Ciolacu: Să mă lase naibii în pace

Discuţiile despre o presupusă legătură între certificatul său de revoluţionar şi demiterea şefului Secretariatului pentru revoluţionari, Mihai Dodu, reprezintă „o formă de şantaj mascată”, susține premierul Marcel Ciolacu. El mai afirmă că nu a beneficiat şi a renunţat la orice drepturi care derivă din participarea sa la Revoluţia din decembrie 1989.

Ciolacu a menţionat că fostul premier Nicolae Ciucă, cel care l-a numit atât pe şeful Secretariatului pentru revoluţionari, cât şi pe şeful Corpului de control la începutul anului a făcut un plan al activităţii de control.

„Nu am cerut Corpului de control al prim-ministrului să se ducă în control la… L-am întrebat pe vicepremierul Marian Neacşu să întrebe şi dânsul: ‘Marcele, aşa avea omul planificat, să facă control la Secretariatul pentru revoluţionari’. Mi-a venit o recomandare a şefului Corpului de control care suna: ‘Se impune schimbarea din funcţie a domnului Dodu’. E confidenţial raportul preliminar. Eu nu încalc legea… ‘Se recomandă pentru anumite fapte care vor fi înaintate la Parchet’. Trăim într-o ţară normală. Dacă mă angajez la un ministru şi, primul lucru, iau o măsură împotriva ministrului şi de acolo ministrul nu mă mai poate să mă dea afară pentru că e o vendetă cu mine? Asta e o formă de şantaj mascată. Nu am nicio treabă cu certificatele”, a afirmat Ciolacu, joi, la România Tv.

Ciolacu a relatat că a fost participant la Revoluţie în ’89 cu alţi colegi, când aveau 20 de ani.

„Vorbim şi acum. Ani de zile ne-am întâlnit pe 21 decembrie, stăteam la un pahar de vin să povestim zilele respective. Nu mi-e ruşine de lucrul asta. Să ajungă cineva să mă şantajeze să nu fie schimbat. (…) Nu mai am treabă cu certificatul. Am renunţat. Am dat la notar. Am oprit procesul. Să mă lase naibii în pace. Ce vor de la mine? Nu am văzut niciodată dosarul meu. (…) Omul să fie sănătos, să vadă ce a făcut”, a transmis premierul.

El a explicat că în prima sa zi de lucru la Palatul Victoria a citit în presă că şeful Secretariatul pentru revoluţionari ar fi făcut referire la dosarul său.

Ciolacu l-a demis pe cel care i-a blocat un titlu

„Am înţeles. Am zis: ‘Uite, funcţionează în sfârşit România”. Nu-l cunoşteam pe om. Nu-l cunosc nici acum. Nu m-am interesat. Nu l-am sunat. Nu l-am întrebat. Mi-a cerut să vină în audienţă. „Nu am nicio urgenţă cu dumneavoastră. Faceţi-vă treaba acolo!” (…) N-am fost niciodată contestat că aş fi un revoluţionar fals. Că Buzău nu este printre oraşele martir, e treabă de legislaţie, nu e treaba mea. Nu eu decid, decide legea. Ce pot eu, ca orice cetăţean? Nu-ţi reproşez nimic, nu am nicio discuţie cu tine. Pot să te dau în judecată. Am renunţat şi la judecată. Am vorbit cu avocatul meu să depună că nu mai vreau nicio judecată. Renunţ. Colegii mei din Buzău cu care mă întâlneam an de an ştiu ce am făcut. Am ce povesti nepoţilor mei şi cu asta am terminat acest capitol”, a adăugat Ciolacu.

Premierul a precizat că nu a luat nicio indemnizaţie în urma participării sale la Revoluţia din decembrie 1989.

„Nu am luat nicio indemnizaţie. A fost un hectar de pământ pe care apoi l-a luat alt coleg de-al meu, revoluţionar din Buzău. A strâns trei sau patru hectare. Deci, nu am avut niciun… Mi-a venit titlul de la Prefectură. Îmi fac cruce. Nu am cerut niciodată nimic: salariu, indemnizaţie, pensie, nimic, niciodată. (…) Mai mult, am chemat avocatul cu notarul la sediul partidului şi am dat declaraţie pe proprie răspundere că niciodată… Ca să ai drepturi trebuie să îţi preschimbi acel certificat. Nu am cerut să îl preschimb”, a mai spus Ciolacu.

