Cifra care arată condițiile din școli

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, anunță că, la 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, în România sunt 2.418 unități școlare cu grupurile sanitare în exterior, dar ne liniștește fluturând programul de guvernare.

„La 159 de ani de la Unirea Principatelor Române avem 2418 unități școlare cu grupurile sanitare în exterior. Prin programul de guvernare PSD-ALDE, în cel mult 3 ani, autoritățile locale, județene și centrale vor face ca toate unitățile școlare din România să aibă condiții decente pentru educația elevilor și preșcolarilor”, a scris, pe Facebook, Liviu Pop.

Ministrul a alăturat mesajului și un tabel cu numărul de astfel de unităţi şcolare din fiecare judeţ al ţării, cele mai multe școli, respectiv 389, aflându-se în județul Vaslui.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Ce îmi amintesc din Școala nr 2 Baia Mare unde am făcut clasele primare este doamna ,tovarășa, învățătoare Adelaida Micle, Iar din clasele V – VII pe profesoara de română dna. Vornicescu, profesoara de matematică dna. Șincai, extraordimarul profesor de istorie dl. Volicovschi care ce cam bumbăcea dar știu și azi ca economia este formată din industria, agricultura, comerțul și transporturile, dl. profesor de naturale Ilieșiu câte a ridicat împreună cu noi o seră, profesorul de sport Pap Laszlo care ne ducea în excursii, colegii și colegele de clasă evrei ,care deși știau ca vor pleca cândva în lume, erau mai buni ca mine la românâ și istorie și nu teracota cu lemne, podelele date cu motorină sau veceul din fundul curții. Toți colegii plecați în Israel sau SUA inclusiv la întâlnirea de 50 de ani de la absolvirea liceului au omagiat amintirea profesorilor plecați dintre noi și pe cei prezenți, patru, și școala care au făcut-o în România cu care s-au realizat fără probleme prin țările unde s-au stabilit. Omenii, caracterele, dragoste de meserie, destinele multora, de la clasele primare, secundare, liceu, școală profesională și facultate sunt meritul dascălilor răbdători, peseverenți și dedicați care ne-au format. Colegii care s-au făcut dascăli la întâlnitile aniversare toți spun ca au avut ca model un anumit profesor. Civilzația este necesară dar statistica despre veceuri nu spune nimic. Dl. Ministru să ne comunice tabelul cu profesorii care lucrază benevol după-masa și peste vară cu elevii care vor mai mult, sau cu olimpici.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.