Cine se va ocupa de litigiile grele ale României

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat joi că s-a constituit la nivel guvernamental un nucleu format din 15 jurişti, din Ministerul de Finanţe şi SGG, care trebuie să gestioneze litigiile în care este implicat statul român.

El a fost întrebat după şedinţa de guvern dacă ne putem aştepta la un anunţ privind litigiul cu Roşia Montană vineri.

”Este un subiect de mare interes public care mă hazardez să spun, ne-a luat cumva prin surprindere pe mai mulţi dintre noi, deşi o estimare a deciziei pe care o aşteptăm era încă de anul trecut şi într-adevăr e posibil să avem ceva până în 10 februarie, fiind sâmbătă bănuiesc că mâine putem afla. (..) dar de asemenea o marjă lărgită a comunicării acestei decizii ar putea să se extindă până în luna martie”, a afirmat Mihai Constantin.

Potrivit lui Constantin, ”Guvernul este pregătit să primească această decizie în mod oficial, când va decide Curtea de Arbitraj să o comunice”.

Acesta a arătat că, şi în contextul unui alt litigiu pe care îl aşteptăm, şi anume cel legat de Pfizer şi de dozele de vaccin, ”prin ordonanţă de urgenţă astăzi s-a constituit la nivel guvernamental, la nivel de Minister de Finanţe şi la nivel de Secretariat General al Guvernului, un nucleu format din 15 persoane, jurişti, care trebuie să gestioneze toate informaţiile pe care le pot avea alte ministere sau entităţi ale statului cu privire la litigiile în desfăşurare sau în viitor ale statului român, similare cu cele Roşia Montană sau Pfizer”.

”Acest nucleu constituit astăzi, pe baza unui fundament legislativ preexistent, prin care Ministerul Finanţelor oricum avea responsabilităţi de gestionare a acestor litigii, va aduce la zi informaţiile la nivel guvernamental”, a subliniat Constantin.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai spus că este posibil să avem o decizie comunicată mâine, dar este posibil să fie la o altă dată.

Întrebat de unde sunt cei 15 jurişti, Mihai Constantin a precizat că zece persoane sunt din structura Ministerului de Finanţe şi se ocupau şi până acum de aceste litigii. Constantin a anunțat că cei 10 jurişti din cadrul Ministerului de Finanţe beneficiază de o majorare salarială pentru o compensare a efortului suplimentar şi pentru o stimulare profesională, iar acestora li se adaugă 5 angajaţi jurişti de asemenea din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

  1. Serios?! Dar până acum, la cate miliarde a pierdut Romania pe banda rulanta, cine s-a ocupat? Citez „s-a constituit la nivel guvernamental un nucleu format din 15 jurişti, din Ministerul de Finanţe şi SGG, care trebuie să gestioneze litigiile în care este implicat statul român.”. Care e debutul înțelegerii? Cumva întâi o uriașă prima, și după, praful și pulberea? De 34 ani asta se practica! Procesul cu frații Micula, tot acesti juriști sau, care juriști s-au ocupat de au rămas banii la frații Micula? Nu cumva justiția trebuie, obligatoriu, sa recupereze banii de la avocații care au fost implicați în procese? Doar așa se vor invada minte sa apere până la decizia definitivă, un proces !

  2. Ce vor face aceasta „adunare” de juristi ? Vor studia , vor analiza , vor constata, vor masura si vor aprecia ! In final se va hotara marele pierderi ale Romaniei, cum ar fi cele din „Afacerea Rosia Montana”, sau „Afacerea vazccinurilor anticovid”, trebuiesc „pasate” in spatele poporului roman ,la datoria publica ,deoarece el este vinovat , pentru ca exista! Si daca exista sa plateasca! Dar cei care sunt vinovati de incompetenta si habarnism , si au adus tara in situatia asta ce patesc ? Raspunsul il stim cu totii: NIMIC! Dar ce vina are poporul roman ? Cum spuneam , e vinovat pentru ca exista, asa ca sa plateasca , la fel cum plateste si pentru procesele pierdute de Romania la CEDO! Adevaratii vinovati stau neclintiti si linistiti pe posturile lor si maine pot gresi din nou! Nu conteaza! Romania , ca stat , nu se indreapta impotriva celor vinovati , ci impotriva poporului ! Oare asa spune Constitutia? Eh, cui ii mai pasa de ce zice Constitutia? Zice ca „nimeni nu este mai presus de lege”! Aiurea!

