Detalii despre procurorul din cazul Caracal

Cristian Ovidiu Popescu, procuror la parchetul Judecătoriei Caracal, cel care nu ar fi permis poliţiştilor să intre în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6.00, a fost premiat în 2010 de Laura Codruța Kovesi, pentru instrumentarea unui număr mare de cauze complexe sau cu impact în comunitate.
Popescu este purtător de cuvânt al parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal și a fost, pe rând, membru al mai multor asociații de magistrați, precum Asociația Procurorilor din România și Asociația Magistraților din România. Magistratul încasează lunar un salariu de peste 10.000 de lei, este căsătorit, soția sa este psiholog în Caracal și au împreună o fetiță.
Procurorul din Caracal a fost premiat în 2010 de către șeful Parchetului General, la acea vreme Laura Codruța Kovesi, pentru merite deosebite, precum instrumentarea unui număr mare de cauze, un număr ridicat de rechizitorii, cauze complexe sau cu impact în comunitate.
La acea vreme, cu ocazia acordării premiului, Kovesi le spunea magistraților din subordinea sa că: ,,Avem nevoie de un efort comun pentru a găsi soluţii care să împace ideile şi viziunile diferite prin echilibrul dintre lege, realitatea socială şi responsabilitatea profesională, pentru a nu ne irosi energiile în lupte inutile. Am încredere că vom da dovadă de responsabilitate, pentru că fără voinţa de schimbare, deschidere si mai ales solidaritate nu vom reuşi să construim nimic durabil si validat social. Sunt convinsă că împreună vom reuşi să facem din Ministerul Public o instituţie performantă şi respectată”.
La 9 ani ani distanță, procurorul Cristian Ovidiu Popescu, cel care a solicitat și primit mandat de percheziție pentru a pătrunde în casa lui Gheorghe Dincă, bărbatul care ar fi ucis-o pe Alexandra Măceșanu, ar fi dat ordin polițiștilor să nu intre până la ora 6.00 în locuința acestuia.
Mediafax l-a contactat pe prim procurorul de pe lângă parchetul Judecătoriei Caracal pentru o poziție pe această situație, însă acesta nu a răspuns apelurilor telefonice și mesajelor.
Totodată, reprezentanții parchetului din Caracal au precizat că procurorul s-a prezentat până acum la serviciu.
Joi, Popescu va afla dacă este sau nu suspendat din funcție.
Procurorii CSM se întrunesc pentru a discuta propunerea inspectorilor judiciari de suspendare a procurorului din Caracal, care nu ar fi permis agenților de poliție să încalce mandatul de percheziție și să descindă în casa lui Gheorghe Dincă din Caracal înainte de ora 6:00.
Secția pentru procurori a CSM se întrunește după ce Inspecția Judiciară a anunțat, miercuri, că a început cercetarea disciplinară față de procurorul Cristian Ovidiu Popescu. Inspecția a propus CSM suspendarea acestuia din funcție până la încheierea cercetării disciplinare.
„Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie pentru procurori au dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procurorul Popescu Cristian Ovidiu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal sub aspectul săvârşirii abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a, constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă”, se arată în informarea Inspecției Judiciare.
La rândul său, Nicolae Alexe, fost adjunct IPJ Olt, a declarat că a propus procurorilor care se ocupau de dispariția Alexandrei (între care și Cristian Popescu), să intre în flagrant în casa lui Gheorghe Dincă, invocând prevederea din Constituție care le permitea acest lucru, însă magistrații nu au fost de acord, deoarece nu erau siguri că victima e acolo.
Totodată, Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR, a declarat, pentru Mediafax, că în cadrul unei discuții, procurorul de caz a subliniat că ar proceda la fel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

6 Comentarii

  1. Jigodiile statului paralel si lupta lor conta dretului la viata al omului. Fara remuscari, fara bun simt, fara responsabilitati, far cartre, far minte, fara caracter, fara cultura, fara emopatie, fara respect fata de om. Cam la atat se redce profilul marilor luptatori importiva coruptiei. Si cica, gloaba aia care i-a pastoriti mai vrea si sefa pa la UE. poate pe la M..e

  2. Pe Kovesi o interesa sa schimbe mentalitatea procurorilor si nidecum sa respecte legea in vigoare intocmai si la timp. Deci Kovesi facea politica in varful procuraturii! Rezulatul se vede, magistratii fac politica si procurorii santajeaza judecatorii si politistii cu dosare penale ca sa-si schimbe mentalitatea dupa cum vrea Kovesi. Huuo Johanis seful suprem al procurorilor cu mentalitate fascista si care nu au nicio treaba cu legea si constitutia!

    • Zău, mă?
      Dacă n-ai avea un creier ca al lui Lenin (l-a avut neobșnuit de mic), ai ști ce știe toată țara. Judecătorii sunt cei care au făcut praf de nenumărate ori rechizitoriile întocmite de procurori. Pe chestia asta au fost și vor fi eliberați mari tâlhari ai țării. Alții nini n-au dat cu ”subsemnatu”.
      Toarnă-ți câteva Kg de criblură în mansardă, până la greutatea normală. Poate t-ăi dăștăpta!
      cu salutări din Cluj
      Boule.

  3. nicio surpriza ca l-a decorat. sunt de aceeasi micime si ticalosie. lepra are viitor, e tocmai buna pt dna central, cu leafa si privilegii pe masura. iata ce mizerie au facut acesti trogloditi – baba betiva macovei, gloaba agramata kovesi si catarul incompetent iacob – din procuratura…

  4. Ipoteza: procurorul a interzis intrarea la locul faptei, pentru a permite stergerea unor urme si mutarea fetei rapite.

  5. nu cumva nevasta-sa , psiholog, l-a atestat pe dinca in vederea reinnoirii carnetului de conducere in 2018 ??

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.