Tehnologia de însămânțare a norilor, soluție pentru secetă

China folosește o tehnologie de însămânțare a norilor pentru a umple râul Yangtze care se micșorează din cauza secetei, potrivit CNN.

Avioanele chinezești utilizează o tehnologie de însămânțare a norilor pentru a aduce mai multe precipitații deasupra fluviului Yangtze, care a secat în unele părți, în timp ce o mare parte a Chinei este afectată de secetă și se confruntă cu cel mai mare val de căldură înregistrat vreodată.

Mai multe regiuni de pe Yangtze au lansat programe de modificare a vremii, dar rezultatele nu sunt încă cele așteptate.

Ministerul Resurselor de Apă a anunțat miercuri, într-un comunicat, că seceta din tot bazinul fluviului Yangtze afectează negativ securitatea apei potabile a populației rurale și a animalelor, precum și creșterea culturilor”.

Miercuri, provincia Hubei din centrul Chinei a devenit ultima care a anunțat că va semăna nori, folosind iodură de argint pentru a provoca precipitații.

Cel puțin 4,2 milioane de persoane din Hubei au fost afectate de o secetă severă începând din iunie, a declarat marți Departamentul provincial de gestionare a situațiilor de urgență din Hubei. Mai mult de 150.000 de persoane din această regiune au dificultăți în a avea acces la apă potabilă, iar aproape 400.000 de hectare de culturi au fost afectate din cauza temperaturilor ridicate și a secetei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

7 Comentarii

  1. La noi se însămânțează prostia cu iod ..nu vedeți ce creaturi au ieșit de 30 de ani încoace?..

  2. Mai trebuie să ai și norii pe cer ca să-i însămînțezi și pe ei artificial ca pe vite și oameni mai nou …probleme noi pt a rezolva probleme vechi samd.

  3. Trebuie sa știi și cum sa însămânțezi.dat mai ales unde.
    Asta-i știință nu Dorel

  4. Am citit undeva că În Emiratele Arabe Unite, parcă, unde nu au ploaie, și-au construit uzine de desalinizare și au apă potabilă iar sarea care rezultă o împrăștie cu avioane în atmosferă, se formează nori, plouă și apa căzută o adună în bazine mari de retenție. Brava lor.Se interesează cineva de la noi de ac. experiență? Sau noi producem ,, apă de ploaie,, direct în șed. de guvern ?

  5. Mai jucati-va voi mult de-a Dumnezeu, c-o sa vedeti cat de curand consecintele nebuniei voastre!

  6. toti cretinii fac experiente pentru schimbarea climei=chinezii sunt prezenti

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.