Cinci frați, „adoptați” de polițiști

Soarta a cinci fraţi din Vâlcea, orfani de tată şi cu o mamă cu probleme de sănătate, a fost schimbată după intervenţia unei poliţiste din judeţ. Datorită acesteia și a colegilor săi, micuţii au o casă utilată cu cele necesare.

În luna august, mama copiilor, o femeie, de 39 de ani, a solicitat sprijinul polițiștilor de la Postul de Poliție Făurești, din județul Vâlcea, să-i găsească și să-i aducă acasă fetița, de 14 ani.

„Cea mică plecase cu două zile înainte. Polițiștii au întrebat-o pe femeie de ce așa târziu a anunțat dispariția. Mama a dat un răspuns halucinant, susținând că…,,a crezut că este închis la poliție’. Polițiștii au început să o caute pe micuță, iar în aceeași zi, cu sprijinul pompierilor și al jandarmilor, au găsit-o… într-o altă comună, dintr-un alt județ. Silvia ne-a povestit că a făcut acest gest, pentru că voia să ajungă la fosta casa părintească, în localitatea Pleșoi, din județul Olt. Pe drum s-a rătăcit. A fost găsită de o fată, Claudia, care a invitat-o să locuiască la ea acasă. Pentru a scăpa de traiul greu de acasă, minora a hotărât să rămână împreună cu Claudia. Polițiștii au discutat cu sora mai mare a micuței, Andreea… Și-a amintit că, în urmă cu un an, și ea a plecat de acasă, tot pentru a scăpa de greutăți, dorind să ajungă tot la casa părintească din județul Olt, pentru a se gospodări singură”, arată IGPR într-un comunicat transmis sâmbătă.

Povestea lor tristă a început în urmă cu cinci ani, când fetele, împreună cu alți 3 frați (un băiat și două fetițe), rămași orfani de tată, cu o mamă cu probleme de sănătate, care a hotărât să abandoneze casa din Pleșoi și să se mute cu bunica și concubinul, într-un sat din județul Vâlcea, într-o casă din lemn, cu două camere, conform IGPR.

„Condițiile grele de trai și faptul că muncea cu ziua, nu au împiedicat-o pe Andreea să absolve clasa a — IX — cu media 8,90. Andreea este un copil maturizat prea devreme, pe umerii căruia apasă greutățile vieții, responsabilitatea fraților săi, de care se ocupă în ceea ce privește pregătirea lecțiilor, dar și educația, creșterea și îngrijirea lor. ‘Le-am cusut ghiozdanele pentru școală fraților mei…’, povestește ea. Acum, toți cei cinci copii locuiesc împreună. Andreea este un copil care crește copiii mamei sale! A promis că va învăța carte ca să devină polițistă. Colega noastră, Nicoleta Viorel, a făcut cunoscut cazul, astfel că Primăria le-a pus la dispoziție o casă. S-a produs o mobilizare impresionantă, însuflețită de Nicoleta, și astfel au fost mobilate două camere de locuit. Polițiștii au adunat bani, au cooptat și alți oameni și astfel le-au fost puse la dispoziție obiecte de uz casnic, televizor, aragaz, combină frigorifică, sobă, tot ce ar putea avea nevoie”, mai relatează Poliția.

„Impresionată de povestea acestor suflete nevinovate, mi-am propus să le fiu alături. Am încercat să fac cunoscută situația lor, am vorbit despre cazul lor colegilor mei, care au fost foarte receptivi. Am pus mână de la mână și am reușit să strângem câțiva bănuți și am cumpărat două sobe pentru a le asigura sursa de încălzire. Prin mărinimia colegilor am reușit să strângem articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, obiecte de uz casnic”, a povestit polițista Nicoleta.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

  1. Articolul e scris asa de prost ca nu am inteles de fapt in ce sat li s-a dat casa, daca acei copii mai traiesc cu mama lor.
    „Politista Nicoleta” ? Articol iscalit I.R. ?
    Cine oare v-a facut ziaristi?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.