Cele mai importante evenimente culturale ale lunii februarie

Artmark vă prezintă cele mai importante evenimente ale lunii februarie pentru viaţa culturală românească.

Expoziţia Corneliu Baba. Fundația Centrul Cultural ArtSociety din România cu sprijinul ICR Beijing organizează în China o amplă expoziție itinerantă dedicată lui Corneliu Baba.

A doua oprire a expoziției, după popasul de la Muzeul Quan Shanshi din Hangzhou, este la Jiangxi Art Museum din Nanchang. Expoziţia reuneşte 60 de lucrări ale maestrului român din 17 muzee de artă, dar și din cele mai prestigioase colecții private de artă din România şi din străinătate. Curator: Doina Păuleanu  Durata: 20 ianuarie – 22 martie 2019

 

Eternitatea modernității – patru generații din familia artistului Hans Mattis-Teutsch.

 

Expozitia aduce în fața publicului picturi, sculpturi, animații 3D și instalații. Pentru prima dată, lucrările a patru generații de artiști din familia Mattis-Teutsch vor fi prezentate în România.
Organizator: Muzeul de Artă Timișoara Curator: Thomas Emmerling Durata: 18 octombrie 2018 – 15 martie 2019

 

Vasile Stoica. Expoziția este dedicată omului diplomat Vasile Stoica, născut în localitatea Avrig, din apropierea Sibiului. Vorbitor a 14 limbi străine, Vasile Stoica a fost un apropiat al lui Thomas Masaryk și al lui Ionel I.C. Brătianu, luptător pentru fondarea și consacrarea României Mari, președinte în 1918 al Ligii Naționale a Românilor din America, ministru plenipotențiar în Bulgaria și Albania, Țările de Jos, secretar general al Ministerului Afacerilor Externe.


Organizator: Muzeul National Brukenthal, Casa Albastră Curatori: prof. Univ. Dr. Ioan Opriș, Dr. Alexandru Constantin Chituță Durata: 23 ianuarie – 24 februarie 2019

 

Gustav Klimt. Precursor al modernității. Alături de Josef Hoffmann, Otto Wagner, Joseph Maria Olbrich, Richard Gerstl, Egon Schiele şi Oskar Kokoschka, Gustav Klimt (1862 – 1918) este exponentul unei epoci fascinante, ale cărei ecouri se resimt până în prezent. Compusă din 15 panouri cu texte explicative și imagini, expoziția se oprește asupra celor mai importante repere din activitatea artistului.


Organizator: Muzeul Municipiului București și Forumul Cultural Austriac București Durata: 15 ianuarie – 28 februarie 2019

 

Momente ale istoriei naționale. Dimitrie Paciurea (1873-1932), proiecte de monumente. Expoziția prezintă câteva dintre schițele și proiectele monumentale realizate de artist între 1909-1932. Se scoate în evidență segmentul tematic al marilor momente ale istoriei naționale, interpretate de Dimitrie Paciurea în formule plastice sintetice, la limita dintre simbolism și expresionism.


Organizator: Muzeul Național de Artă al României
Curator: Monica Enache
Durata: 2 decembrie 2018 – 3 martie 2019

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.