purtării în spaţii publice, însă nu pentru toată lumea.

Astfel, persoanele aflate în pragul sărăciei vor primi gratuit aceste produse de protecție, iar restul populațuiei va cumpăra din fonduri proprii măști.

„Este o măsură necesară în spaţii închise. Pentru persoanele care nu au venituri pregătim un mecanism de distribuţie în care persoanele care nu au venituri, care se află sub pragul sărăciei în baza anchetelor sociale, vom stabili un mecanism de punere la dispoziţie a acestor măşti. În ceea ce priveşte ceilalţi cetăţeni vor trebui să îşi achiziţioneze măşti”, a spus Ludovic Orban, la Antena 3.

Premierul a adăugat, în aceeași intervenție, că restricţiile vor fi ridicate gradual, începând din 15 mai.

„Se va renunţa gradual la măsurile restrictive, începând cu data de 15 mai. Avem o analiză în curs de realizare pe fiecare măsură restrictivă. Analizăm eliminarea fiecărei restricţii din punct de vedere al riscului epidemiologic sau al efectului economic sau de altă natură. Analiza e în curs de realizare.

Sper să nu fie necesar să amendăm pe nimeni. Eu nu îmi doresc să amendeze poliţia sau jandarmeria pe nimeni. Eu îmi doresc ca toţi cetăţenii să respecte măsurile. Nu va mai exista nicio restricţie în ceea ce priveşte libertatea de mişcare. Nu va trebui să mai dăm nicio declaraţie. O să rămână anumite restricţii”, a mai spus Orban.

Orban a mai spus că în România capacitatea de testare a crescut, fiind realizate 7.000 de teste pe zi

„Am crescut capacitatea de testare. În ultimele intervale de 24 de ore s-au efectuat peste 7.000 de teste zilnic. Numărul persoanelor diagnostocate pozitiv este sub 400. Chiar astăzi (vineri – n.red.) cred că este prima zi în care numărul de persoane vindecate a depăşit numărul de persoane infectate. Sigur, asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm la comportamentul responsabil.

Trebuie să ţinem cont în continuare de regulile stabilite”, a declarat Ludovic Orban, la Antena 3.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

  1. Vor asigura masti din banii nopstri,nu din salariile lor!Bugetarii=viermii care rod uzufructul muncii noastre!

  2. Ca Romania are o capacitate dubla de testare numai ca nu i se solicita nu afirma PM ca s-au efectuat 7.000 de testari, ramanea tot la 2000…

  3. „Sub pragul sărăciei” ??? Da’ unde le duceti, nene, direct la cimitir ? He he ! V-am spus eu ca nu e bine sa stergeti de pe mobil pozele cu „VOTAT PNL” si „VOTAT IOHANNIS” … Acum, daca n-ati facut-o, adio participare la marea tombola a mastilor ! …

  4. Ii doare la 14000 kilometri distanta de cetatean! Minte de ii sare si botnita din mana sau buzunar! Voi sunteti constienti ca in nicio tara nu se fac teste masiv cum latra horban ca face in Romania? Chiar voi credeti minciunile prostovanului mantolina?! Ce sa spuna si el, da la saraci, spune asta deoarece saracii nu pot anunta la tv daca li s-a dat sau nu! Sau, daca li se da, poate sunt de alea false prin care strecori branza, ori cartonate incat nu ai ce face cu ele! Pentru aceasta perioada oribila cu guwernerul mieu, nu sunt vinovati decat psd-alde care sunt complici de ani de zile la impartirea borcanului cu miere, toti se feresc de anchete prin oferta de „salarii si pensii spectaculos de mari”!

  5. Pandemia va aduce o foamete de proporţii Biblice, afectând circa 265 de milioane de oameni, a declarat pentru The Guardian David Beasley, şeful ONU pentru asistenţă alimentară:”Nu e vorba despre oameni care adorm fără să fi mâncat”, a adăugat acesta într-un interviu. ”Vorbim despre condiţii extreme, stare de urgenţă, oameni care vor muri în lipsa hranei.” Din păcate, sunt şanse foarte mari ca sistemele fragile de asistenţă medicală din ţările sub-dezvoltate să nu poată face faţă coronavirusului, iar dezastrul economic va duce la o situaţie dramatică a gestionării resurselor de bază. „Nu e doar pandemie, ci o pandemie a foametei”, a spus Beasley. ”Este o catastrofă umanitară şi alimentară.”
    https://www.theguardian.com/global-development/2020/apr/21/coronavirus-pandemic-will-cause-famine-of-biblical-proportions

    Iresponsabilii din Guvernul actual se pare ca sunt incapabili sa inteleaga gravitatea situatiei, permitand exportul de cereale și alte produse alimentare.

  6. Din ultimii bani care imi vor mai ramine nu-mi voi cumpara de mincare, ci o arma. Macar daca crap eu de foame, sa crape si cei care m-au facut sa crap de foame !

  7. Va trebui sa scapam la alegeri de acest guvern care nu are nimic pentru oameni doar pentru privati.

  8. daca este „obligatoriu” fiecare „spatiu aglomerat” trebuie sa ofere GRATUIT doritorilor si fara a-i obliga in fapt – pentru ca asta contravine drepturilor omului – masti. asa este in suedia. numai ca acolo nu exista „obligativitate”. pana la urma fiecare este dator cu o moarte. macar mori in picioare nu traiesti in genunchi.

  9. daca is obligatorii ,sa le poarte cei care le primesc gratuit. adica cei care n-au muncit legal o viata. cei care am muncit 40 de ani si avem o pensie de 1500 lei , nu prea ne permitem doua masti pe zi. asa ca v-om risca.daca nu ne peind , bine. daca ne prind, ii v-om astepta pe liberali la alegeri.

  10. Pai sotia ministrului sanatatii cui ar mai vinde masti la 15 leuti bucata?

  11. @Corector – ti-as dori sa-ti inscri copiii la o scoala privata. Sa te operezi pe inima la un spital privat. Sa te apere de hoti o firma privata. Sa te judece, un judecător privat. Sa te duci la o primarie privata ca sa-ti rezolvi problemele cu parcare, etc. Sa te adresezi unui CJ privat, etc. Sa-ti ofere stelele si banetul garla pe carei-i iei o firma privata,sa-ti plătești taxele la o firma privata. Sa-ti iei pensia de numai de la o firma privata, etc.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.