Explicații de la guvern. De ce a fost schimbat Mihai Dodu

Mihai Dodu a fost demis, miercuri, de premierul Marcel Ciolacu din funcţia de secretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, în urma unui raport al Corpului de control al prim-ministrului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

11 Comentarii

  1. Secretariatul de stat pentru revolutionari la 34 de ani decand n-a existat vreo revolutie. Tehnica cu dumniezul Inexistent se aplica peste tot, pelicanii inghit totul.

  2. Ce căuta Corpul de control al prim-ministrului la Secretariatului pentru revoluţionari, când a avut loc ‘controlul’, era nevoie de post pentru o nouă sinecură ?!

  3. El și prietenii lui au făcut revoluția,la Buzău, la un pahar de vin. Halal! Ce revoluție ați făcut?! A, v-ați luptat în mod hotărâtor cu vinul.Asa, da.

  4. În decembrie 1989 a avut loc o lovitură de stat, iar la 34 de ani după asta încă mai sunt profitori care-și spun „revoluționari”! Asta-i țară normală?!

  5. Sa le dea Certificat de Lovitura de Stat la toti si e in regula daca dau banii inapoi Statului.

  6. Daca Ciolacu nu a luat indemnizatie, insemna ca nu este revolutionar sau este din aia fara indemnizatie( onorifici). Chestia cu hectarul de pamant trebuie lamurita, o fi fost pus pe o lista de asociatia locala si asa i-a venit certificatul de proprietate. Dar daca n-a fost pus in posesie, e ca si cum n-ar avea..PS. Sa critice oricine pe Ciolacu cu chestii serioase, nu cu presupuneri si la limita minciunii si falsului..

  7. Ioane, vezi ca ai inteles gresit, nu au facut „revolutie” la un pahar de vin, ci au „sarbatorit” la un pahar de vin…

  8. ii prinzi cu ocaua mica, incep eu nu stiu nimic, eu nu am participat. Dar tot eu sunt seful!
    Fii mai barbat, ce ne iei de tampiti, vezi ca nu toti suntem cu halba si micul!

  9. El nu a primit ,,decât” 10 000 de m2 pe care l-a ,,dat” unui coleg mai strângător, el rămânând cu ,,gaura covrigului ”, săracul premiant de bac ? Să ne spună și locația hectarului, sigur nu a ,,primit” vreun teren de 7 000 de EURO, pe la Cuca-Măcăii de p-acolo, terenurile s-au dat în zone cu adevărat valoroase ?

  10. Fac apel la persoane cu simt de răspundere și cu bun simt sa-mi argumenteze, cu poate un tânăr de 22 de ani, pe nume Ciolacu, sa aibă, intr-un oraș obscur, fără tangenta cu evenimentele majore ale anului 1989, un rol determinat în victoria loviturii de stat, generic denumita ” Revolutie”? Dorința acestui impostor e asemeni domnului Goe care, aflat în cel mai izolat sat de munte, fără energie electrica, susține ca acțiunile sale din seara de 21 spre 22 privind hartuirea si alungarea porcilor mistreți de pe tarlaua familiei au avut un rol determinant în Victoria Revoluției Cominterniste din România. Oare impostura, parvenitismul, denaturarea adevărului, minciuna, manipularea, lipsa de respect fără de viata și fata de sufletele celor uciși în Decembrie nu poate fi stavilita in fata asaltului acestor impostori?
    PS. In cel ce se inpauneaza cu merite inventate sa nu ai incredere niciodată. Fiindca a avea încredere înseamnă a legitima impostura, prostia, siretenia și parvenitismul.
    1. Falsul revolutionar e asemeni falsului intelectual. Hranindu-se cu nutrețul celor cărora le este șef are convingerea ca inteligenta, creativitatea și sacrificiul au început și se termina cu el.
    2. Parvenitul nu poate respira dacă nu lansează în spațiul public ideea superiorității absolute a atitudinilor și convingerilor sale.
    3. Când ai ajuns intr-o funcție importanta și te numești Ciolacu ești convins ca poți schimba datele trecutului spre beneficiul tău și al intelectului lipsit de morala.
    Între hotul de case și hotul de identitati nu e nici o deosebite. Ambii sunt și vor fi navetisti ai vietii aceasteia plina de neadevaruri. Unul si-a vândut sufletul vânzând copii, celalalt și l-a vândut vânzând iluzia unui profet cu rol determinant în parcursul României. Sărmane suflete. Sărmane minți. Sarmani neputincioși costumați cu pene de păun și cocos de munte.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.