  3. Lasati ” juristii ” din Romania! Angajati avocati adevarati din strainatate, specializati in asemenea litigii. Altfel, vom plati de ne vom usca.

  4. Parcă totuşi sună altfel decât anunțul precedent când căutați firme de avocatură. De unde şi până unde instituțiile publice angajează firme de avocatură când ele au obligația să angajeze jurişti care, spre deosebire de avocați poartă răspunderea pentru ceea ce fac sau nu fac, împreună sau în mod solidar cu cei care conduc instituțiile şi cu cei care dețin orice alt gen de responsabilități conf. fişei postului.

  5. De ce mințiți? Ați plătit o firmă de avocatură cu 42 de miloane de euro doar pe speța Roșia Montana!

    Apărați corupția sistemica cu nerușinare!
    Oportunitatea ca Roșia Montana ați folosit-o ca să angajați firma de casă de avocatură să nu câștige procesul ca nu ați dat nici voi documente la timp (subminarea economiei, corupție și înaltă trădare scrie pe voi), ca apoi din miliardele plătite grupului infracțional organizat să vă luați și voi mită.

  6. Ăștia ori sunt proști , ori sunt trădători ? Să înțelegem că până acum s-a ocupat ”tanti Aglaia” de litigiile României ? Serios ? Aici suntem ? De ce vă mai ținem pe bani buni prin ministere și ambasade ? De ce se preumblă Iohăniță vodă prin lume ? Dar ”serviciile” unde sunt ? Ce fac , cu ce se ocupă , croșetează cumva fulare cu ”slava Ucraina”. Că vă mai rabdă pământul ?

  7. Micula, Pfizer, R.Montana si la usa bate Euroins de la bulgari. Asa ca afaceri mai proaste ca in Ro nu face nici o tara fosta socialista. Avem in guvern hoti si prosti cu patalama. Macar in vremea dinainte de 1990 intrau la puscarie pe ani grei, li se confiscau averile, acum se prescrie totul.

  8. Care litigii grele – am atacat pe cineva si am fost infranti ??? Daca Fraiereanu semneaza cu banca si ramane fara casa doarme sub clar de luna, nu plateste sau nu doarme in casa lui Berceanu, Tariceanu, Basescu, Nastase, Ponta, Ciolos sau a altor borfasi !

  9. Pentru țara cu cele mai mari pensii speciale posibile şi imposibile, avem cei mai praf „jurişti” făcuți pe examene luate pe şpăgi, nepotisme şi fabrici de diplome deep-fake trase la xerox. Nu mă credeţi? Verificați condamnările la CEDO. Vedeți că tribunalele internaționale nu sunt CAB-CAP sau ICCJ să rezolvi cu telefoane la Predoiu şi Savonea.

    Vreți să pierdeți toate procesele? – Angajați „jurişti” MADE IN RRUMÂNISTAN!

    DUPĂ CE CĂ SUNT PROŞTI, SUNT ŞI TRĂDĂTORI! TE VÂND CEL MAI IEFTIN! NU NUMAI CĂ PIERZI TOT, DAR MAI AJUNGI SĂ PLĂTEŞTI ŞI DESPĂGUBIRI!

    „Jurişti” 😂😂😂 într-o țară de evul mediu, unde dregătoriile se cumpără sau se moştenesc, noi discutăm despre jurişti??? Hahahaha! Îmi pregătesc deja floricelele să mă amuz la supercomediile EUROINS, FRAȚII MICULA, ROŞIA MONTANĂ, PFIZER şi cine ştie ce alt CARITAS-BANCOREX-BANCA-RELIGIILOR-FNI mai clocesc băieții de la Secu.

    „Jurişti”! În Rrumânistan-Hakuna-Matata!

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  10. ”la nivel de Minister de Finanţe şi la nivel de Secretariat General al Guvernului, un nucleu format din 15 persoane, jurişti, care treb…”

    Mai clar…sunt oameni politici. ioi !!
    Imi place poza . Acum o si inteleg.
    De dosar se va ocupa patrocle, …… Are si masca. Rezultatul nu se va lasa asteptat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.