Cinci greşeli mari pe care le fac părinţii atunci când vine vorba de instalarea unui scaun auto pentru copii

Să achiziţionezi un scaun auto pentru copii este obligatoriu şi pedepsit prin lege în cazul în care acest lucru nu se întâmplă, astfel că devin importante alte lucruri care să asigure siguranţa şi confortul celui mic. Să ai un scaun auto pentru copii nu este suficient, iar acest lucru trebuie să fie inteles de toţi părinţii. Specialiştii susţin faptul că există câteva greşeli frecvente pe care mămicile şi tăticii le fac în momentul în care instalează un scaun auto pentru copii în maşină.

Astfel, chiar şi într-un scaun auto pentru copii, cei mici se pot răni în cazul unui accident nedorit de maşină, în cazul unui impact.

Iată greşelile pe care părinţii le fac atunci când vine vorba de un scaun auto pentru copii:

1. Poziţionarea incorectă a unui scaun auto pentru copii în maşină

E important de ştiut faptul că un scaun auto pentru copii se montează pe bancheta din spate a maşinii, nu pe scaunul din dreapta şoferului. Pe locul menţionat anterior, el este expus acţiunii airbagurilor. Pe bancheta din spate, scaunul auto trebuie să fie montat cat mai spre centrul ei, departe de geamurile laterale. Specialiştii recomandă ca un scaun auto pentru copii să fie poziţionat invers banchetei până când cel mic împlineşte vârsta de un an. După aceea, poate fi montat normal, pe banchetă, cu faţa spre şofer.
Mai mult decât atât, un scaun auto pentru copii trebuie să fie montat într-un unghi de 45 de grade. Nici prea vertical, nici prea orizontal.

2. Achiziţionarea unui scaun auto pentru copii second hand

Dacă decizi să cumperi un scaun auto pentru copii la mâna a doua, trebuie să cunoşti istoricul sau în detaliu, mai exact dacă a fost implicat în vreun accident sau dacă a fost reparat. Un scaun auto pentru copii nu trebuie să fie mai vechi de 6 ani, să nu fie deteriorat, să nu aibă părţi lipsă şi să aibă certificatul care atestă data fabricării şi seria modelului. În cazul în care nu respectă aceste reguli, poate pune în pericol viaţa celui mic în cazul unui accident.

3. Alegerea unui scaun auto pentru copii în neconcordanţă cu vârsta şi greutatea copilului

Trebuie ştiut faptul că un scaun auto pentru copii vine în mai multe tipuri, adaptate şi create pentru o anumită greutate sau vârstă a celor mici. Studiaţi cu atenţie caracteristicile fiecărui scaun auto pentru copii, pentru a fi siguri că faceţi alegerea cea mai bună şi că cel mic va fi în siguranţă pe tot parcursul drumului, fie el lung sau scurt.

4. Conectarea greşită a centurilor de siguranţă ale unui scaun auto pentru copii

Citiţi cu atenţie manualul de utilizare a scaunului auto pe care l-aţi cumpărat, pentru a identifica astfel centurile de siguranţă pe care le aveţi. Verificaţi mereu înainte de plecare dacă bebe are bine fixată centura de siguranţă când este într-un scaun auto pentru copii.

5. Alegerea unui scaun auto pentru copii incompatibil cu maşina pe care o conduceţi

Nu este suficient să alegeţi un scaun auto pentru copii potrivit cu vârsta şi greutatea copilului, ci trebuie ca el să fie potrivit şi cu maşina pe care o conduceţi. Totuşi, o veste bună: puteţi cumpăra un scaun auto pentru copii dotat cu sistem de prindere universal, care îl face compatibil cu orice tip de maşină.

Viaţa copilului dumneavoastră este importantă şi, din nefericire, accidentele se pot întâmpla oricând, asta în ciuda faptului că sunteţi un şofer foarte bun. Tocmai de aceea noi vă invităm la Noriel pentru a alege un scaun auto pentru copii pe placul dumneavoastră, care vine la pachet cu un set de instrucţiuni clare şi precise, astfel că veţi putea evita orice greşeală frecventă şi vă veţi putea bucura de plimbările cu cel mic în linişte şi în siguranţă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.