Cercurile încrederii, o nouă premieră a Teatrului Național Timișoara

Într-un decembrie al bilanțului la nivel istoric, dar mai ales individual, Teatrul Naţional își invită publicul la un exercițiu de sinceritate. Cea de-a doua premieră a finalului de an, programată miercuri, 19 decembrie, de la ora 19, la Studio ”Uțu Strugari, Cercurile încrederii, propune o explorare la nivel teatrala rolului și responsabilității pe care fiecare dintre noi îl are în acel cerc al încrederii pe care tinerii se bazează în descifrarea locului lor în lume. 

Pornind de la textul câștigător al Concursului Național de Dramaturgie ediția 2017, scris de Radu Popescu, Cercurile încrederii este un spectacol despre maturizare. În mod paradoxal, nu doar despre maturizarea a cinci liceeni dintr-o trupă de teatru școlar, puși în fața unor alegeri pe care nu sunt pregătiți să le facă, ci despre procesul de maturizare pe care ar trebui să-l traverseze o întreagă societate prea puțin atentă la nevoile noii generaţii. Adolescenți infinit mai liberi, dar la fel de dezorientaţi și pasibili de manipulare ca și cei din generaţiile precedente. În lipsa comunicării autentice, posibilele punţi de întâlnire cu lumea adulților se prăbușesc una câte una, pavând, în fapt, drumul spre dezastru. 

Conceput de regizoarea Mihaela Lichiardopol într-o cheie teatrală deschisă către spectator, Cercurile încrederii este și o invitație la dialog asumat, astfel că spațiul scenografic imaginat de Geta Medinski devine concomitent un spațiu pentru reprezentare, dar și pentru dezbatere. 

Echipa de creație a spectacolului este completată Laura Avarvari, Daniela Bostan, Roberta Popa, Ana Maria Cojocaru, Paula Maria Frunzetti, Cristian Szekeres, Costa Tovarniski și Victor Manovici, iar muzica originală îi aparține lui Gabriel Almași. 

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.